reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Jakie imiona dla grudniowych maluszków...

Dagmar,
To macie ten sam problem co my - kwestii imiona lepiej nie zaczynać, bo wiadomo, że nie dojdziemy do porozumienia :-D Trzeba będzie to jakimś przekrętem zrobić.. Jakby to było, żeby nie wyszło na zdanie kobiety.. Ktoś musi rządzić!

reklama
Hej, a ja mam problem... nie znam jeszcze płci, chciałabym dziewczynkę, ale trzeba rozważyć i męskie imiona. Mąż uparał się na imię po jego zmarłym Tacie, bardzo mu zależy. Ja natomiast nie bardzo, bo po zmarłym, myślę, że zbyt smutno będzie się kojarzyć i dla mnie to nie tak. Brakuje mi już argumentów, dlaczego nie. Może ktoś pomoże.
Może mi się uda wynegocjować jako drugie imię, ale chyba będzie trudno.

Właśnie o tym samym pomyślałam, że dziecko powinno mieć swoje imię wolne od skojarzeń, a żeby uczcić pamięć osoby można mu dać tak na drugie imię.
Jednak imię musi byc waszą decyzją - to Wasze wspólne dziecko :) Chociaż faceci - jak wcześniej pisałam -niestety często są nieugięci..

No właśnie droga Gródnióweczko :-)
Ja wczoraj zrobiłam kolacje i oświadczyłam (dla podpuchy), że w takim razie będzie Fryderyk. Na co mój mąż ze spokojem ducha, że to i tak leprze niż Tosiek, lub Herbercik :baffled:
Dziewczynki a co myślicie o Leokadii??

Dagmar ja mam babcię Lodzię:tak: ale imie fajne.
Wieciw powiem Wam, że jak dziecko "fajne" wyrosnie, ładne itd to każde imię będzie pasowac. Mam w rodzinie Ludwikę, teraz ma 20 lat i bardzo sympatyczna z Niej dziewczyna więc i imię fajnie się kojarzy.

Przypoimniało mi się imię mojej prababki- zawsze była Dominika a okazało się, że nazywa się Domicella;-) ładnie

A ja jednak przemyślałam sprawę i jak będzie dziewczynka to na pewno będzie Martynka bo nie chcę kombinować z imieniem Noemi, różnie jest odbierane bo ledwo kto zna to imię:) W przypadku chłopca bez zmian - Damianek:)

reklama
Do góry