reklama
Moja córeczka będzie miała na imię Oliwka. Trochę mnie przeraża, że wkoło same Oliwki, ale żadne inne imię się mi tak bardzo nie podoba. Jeśli urodzi się chłopiec to dam mu na imię Szymon, ale wg lekarza robiącego mi usg i ku mojej radości jest dziewczynka :-)
Szymon- piekne imie! moj przyszly maz takie nosi i polowa mojego zakochania to wlasnie w jego imieniu!
a Oliwka ladniutko, ale faktycznie duzo ich ostatnio. tak samo jak julek, amelek, martynek (to z kolei moje wymarzone dla dziewczynki).
a Oliwka ladniutko, ale faktycznie duzo ich ostatnio. tak samo jak julek, amelek, martynek (to z kolei moje wymarzone dla dziewczynki).
agusia9915
Matka wariatka
Oliwia bardzo ładnie .Nie ma co patrzec ze wiela jest tych imion (dzieci) jak ci sie podoba to tak daj ;-)
mysia23
mama dwójeczki
Mnie też sie podoba Oliwia - szczególnie,że sama tak mam na imię..
Ale jak moi rodzice się na nie zdecydowali, to nie było tylu dziewczynek o tak oryginalnym imieniu... Czasem mnie to denerwowało, czasem pomagało....zwłaszcza w w szkolnych czasach - zawsze wiedziałam,że chodzi o mnie...Nawet w okolicy nikt nie miał tak na imię....
Dziś jest ok...
Ale jak moi rodzice się na nie zdecydowali, to nie było tylu dziewczynek o tak oryginalnym imieniu... Czasem mnie to denerwowało, czasem pomagało....zwłaszcza w w szkolnych czasach - zawsze wiedziałam,że chodzi o mnie...Nawet w okolicy nikt nie miał tak na imię....
Dziś jest ok...
mysia23
mama dwójeczki
A jeśli chodzi o imię dla naszego maleństwa to powiem szczerze,że sama nie wiem..
Mąż od samego początku chciał dziewczynkę, Julię ewentualnie Annę... dlatego nie wybraliśmy imienia dla chłopca, bo uznał,że i tak będzie dziewczynka.. Mnie oba sie podobają + Magdalena i Alicja...
Ale po USG, w którym pani doktor powiedziała,że bedzię chłopiec zaczęliśmy sie zastanawiać nad chłopięcym imieniem....porażka..
Zdania mieliśmy zuuupełnie różne...on,że Sławek, Krzyś albo Mariusz - dla mnie jest nie do przyjęcia...Ja,że Filip, Bartosz, Mikołaj lub Maciej, a mąż,że nieeeeeee....Jedyne, które wspólnie nam sie podoba to Tomasz...niestety i mąż i mój brat posiadają takie imiona i jeszcze jeden Tomcio w rodzinie byłby nie do wytrzymania
Na szczęście mąż ostatnio rozważa pomiędzy Bartoszem a Filipem...
Mąż od samego początku chciał dziewczynkę, Julię ewentualnie Annę... dlatego nie wybraliśmy imienia dla chłopca, bo uznał,że i tak będzie dziewczynka.. Mnie oba sie podobają + Magdalena i Alicja...
Ale po USG, w którym pani doktor powiedziała,że bedzię chłopiec zaczęliśmy sie zastanawiać nad chłopięcym imieniem....porażka..
Zdania mieliśmy zuuupełnie różne...on,że Sławek, Krzyś albo Mariusz - dla mnie jest nie do przyjęcia...Ja,że Filip, Bartosz, Mikołaj lub Maciej, a mąż,że nieeeeeee....Jedyne, które wspólnie nam sie podoba to Tomasz...niestety i mąż i mój brat posiadają takie imiona i jeszcze jeden Tomcio w rodzinie byłby nie do wytrzymania
Na szczęście mąż ostatnio rozważa pomiędzy Bartoszem a Filipem...
karola-04
Mamy lutowe'07 Wdrożona(y)
:-) Pamiętam jak ja się dowiedziałam, że różowe kokardki muszą poczekać bo pod serduszkiem mam synka . Mąż szczęśliwy no ja też w końcu to pierwsze dziecko to nie mam podrownania. No i zaczęlo się wymyślanie imion. zawsze podobało nam się imie MAKARY ale jakoś z nazwiskiem głuipo wugląda. Przećwiczyliśmy: Aleksandra. Cezarego, Nikodema,Borysa i stanęło na SZYMON vel. SZYMEK . więć w lutym bEdzie z nami Szymon.
reklama