reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Jakie imie?

Lil kate Inka- też bardzo mi się podoba,a wpadło mi też ostatnio do głowy, że ładne imię dla dziewczynki to: Lenka:-)

reklama
Moja córeczka będzie miała na imię Oliwka. Trochę mnie przeraża, że wkoło same Oliwki, ale żadne inne imię się mi tak bardzo nie podoba. Jeśli urodzi się chłopiec to dam mu na imię Szymon, ale wg lekarza robiącego mi usg i ku mojej radości jest dziewczynka :-)

Szymon- piekne imie! moj przyszly maz takie nosi i polowa mojego zakochania to wlasnie w jego imieniu!

a Oliwka ladniutko, ale faktycznie duzo ich ostatnio. tak samo jak julek, amelek, martynek (to z kolei moje wymarzone dla dziewczynki).

Martynka tez bardzo ładnie. Widzę lil kate, że mamy prawie taki sam termin porodu. A czy Ty już wiesz, czy bedziesz miała chłopca czy dziewczynkę?

Mnie też sie podoba Oliwia - szczególnie,że sama tak mam na imię..:-D
Ale jak moi rodzice się na nie zdecydowali, to nie było tylu dziewczynek o tak oryginalnym imieniu...:-D Czasem mnie to denerwowało, czasem pomagało....zwłaszcza w w szkolnych czasach - zawsze wiedziałam,że chodzi o mnie...Nawet w okolicy nikt nie miał tak na imię....:tak:
Dziś jest ok...

A jeśli chodzi o imię dla naszego maleństwa to powiem szczerze,że sama nie wiem..
Mąż od samego początku chciał dziewczynkę, Julię ewentualnie Annę... dlatego nie wybraliśmy imienia dla chłopca, bo uznał,że i tak będzie dziewczynka..:laugh2: Mnie oba sie podobają + Magdalena i Alicja...

Ale po USG, w którym pani doktor powiedziała,że bedzię chłopiec zaczęliśmy sie zastanawiać nad chłopięcym imieniem....porażka..:szok:
Zdania mieliśmy zuuupełnie różne...on,że Sławek, Krzyś albo Mariusz - dla mnie jest nie do przyjęcia...Ja,że Filip, Bartosz, Mikołaj lub Maciej, a mąż,że nieeeeeee....Jedyne, które wspólnie nam sie podoba to Tomasz...niestety i mąż i mój brat posiadają takie imiona i jeszcze jeden Tomcio w rodzinie byłby nie do wytrzymania:-D

Na szczęście mąż ostatnio rozważa pomiędzy Bartoszem a Filipem...

:-) Pamiętam jak ja się dowiedziałam, że różowe kokardki muszą poczekać bo pod serduszkiem mam synka:-D . Mąż szczęśliwy no ja też w końcu to pierwsze dziecko to nie mam podrownania. No i zaczęlo się wymyślanie imion. zawsze podobało nam się imie MAKARY ale jakoś z nazwiskiem głuipo wugląda. Przećwiczyliśmy: Aleksandra. Cezarego, Nikodema,Borysa i stanęło na SZYMON vel. SZYMEK:tak: . więć w lutym bEdzie z nami Szymon.

reklama
Do góry