reklama
Hmm, może i faktycznie chłopiec jednak. Ginekolog pewien być nie może, nawet jak sie na USG tak dobrze zna - w sensie, jak pępowina zasłania i on "gdyby" CO zasłania na podstawie obrazu...ja powiem tak - przy pierwszym dziecku byliśmy zgodni co do imienia dla chłopca - dla dziewczynki w zasadzie nie mieliśmy - pamiętam nawet jak położne na porodówce chciały odwrócić moja uwagę od bólu i pytały o imię dla dziewczynki a ja na to że będzie Jakub :-)
teraz w drugiej ciąży jesteśmy zgodni co do imienia dla dziewczynki - dla chłopca wybrał nasz Kuba , ale mi się raczej nie podoba - przystałam ,żeby nie wymyslać za dużo
może to intuicja ...więc jak macie dla chłopca to pewnie chłopiec będzie - wszystko jakby nie było okaże się w przyszłym roku...a tak w ogóle to nie trzeba dziecku od razu imienia nadawąć - jeszcze będzie chwila po urodzeniu - najwyżej będzie córką p. "N" ;-)
Może damy dziecku na imię jak już je zobaczymy
A kiedy trzeba najpóźniej dać? Ostatnio mieliśmy długo przed imiona wybrane.
Hmm, może i faktycznie chłopiec jednak. Ginekolog pewien być nie może, nawet jak sie na USG tak dobrze zna - w sensie, jak pępowina zasłania i on "gdyby" CO zasłania na podstawie obrazu...
A kiedy trzeba najpóźniej dać? Ostatnio mieliśmy długo przed imiona wybrane.
Z tego co kojarzę to jest 14 dni na zgłoszenie urodzenia dziecka w USC, więc na nadanie imienia jest te 14 dni Ale jest jeszcze w razie czego inne wyjście - w ciągu 6 miesięcy od daty sporządzenia aktu urodzenia można dziecku imię zmienić.
maran-atha
Fanka BB :)
Hmm, może i faktycznie chłopiec jednak. Ginekolog pewien być nie może, nawet jak sie na USG tak dobrze zna - w sensie, jak pępowina zasłania i on "gdyby" CO zasłania na podstawie obrazu...
hehehe... ja tam nie mam już takich złudzeń bo widzialam na wlasne oczy wargi sromowe na USG 3D na połówkowym, mam nawet zdjecie tegoż narządu więc w przypadku mojej drugiej corki penisek musiałby wyrosnąć jej po 22 tygodniu ciązy a to jest niemożliwe... choć nie powiem marzył mi sie syn, ale z doświadczenia wiem, że dziewczynki też są cudowne małe przylepy
Ewitka
Majowo-lutowa mama
Oj chlopcy też potrafią być pieszczochami, mój to jest wyjątkowy.
Co do imienia, to rozmawialiśmy dzisiaj z mężem w samochodzie i kurcze nie możemy dojść do zgodności. Wyszło na to, że do Dominiki nie mamy oboje żadnego ale, w grę jeszcze wchodzi nadal Agnieszka i Alicja (mężowi nie pasują zdrobnienia Aga i Ala) i Paulina, ja nadal namawiam na Natalię ew. Magdalenę. Tak więc zamiast coraz mniej to mamy coraz więcej typów :-)
Co do imienia, to rozmawialiśmy dzisiaj z mężem w samochodzie i kurcze nie możemy dojść do zgodności. Wyszło na to, że do Dominiki nie mamy oboje żadnego ale, w grę jeszcze wchodzi nadal Agnieszka i Alicja (mężowi nie pasują zdrobnienia Aga i Ala) i Paulina, ja nadal namawiam na Natalię ew. Magdalenę. Tak więc zamiast coraz mniej to mamy coraz więcej typów :-)
Ostatnia edycja:
nixie
Fanka BB :)
O dziwo babcia i dziadek zaakceptowali Millę bardziej niż moi rodzice ,ale powiedziałam im tez ze jak chcą to mogą mówić Kamila ale oficjalnie jeśli sie uda to będzie Milla .
No i szukałam drugiego imienia żeby pasowało i miałam problemy az wreszcie przyszła mi do głowy rzecz oczywista... najwspanialszą świętą patronką i opiekunką dla Milusi będzie Maria ...
no i przy okazji teściowa sie ucieszy bo tez ma tak na imię...a ze jest fajna to nie mam złych skojarzeń.
Moja najukochańsza ŚP babcia tez sie tak nazywała,
tak wiec na dzień dzisiejszy nasze dzieciątko to Milla Maria
No i szukałam drugiego imienia żeby pasowało i miałam problemy az wreszcie przyszła mi do głowy rzecz oczywista... najwspanialszą świętą patronką i opiekunką dla Milusi będzie Maria ...
no i przy okazji teściowa sie ucieszy bo tez ma tak na imię...a ze jest fajna to nie mam złych skojarzeń.
Moja najukochańsza ŚP babcia tez sie tak nazywała,
tak wiec na dzień dzisiejszy nasze dzieciątko to Milla Maria
reklama
polis1010
Leniuszkowa mama
a moze Buba albu Bubu
Podziel się: