reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Jakie imię dla Dzidzi ?

hej Mistres , ja tez myślałam o Lilianie bo chciałam cos wyjątkowego ale jednak wybraliśmy Millę.
A Liliana bardzo ładne ale juz nie takie rzadkie :) popularność rośnie w zaskakującym tempie.

reklama
U nas zaczęło się od Liliany a wyszła Lena. Trochę się boje że moda na to imię wzrasta i nie chciała bym żeby Len było tyle co Maj ( bez obrazy dla osób które mają tak na imię lub dzieci mają bo mi się bardzo podoba ). Ale z M bardzo podoba nam się LENA i nie wyobrażamy sobie naszej córci z innym imieniem . Moja mama ma na imię Jagoda i też mi się to imię bardzo podoba, kiedyś było rzadkością i zawsze w szkole każdy się dziwił z nauczycieli jak moja mama ma na imię :-p . Brat mojego M daje swojej córci Jagoda (żona szwagra ma termin porodu na 12 stycznia ). Pewnych rzeczy nie jesteśmy w stanie przewidzieć . Ja mam na imię Paulina i pełno dziewczyn z mojego rocznika miało tak na imię i nigdy mi to nie przeszkadzało :-)

Mi też się podobała Liliana ale mój m nie bardzo bo skoro wybraliśmy już wcześniej Agatkę to już ma tak zostać. Oczywiście teściowej imię sie nie podoba ale ja tym kompletnie sie nie przejmuje - nasze dziecko i to nam ma sie imie podobać jak i inne rzeczy dotyczące naszego dziecka;)

U nas oprócz Dominiki, Pauliny, Natalii, Alicji, Magdaleny, Agnieszki pojawiła się jeszcze Sylwia :-)
Agnieszka chyba nie będzie, bo mężowi nie podoba się zdrobnienie Aga i Agusia, a mnie Agniesia.
Ech z tymi imionami... A czasu coraz mniej.

Mi lekarz powiedział że będzie chlopiec, wiec mąż chce Wojtusia a ja Piotrusia, ale ja jeszcze mam imię dla dziewczynki bo przecież życie lubi płatać figle i będzie w razie pomyłki USG - Lenka :)

reklama
Do góry