reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

Jakie imię dla Dzidzi ?

reklama
Nixie, imię Milla ładniejsze,
miałam koleżankę Lilianę i źle mi się kojarzy, ona była taka wielka, duuuza baba,
a Milla brzmi tak delikatnie, bardzo ładne imię.

dzięki za mile komentarze,..może jednak i rodzina zaakceptuje Millę a ja nabiorę odwagi żeby przeciwstawić sie tradycji ...
W tym rankingu co ostatnio dałam linka, Milla jest na 161 miejscu jak sie nie mylę .
A Mila przez jedno l to chyba rzeczywiście zdrobnienie od Kamilki , Emilki i Milenki
Pozdrawiam

ja juz imię mam wybrane ale jak sobie poczytuję to przypominają mi się imiona, które podobały mi się na różnych etapach życia - może się komu przyda:
Konstancja
Judyta
Martyna
Nadia
Nikol

a z męskich
Damian i Tobiasz

a propo udziwnień w imieniu z rodzaju dwugłosek albo nieużywanych w Polsce liter - z doświadczenia powiem , że jest to bardzo upierdliwe w życiu - od podstawówki ciągnie się za mną ten banalny dodatek do imienia - "przez fał i dwa te" , a najbardziej wkurza jak baba w jakimś okienku i tak pisze wg swojego uznania ... choć mimo tej niedoskonałości sama zastanawiam się nad kontynuacją tej "rodzinnej tradycji" :)))

ja juz imię mam wybrane ale jak sobie poczytuję to przypominają mi się imiona, które podobały mi się na różnych etapach życia - może się komu przyda:
Konstancja
Judyta
Martyna
Nadia
Nikol

a z męskich
Damian i Tobiasz

a propo udziwnień w imieniu z rodzaju dwugłosek albo nieużywanych w Polsce liter - z doświadczenia powiem , że jest to bardzo upierdliwe w życiu - od podstawówki ciągnie się za mną ten banalny dodatek do imienia - "przez fał i dwa te" , a najbardziej wkurza jak baba w jakimś okienku i tak pisze wg swojego uznania ... choć mimo tej niedoskonałości sama zastanawiam się nad kontynuacją tej "rodzinnej tradycji" :)))

A'propos Konstancji to przypomina mi się moja rodzinna historyjka. Gdy ja się urodziłam siostra mojej babci zapytała moją mamę jak dali mi na imię, gdy usłyszała, że Justyna, skomentowała "ale paskudnie, nie mogliście dać Kostulka?". A Kostulka to właśnie od Konstancji zdrobnienie :) Już chyba wolę swoje "paskudne" imię :)

Polis szczerze powiedziawszy to nie znam przezwiska na Paulinę i też sie mocno zastanawiam co twoja sąsiadka miala na myśli.
U mnie chyba będzie mała Natalka, miała by Emilka ale jak gadam do brzuszka to jakoś tak lepiej pasuje mi Natalka niż Emilka, no poczekamy zobaczymy może do porodu jeszcze 1000 razy mi sie odmieni. Dla chłopczyka było mi łatwiej wybrać, miał być Szymonek i już, a że jednak mała dziewczynka mieszka w brzuchu to ciężko się zdecydować oj ciężko.

reklama
I ja dziś od sąsiadki usłyszałam ciekawą opinię o imieniu dla naszej córci... Stwierdziła, że Nadia to takie imię dla pani lekkich obyczajów, że się tak delikatnie wyrażę:szok: i, że będzie się w ten sposób kojarzyć ludziom, a już na pewno mężczyznom od razu się tak skojarzy:/ no tego jeszcze nie słyszałam:baffled: przeraziłam się i zaczęłam od nowa przekopywać internet w poszukiwaniu innego imienia ale to nie takie proste jak od dawna zwracamy się do Naduni po imieniu:no: dziewczyny, szczerze, czy to imię kojarzy się w ten sposób?

Do góry