reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Jakie imię dla Dzidzi ?

Ja jakbym miała mieć teraz synka,to nazwałabym pewnie Patryk albo Bartosz, jako dziewczynka Partycja mi sie podoba, ale niestety źle mi się kojarzy z dziewczynami, które znam o tym imieniu :-( A synek twierdzi, że siostrzyczka nazywa się Natalka, Alusia, czasem Olusia, Agusia albo Igusia - koleżanki z przedszkola :-D.
No i mamy niezły ambaras. A Kamilka, Martynka, Hania też mi się podoba ale mąż odrzuca.
Sylvanas, fajny pomysł z tą listą, musimy chyba taka zrobić, tylko od razu wspólną i dołożyć priorytety (punkty), no i ich suma w części wspólnej (o ile taka by była) mogłaby zdecydować. Bo będzie chyba ciężko.

Ostatnia edycja:
reklama
a u nas juz rodzinka zaakceptowala Paulinke, chociaz na poczatku marudzili troszke ;) ale jak sie do malej ciagle tak mowi, poza tym nawet rocznego bratanka nauczylam ze pokoj Paulinki to ten ostatni wiec juz nie ma szans na zmiane hehe ;)

wczoraj mój M zaproponował mi Lena albo Milena.. strasznie mu sie podoba Lena, ale ciągle się wahamy, bo to dość popularne teraz imię....:(
Może macie propozycje Np na ruskie imiona dla córci?

z nadmiaru wolnego czasu zrobiłam
IMIENNE ZESTAWIENIE NASZYCH PRZYSZŁYCH POCIECH
- a właściwie ranking popularności

nie wiem...może to już było, bo jestem tu nova:) a przyznaję, że nie chciało mi się wątku dokładnie przeglądać ;)
zestawienie zrobiłam na podstawie listy lutowych mam - więc oczywiście nie zawiera wszystkich "imionowych" propozycji :)
jak znajdę jeszcze więcej wolnego czasu to przejrzę ten wątek - i będzie już całkiem dokładnie

najpierw dziewczynki:

I. Lena, Lenka - 7 razy wymieniona
II. Zuza, Zuzanna, Zuzia - 5 propozycji
III. Gabriella czyli Gabrysia - 3x
IV. wymienione po 2 x :
Aleksandra
Hania
Julka
Kaja
Maja
Nadia
Urszula lub Ula
Wiktoria i Viktoria

V. pojedyncze wzmianki:
Agatka, Alicja, Amelka, Emilka, Helenka, Iga, Izabela, Judyta, Karolinka, Kornelia, Lidka, Lilianna, Magdalena, Małgosia, Martusia, Natalka, Nina, Patrycja, Paulinka, Sara, Weronika

a u chłopców wygląda to tak:
I. Kubuś lub Jakub - 7 zastanawiających mam
II. Filip- 4 x
III. Maksymilian - 3 propozycje
IV. wymienionych przynajmniej po 2 razy:
Oskar lub Oskarek,
Julian,
Jan lub Jasiek,
Igor
Daniel
Bruno
Aleksander
V. pozostałe wymienione:
Adaś, Alan, Błażej, Borys, David, Dominik, Franciszek, Gabriel, Gracjan , Hubert,
Kacper, Karol, Krzyś, Maciuś, Mateusz, Matthew, Mikołaj, Natan, Nataniel, Nikodem
Roch, Sebastian, Staś , Szymon i Wojciech Wacław

ciekawe co okaże się w lutym :)))

Ostatnia edycja:
reklama
z nadmiaru wolnego czasu zrobiłam
IMIENNE ZESTAWIENIE NASZYCH PRZYSZŁYCH POCIECH
- a właściwie ranking popularności

nie wiem...może to już było, bo jestem tu nova:) a przyznaję, że nie chciało mi się wątku dokładnie przeglądać ;)
zestawienie zrobiłam na podstawie listy lutowych mam - więc oczywiście nie zawiera wszystkich "imionowych" propozycji :)
jak znajdę jeszcze więcej wolnego czasu to przejrzę ten wątek - i będzie już całkiem dokładnie

najpierw dziewczynki:

I. Lena, Lenka - 7 razy wymieniona
II. Zuza, Zuzanna, Zuzia - 5 propozycji
III. Gabriella czyli Gabrysia - 3x
IV. wymienione po 2 x :
Aleksandra
Hania
Julka
Kaja
Maja
Nadia
Urszula lub Ula
Wiktoria i Viktoria

V. pojedyncze wzmianki:
Agatka, Alicja, Amelka, Emilka, Helenka, Iga, Izabela, Judyta, Karolinka, Kornelia, Lidka, Lilianna, Magdalena, Małgosia, Martusia, Natalka, Nina, Patrycja, Paulinka, Sara, Weronika

a u chłopców wygląda to tak:
I. Kubuś lub Jakub - 7 zastanawiających mam
II. Filip- 4 x
III. Maksymilian - 3 propozycje
IV. wymienionych przynajmniej po 2 razy:
Oskar lub Oskarek,
Julian,
Jan lub Jasiek,
Igor
Daniel
Bruno
Aleksander
V. pozostałe wymienione:
Adaś, Alan, Błażej, Borys, David, Dominik, Franciszek, Gabriel, Gracjan , Hubert,
Kacper, Karol, Krzyś, Maciuś, Mateusz, Matthew, Mikołaj, Natan, Nataniel, Nikodem
Roch, Sebastian, Staś , Szymon i Wojciech Wacław

ciekawe co okaże się w lutym :)))

fajne zestawienie :-)
Dorzucam naszą Martynkę

Do góry