reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Jakie imię dla Dzidzi ?

Ja jakbym miała mieć teraz synka,to nazwałabym pewnie Patryk albo Bartosz, jako dziewczynka Partycja mi sie podoba, ale niestety źle mi się kojarzy z dziewczynami, które znam o tym imieniu :-( A synek twierdzi, że siostrzyczka nazywa się Natalka, Alusia, czasem Olusia, Agusia albo Igusia - koleżanki z przedszkola :-D.
No i mamy niezły ambaras. A Kamilka, Martynka, Hania też mi się podoba ale mąż odrzuca.
Sylvanas, fajny pomysł z tą listą, musimy chyba taka zrobić, tylko od razu wspólną i dołożyć priorytety (punkty), no i ich suma w części wspólnej (o ile taka by była) mogłaby zdecydować. Bo będzie chyba ciężko.

Ostatnia edycja:
reklama
a u nas juz rodzinka zaakceptowala Paulinke, chociaz na poczatku marudzili troszke ;) ale jak sie do malej ciagle tak mowi, poza tym nawet rocznego bratanka nauczylam ze pokoj Paulinki to ten ostatni wiec juz nie ma szans na zmiane hehe ;)

wczoraj mój M zaproponował mi Lena albo Milena.. strasznie mu sie podoba Lena, ale ciągle się wahamy, bo to dość popularne teraz imię....:(
Może macie propozycje Np na ruskie imiona dla córci?

z nadmiaru wolnego czasu zrobiłam
IMIENNE ZESTAWIENIE NASZYCH PRZYSZŁYCH POCIECH
- a właściwie ranking popularności

nie wiem...może to już było, bo jestem tu nova:) a przyznaję, że nie chciało mi się wątku dokładnie przeglądać ;)
zestawienie zrobiłam na podstawie listy lutowych mam - więc oczywiście nie zawiera wszystkich "imionowych" propozycji :)
jak znajdę jeszcze więcej wolnego czasu to przejrzę ten wątek - i będzie już całkiem dokładnie

najpierw dziewczynki:

I. Lena, Lenka - 7 razy wymieniona
II. Zuza, Zuzanna, Zuzia - 5 propozycji
III. Gabriella czyli Gabrysia - 3x
IV. wymienione po 2 x :
Aleksandra
Hania
Julka
Kaja
Maja
Nadia
Urszula lub Ula
Wiktoria i Viktoria

V. pojedyncze wzmianki:
Agatka, Alicja, Amelka, Emilka, Helenka, Iga, Izabela, Judyta, Karolinka, Kornelia, Lidka, Lilianna, Magdalena, Małgosia, Martusia, Natalka, Nina, Patrycja, Paulinka, Sara, Weronika

a u chłopców wygląda to tak:
I. Kubuś lub Jakub - 7 zastanawiających mam
II. Filip- 4 x
III. Maksymilian - 3 propozycje
IV. wymienionych przynajmniej po 2 razy:
Oskar lub Oskarek,
Julian,
Jan lub Jasiek,
Igor
Daniel
Bruno
Aleksander
V. pozostałe wymienione:
Adaś, Alan, Błażej, Borys, David, Dominik, Franciszek, Gabriel, Gracjan , Hubert,
Kacper, Karol, Krzyś, Maciuś, Mateusz, Matthew, Mikołaj, Natan, Nataniel, Nikodem
Roch, Sebastian, Staś , Szymon i Wojciech Wacław

ciekawe co okaże się w lutym :)))

Ostatnia edycja:
reklama
z nadmiaru wolnego czasu zrobiłam
IMIENNE ZESTAWIENIE NASZYCH PRZYSZŁYCH POCIECH
- a właściwie ranking popularności

nie wiem...może to już było, bo jestem tu nova:) a przyznaję, że nie chciało mi się wątku dokładnie przeglądać ;)
zestawienie zrobiłam na podstawie listy lutowych mam - więc oczywiście nie zawiera wszystkich "imionowych" propozycji :)
jak znajdę jeszcze więcej wolnego czasu to przejrzę ten wątek - i będzie już całkiem dokładnie

najpierw dziewczynki:

I. Lena, Lenka - 7 razy wymieniona
II. Zuza, Zuzanna, Zuzia - 5 propozycji
III. Gabriella czyli Gabrysia - 3x
IV. wymienione po 2 x :
Aleksandra
Hania
Julka
Kaja
Maja
Nadia
Urszula lub Ula
Wiktoria i Viktoria

V. pojedyncze wzmianki:
Agatka, Alicja, Amelka, Emilka, Helenka, Iga, Izabela, Judyta, Karolinka, Kornelia, Lidka, Lilianna, Magdalena, Małgosia, Martusia, Natalka, Nina, Patrycja, Paulinka, Sara, Weronika

a u chłopców wygląda to tak:
I. Kubuś lub Jakub - 7 zastanawiających mam
II. Filip- 4 x
III. Maksymilian - 3 propozycje
IV. wymienionych przynajmniej po 2 razy:
Oskar lub Oskarek,
Julian,
Jan lub Jasiek,
Igor
Daniel
Bruno
Aleksander
V. pozostałe wymienione:
Adaś, Alan, Błażej, Borys, David, Dominik, Franciszek, Gabriel, Gracjan , Hubert,
Kacper, Karol, Krzyś, Maciuś, Mateusz, Matthew, Mikołaj, Natan, Nataniel, Nikodem
Roch, Sebastian, Staś , Szymon i Wojciech Wacław

ciekawe co okaże się w lutym :)))

fajne zestawienie :-)
Dorzucam naszą Martynkę

Do góry