reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Jakie imię dla Dzidzi ?

Witam Lutowe Mamusie :)
U nas sprawa jeżeli chodzi o wybór imienia dla chłopczyka jest już zawarta, będzie Cyprian!
Inaczej z dziewczynką, jemu się podobaja imiona co mi się zupełnie nie podobają i na odwrót. :) We wtorek mam wizyte, mam nadzieję że już wtedy będe wiedzieć płeć dzidziusia :) Już sie nie mogę doczekać, oby tylko zdrowe było :)
A propo dziewczyny czy u was też tak szybko brzusio urusł, bo mi z dnia na dzien rośnie coraz bardziej, pozatym wieczorem mam większy niż rano?!
Pozdrawiam was serdecznie

reklama
Jak masz fajnie:)) u mnie jeszcze pare tygodni, ale bliżej niż dalej do poznania płci:)
Brzuszek mam zapewne mniejszy, mam 90 cm ale mam tak samo z porankami, brzusio jest mniejszy niż wieczorem:)

W najbliższą środę poznamy mam nadzieję płeć naszego Szkraba. Póki co mamy na razie robocze imiona. Dla córci będzie Sara, dla synka Maksymilian. Ale to jeszcze wszystko może ulec zmianie. Po obejrzeniu sobotniego odcinka "Mam talent" spodobało mi się imię Jędrzej, Jędrek. Widziałyście tego małego, ośmioletniego hip-hopowca? Fantastyczny był.
Mojemu mężowi jednak się nie podoba to imię. Nawet wiem dlaczego :) Miałam kiedyś takiego fajnego kolegę Jędrka, tzn. on właściwie Andrzej był, ale ja tak na niego mówiłam. No to teraz mój Mężuś wymyśla, że coś mu w tym imieniu nie pasuje. Ja się tylko śmieje, że nawet wiem co.

Natasza boski ten malec był i jeszcze ten tekst ''przyszedłem do Mam Talent, bo do You Can Dance jestem za mały''
:-D

ale Twój maz ma rację z imieniem Jędrek coś jest nie tak, Maksymilian bardziej mi się podoba, fajne sa zdrobnienia, a w dorosłym zyciu elegancko brzmi Maksymilian :tak:

Jędrek jest bardzo ładnie, ale ja już mam Jędrka w rodzinie i kolejny raczej nie przejdzie.

Ja zawsze chciałam dać synkowi na imię Arkadiusz
icon7.png
do czasu jak z jednym zaczęłam się spotykać i rozstaliśmy się z dużym hukiem (i w ogóle to był bardzo toksyczny związek) i to imię już tylko z nim mi się kojarzy...

Chłopca najbardziej chciałabym nazwać Aleksander (piękne imię a poza tym oddałabym nim pamięć mojej mamie), ale niestety mojemu P się nie podoba...Spróbuję go przekonać jak już okaże się, że jest o co walczyć, czyli że będzie chłopiec. Bo na razie myślimy oboje, że będzie dziewczynka (intuicja) i tu już imię wybrane- Nina.

Suseł widzisz mi akurat Aleksander się źle kojarzy, bo miałam takiego kolegę, co był strasznie powolny i tak mi się kojarzą Olkowie, że to są takie ciapy. Poza tym to zdrobnienie Olek to mi się nie podoba. A Arkadiusz znowu bardzo ładne imię, akurat z nikim się nie kojarzy.

U mniej jak będzie chłopiec to będzie Kuba - bo mój P. się uparł, że to Kuba a o dziewczynce myślę cały czas jak o Martynce.

A mnie się podoba imię Aleksander. Z tym, że jeśli zdecydujemy się właśnie na Aleksandra, to będziemy zdrabniać Aleks, w żadnym wypadku Olek (w ogóle nie wiem skąd ten Olek :confused:).
Nie wiem jeszcze jak nasz synek będzie miał na imię, ale wiem jak na pewno nie będzie:Kuba, Dominik, Wiktor :no:

tak jak od Aleksandry jest zdrobnienie Ola, tak od Aleksandra Olek... chyba :)
a Aleks to od Aleksego prawdopodobnie, ale i tak przecież możemy mówić do naszych maluchów, jak nam się podoba :)

reklama
Do góry