reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Jakie imię dla Dzidzi ?

reklama
już pisałam gdzie indziej ale żeby był porządek dopiszę się do tego wątku:
u nas jest Weronika - tak jak to zapowiedziałam zakładając ten wątek ;)

hmm a ja ciągle myślę...
Gabriel juz mi "przeszedł" ...
Podoba mi sie Alan ale mój tata kreci nosem...
Teraz rzuciło mi sie w oczy imię Tymon (Tymek, Tymuś, Tymcio)
które zawsze było mi totalnie obojętne.

Powiedzcie szczerze co myslicie o Tymku?
(Tymonie ..bo wlasciwie to Tymoteusz ma to samo zdrobnienie..)

Czy Tymon nie brzmi śmiesznie?
np. jak Timon (ten od Pumby?)

Znacie jakichś Tymonow? ..
ja kiedys znałam ,ale bardzo słabo , jednego policjanta o tym imieniu..
pamiętam tylko ze wesołek z niego był...wiec raczej mam dobre skojarzenia..
Timona tez uwielbiam ..ale jakby mały miał mieć później takie przezwisko ...
ach..
ale mężowi sie spodobało...

Sylvana GRATULUJĘ synka !!! :)

Nixie Tymon to bardzo ladne imię. Też myślałam o Tymku. Jest jednocześnie poważne i ładnie sie zdrabnia. (Jak Tomasz - Tomek - Tomuś) Lubię takie imiona :) Przy czym Tymon nie jest ani zbyt popularne ani zbyt wymyślne - w sam raz.

Nixie Tymon mi sie podoba. Sama myslalam by takie wybrac dla synka ale niestety nie podoba mi sie jak brzmi po angielsku, takze odpada.

U nas narazie myslismy jak synek to Jakub, jak coreczka to Emma lub Izabel
chodz jestem pewna ze to sie jeszcze zmieni

Ja mam Tymona, a właściwie Tymoteusza....Pani w urzędzie nie chciała wpisać Tymon, miała szczęscie ze mąż był sam, ja bym tak szybko nie odpuściła :-)

Teraz jesteśmy przygotowani na niechęć p. urzędniczki, jakby co będziemy walczyć :-) hihihi.....

reklama
Jeśli będzie dziewczynka to chciałabym: Aleksandra albo Maja, dla chłopca: Aleksander albo Aleks ale nie wiem czy Aleksa chcieliby wpisaćw USC ?? :)
Oczywiście kwestia czy dla mojego męża coś się spodoba bo jak na razie to ciężko z tymi wspólnymi typami.
On mówi, że może Franek dla chłopca a Zosia dla dziewczynki (po zmarłych moich dziadkach) - ale sama nie wiem :(

Do góry