reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Jaki wózek, łóżeczko i inne akcesoria wybrac?

no ciezko tak samemu siedziec,ja mialm w lozku odpoczywac na zyczenie meza,ale tak jakos mi nudno wiec postanowialm na chwilke na BB skoczyc

reklama
Dokladnie BB przyznamniej troche czasu zajmuje i nawet czas leci...ale gdzie tam do 22 :(:( choc od 19 juz sie lzej czeka! i w tv zawsze cos jest :)

Ja kupuje chusteczki z pampersa...bo rozne opienie slyszalam na odradzam/polecam...
a co do poduszki to ja mam ta bezpieczny sen i wlansie na niej mala bedzie lezala...bo tak to nie powinno sie zadnej na poczatku dawac- tak jak piszecie :)

Ja tez dzis sama :( Maz niby na zwolnieniu i myslalam, ze posiedzi ze mna ale ma mnostwo spraw do pozalatwiania na miescie i pojechal dzis to porobic, bo jedyna okazja jest. Poza tym potem jedzie pilnowac siostrzenca, bo jego siostra i tata jada do mamy do szpitala (dzis ma ta operacje, chyba wlasnie sie konczy)

heh to mozemy sie pocieszac ze nie jestesmy same:(:( tzn ze inne z nas tez siedza i sie nudza:(
a najgorsze jest to ze jak meza nie ma to nic a nic mi sie nie chce:( a do tego mam dzis straszne bole znow:(:(

Ja chusteczki kupilam pampers w pudelku i potem mam zamiar uzupelniac. Wydaje mi sie, ze wszytkie firmy maja ten sam lub podobny rozmiar, chociaz ja zamierzam kupowac Pampers Sensitive - zobaczymy jak mala bedzie reagowac na nie. (Niestety nie ma do Sensitive pudelek, dlatego te pierwsze kupilam zwykle)

ale te w pudelku podobno sa duzo drozsze a ta kobitka w sklepie mowila ze tak szybko sie je zuzywa ze nie zdaza wywietrzec ale ja chyba kupie w pudelku to pozniej bede przekladac.ja zakupilam dzisiaj:
okrycie kapielowe
pieluszki tetrowe
pieluszki flanelowe
szczoteczke do wlosow
nozyczki
2 szt butelek AVENT
gruszke
czapeczke
biustonosz
wkladki laktacyjne
podklady ginekologiczne
jutro zamieszcze zdjecia
majtki jednorazowe

a+t fajjowy masz wozeczek! ja poszlam o krok dalej w kwestii wyborow i jestem pewna, ze bedziemy wybierac wlasnie wsrod deltimow (focus albo premier, choc ten drugi bardziej mi sie podoba, poniewaz jest "bujany") albo miedzy delitmami a roanem marita - ale tu jeszcze nie dotarlam do komentarzy...

a ja dzis zamawiam wozek ale za cholere nie moge sie zdecydowac czy ten kolor:
http://photos.allegro.pl/photos/400x300/93/9388/938837/93883741_1
czy ten:
http://img272.imageshack.us/img272/3624/6b4xe.jpg

a tu opis:
Zafunduj swojemu dziecku i sobie komfort jazdy w dobrym stylu. Oto nowy model w kolekcji wózków firmy SCOUT, posiadającej wieloletnie doświadczenie jako producent zarówno wózków dziecięcych jak i rowerów górskich, przez co każdy wyrób ma nieprzeciętną wytrzymałość. Miękkie zawieszenie oraz ergonomicznie zaprojektowane siedzenie zapewni wysoki komfort dziecka. Solidna obudowa pozwala na długie spacery zimą. Bezpieczeństwu służą pasy pięcio-punktowe oraz barierki, które zakłada się, gdy wózka używamy jako spacerowego. Może to być okrągła miękka barierka pokryta materiałem i folią, albo tacka z tworzywa sztucznego. Oba te elementy są wysyłane wraz z wózkiem. Wózek składa się i posiada 12-miesięczną gwarancję.

Zalety wózka Przekładana rączka
Regulowana wysokość rączki
Pięciopunkotwe pasy bezpieczeństwa
Automatyczna regulacja oparcia (oznacza to, że gdy chcemy zmienić położenie oparcia z pozycji leżącej na siedzącą to nie trzeba wykonywać żadnych innych czynności tylko wystarczy podciągnąć oparcie w górę)
Miękka amortyzacja (mozliwośc regulacji poziomu twardości zawieszenia wózka - przydatne nie tylko by dostosować zawieszenia do warunków jezdni lecz również daje możliwość bujania dziecka w wózku)
Tacka dla dziecka uchylna - aby wyciągnąć wygodnie dziecko z wózka nie trzeba odpinać całej tacki lecz wystarczy tylko odpiąć jedną stronę i ją odchylić w bok lub w górę.
Koła pompowane
Nosidło z usztywnionym dnem mogące pełnić funkcję śpiwora
Torba
Przystępna cena za wysoką jakość
Produkt fabrycznie nowy, pisemna gwarancja dołączona
Tkaniny z których są wykonywane wózki to najwyższej jakości tkaniny bawełniane i poliestrowe wszystkie zostały dopuszczone do kontaktu z dziećmi i mają wymagane certyfikaty
Regulowany podnóżek
Pokrowiec na nóżki do spacerówki w komplecie

Waga i rozmiary
Waga: 16 kg
Wymiary po złożeniu: 63 x 60 x 100 cm
Wysokość prowadnicy: od 78 - 103 cm
Rozstaw osi: 63 cm
Rozstaw kół: 56 cm

rowery robia super!!! ale jak z wozkami to niestety nie wiem...opinie same dobre...pisalam nawet do tych co kupili i kazdy zachwycony...tak wiec z wozka za 1500 zl spadlam na 600 zl :):) no i mysle ze warto:)

reklama
Czerwony to bardzo ładny kolor, jednak mnie się osobiście podoba ten drugi. A jeśli chodzi o firmę to ja się w ogóle nie znam na tym, a wózek będę odkupować od koleżanki. Czasami nie warto kupować zbyt drogiego. Tańsze mogą okazać się dużo lepsze, ale to oczywiście zależy od tego czego oczekujemy i co nam najbardziej będzie odpowiadało.

Do góry