reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Jaki wózek, łóżeczko i inne akcesoria wybrac?

Helunia, ja mam po 1 dużej i 1 małą
Jeżeli chodzi o tetre to kupiłam 22 szt, ale jak stwiredzę że jednak więcej potrzebuję to dokupię z 8 szt.
Tetrę chcę stosowąć raczej rzadko np przed karmieniem, do wycierania itd. ale wszystko wyjdzie w praniu ;)

reklama
Ja narazie jestem prawie w grupie zyrafkowej choc ten rozek i pieluszki mi jeszcze nie przyszły ale miałam dzis domofon ktorego nie zdazyłam odebrac no i obawiam sie ze bedzie to awizo po przesyłke ;) A posciel z baldachimkiem zamowilam zielona w misie :) Lampke nad łozeczko tez zamierzam kupic tylko jakas inna, no i obrazki z aniołkami :D

ja mam 32pieluszki tetrowe, mama ma dowiesc jeszcze chyba, bo cos mowila ze tanio znalazla, ale jak nie zamierzasz przewijac w tetre to nie wiem, czy sens jest kupowac wiecej. Moja siostra przewijala w tetre i mial ok 50sztuk.
co do butelek, to ja kupoilam 1na duza aventu, wiecej nie, bo w laktatorze byly dwie, plus jedna bez smoczka, tylko z poktywka, i jedna butelka w poggrzewaczu, w sumie 5 chyba. nie jestem pewna, ale mysle ze taka ewe ma to starczy, butelka to nie wielki zakup i zawsze mozna wyslac meza do apteki najblizszej:)

Tamarunia-jesli to dla ciebie nie problem to napisz co trzeba zabrac do szpitala ze soba, bo wiem ze wam dawali liste a w naszej szkole niestety nie.A obawiam sie ze w Uk taka lista moze roznic sie od tej w Polsce wiec jesli mozesz to plis, bede wdzieczna:)

juz podaje:)
na koncu tylko napisali zeby zabrac dodatkowo cos co dsie tobie przyda, bo kazda mama jest idywidalna
dla mamy:
koszula nocna
szlafrok
kapcie, klapki
biustonosz do karmienia(np w mothercare ja ku[ilam)
bielizna, dobre sa paper knickers, czyli te takie majtki jednorazowe, ktore mozna kupic w tesco lub chemist
chusteczki higieniczne
podpaski
recznik do twarzy, recznik duzy
mydlo, szczotak i pasta do zebow, szczotka do twarzy, czyli to co na co dzien uzywasz z kosmetykow
drobne do telefonu i spis tel(zapomnialam sie spytac czy nie mozna komorki uzywac, bo pamietam ze Anya brala kom ale to od szpitala zalezy)
przekaski
gazeta, ksiazka
poduszki dodatkowe, ja biore jedna do karmienai malej
kaseta, cd z muzyka
spray do twarzy do odswiezenia sie, ja wzielam chusteczki do twarzy z nawilzaczem
skarpetki

dla dziecka:
pieluchy
wata lub waciki
baby grows, czyli jakies spioszki , cos do spania itp razy 6
podkoszulki, body razy6
rekawiczki niedrapki, czy jak to sie nazywa?no wiesz te...mittens
czapeczka
recznik
cos do kapania malenstwa, w sumie to co chcesz uzywac, bo w szpitalu od momentu urodzenia oni sie nie zajmuja dzieckiem, robta co chceta, musisz miec ze soba toaletke dziecieca, ja wzielam plun do kapieli, mydelko, sudocream, krem nawilzajacy
na wyjscie ze szpitala ciuszki
fotelik samochodowy, inaczej nie "wypisza"dziecka

to wszystko
wiesz , ile czego wezmiesz to zalezy od ciebie.zawsze mozesz poprosic meza o dowiezeieni, jak w torbie sie nie miesci
ja jeszcze wzileam pizame, chustki na glowe, agrafki, nie bralam muzyki, bo mnie bedzie rozpraszac tylko, jeszcze musze spakowac klapeczki i to wsio

Ewe mi sie wydaje, ze to jest poprostu taki zwykły miekki przewijak bez usztywnienia. Czyli nie nadstawka na łozeczko tylko do połozenia gdzies np. na łozko.

aaaaaaaa ja to nawet nie wiedzialam że takie coś jest, myśłałam że wszystkie nakłada się na łóżeczko ::)
dziękuje angie

reklama
Ja jestem w grupie żyrafkowej ale chciałam baaardzo ta lampkę - ale tatuś marysi zgłosił wyraźne veto co do lampki... Więc niestety z lampki nici..... ;(

Do góry