juz podaje
na koncu tylko napisali zeby zabrac dodatkowo cos co dsie tobie przyda, bo kazda mama jest idywidalna
dla mamy:
koszula nocna
szlafrok
kapcie, klapki
biustonosz do karmienia(np w mothercare ja ku[ilam)
bielizna, dobre sa paper knickers, czyli te takie majtki jednorazowe, ktore mozna kupic w tesco lub chemist
chusteczki higieniczne
podpaski
recznik do twarzy, recznik duzy
mydlo, szczotak i pasta do zebow, szczotka do twarzy, czyli to co na co dzien uzywasz z kosmetykow
drobne do telefonu i spis tel(zapomnialam sie spytac czy nie mozna komorki uzywac, bo pamietam ze Anya brala kom ale to od szpitala zalezy)
przekaski
gazeta, ksiazka
poduszki dodatkowe, ja biore jedna do karmienai malej
kaseta, cd z muzyka
spray do twarzy do odswiezenia sie, ja wzielam chusteczki do twarzy z nawilzaczem
skarpetki
dla dziecka:
pieluchy
wata lub waciki
baby grows, czyli jakies spioszki , cos do spania itp razy 6
podkoszulki, body razy6
rekawiczki niedrapki, czy jak to sie nazywa?no wiesz te...mittens
czapeczka
recznik
cos do kapania malenstwa, w sumie to co chcesz uzywac, bo w szpitalu od momentu urodzenia oni sie nie zajmuja dzieckiem, robta co chceta, musisz miec ze soba toaletke dziecieca, ja wzielam plun do kapieli, mydelko, sudocream, krem nawilzajacy
na wyjscie ze szpitala ciuszki
fotelik samochodowy, inaczej nie "wypisza"dziecka
to wszystko
wiesz , ile czego wezmiesz to zalezy od ciebie.zawsze mozesz poprosic meza o dowiezeieni, jak w torbie sie nie miesci
ja jeszcze wzileam pizame, chustki na glowe, agrafki, nie bralam muzyki, bo mnie bedzie rozpraszac tylko, jeszcze musze spakowac klapeczki i to wsio