reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Jaki wózek, łóżeczko i inne akcesoria wybrac?

Ja też już prawie wszystko mam, jeśli chodzi o drobiazgi. W ten weekend planujemy zakup łóżeczka i wsztskiego co się z nim wiąże oraz jedziemy po wózek do mojej koleżanki, bo od niej odkupuje. Już się nie mogę doczekać... :)

reklama
głuszek teraz prawie wszystkie meble na rynku są takie liche, że tylko kopnąć i wszystko się rozpadnie. Solidne to były kiedyś za dawnych czasów ;)
Szkoda, że ja na razie nie mogę urządzać pokoika dla małej, bo we wrześniu będziemy się przeprowadzać do naszego domku :) a to mieszkanie tylko wynajmujemy. Poza tym nie ma tu na tyle pokoi. Na razie łóżeczko będzie w naszym pokoju, blisko naszego, a na ubranka muszę wygospodarować jakieś miejsce w szafie w przedpokoju.

Głuszku-my te mebelki mamy już 1,5roku i nic się z nimi nie dzieje. Black red white kiedyś miał gorszą jakość, teraz ma wszystko fajnie skręcane więc nie ma mowy że coś Ci się rozwali, rozklei szuflada w komodzie itp. My dla córuni mieliśmy szafę podwójną (jest bardzo praktyczna po ma miejsce na rzeczy wiszące i półki), szafę pojedynczą, regał, komodę i biurko i jedną półkę. Teraz tylko dokupiliśmy dla małego jeszcze jedną komodę i szafę pojedynczą, bo moja 6-latka już trochę miejsca zajmuje więc by się nie pomieścili. Ściany mamy w żywym kolorze jasnej trawki więc takie jasne mebelki super wyglądają i naprawdę jeśli chodzi o jakość jest OK!

gluszek, tak, wesolutka chciala implasta! wiem, ze model europa jest fajniejszy niz driver, ale nie da sie na nim zamontowac fotelika. chcialabym jeszcze na lajfie obejrzec inglesine magnum, ale zdaje sie, ze tu u mnie w ZG nie ma ku temu mozliwosci...

Nasze meble z BRW mają prawie 5 lat. Przeżyły przesuwanie w trakcie remontu i nic im nie jest. Muszę do nich dokupić jeszcze jedną szafę z półkami, żeby było miejsce na rzeczy maluszka.
Co do łóżeczka - 2 poziomy w zupełności wystarczą :-)

No wiec Wesolutka :)
Kolezanka na Drivera 3 XL i jest bardzo zadwowolna (mimo że sa faktycznie na forum negatywne opinie) - mówiła że hamulec jest faktycznie ble a ponadt jest zadowolona (acha i ma zmontowany inny fotelik na steleżu - mąż dokpił jakieś adaptory i dało się zamontować). Ja się też zastanawiałm nad tym wózkiem ale ja chciałam cztero-koły a taki nie ma blokady przednich kół co go u mnie dyskwalifikowało.
Mi się wydaje plusem tego wózka fakt ze ma dużą gondolką (a że budka głośno chodzi to bym to olała), i fajna spacerówka.
Co do modelu Europa to nic nie wiem nietety.

hejka mamuski  ;D My w koncu zdecydowalismy sie na wozek. Czeka juz na nas w sklepie do rozwiazania. To wozek adbor ring max. Na allegro kosztuje 649 a w lubinie 740 a pojechalismy 20km obok do mniejszego miasteczka i tam za ten sam wozek wolaja 650 czyli tak jak na allegro tyle ze odpadaja koszty wysylki :D Ogolnie jego jedyna wada (jak zreszta wiekszosci wozkow w tym przedziale cenowym) jest waga- na szczescie ja nie bede musiala go tachac do gory tak wiec jest oki :) zalanczam zdjecie ze strony producenta, i taki kolor wybralismy jak na zdjeciu (tzn Przemek wybral a mnie sie tez spodobal :) ) Kupilismy tez fotelik coneco i wanienke onda do zamontowania na wannie. Jutro bede miala juz aparacik wiec zamieszcze fotki. W sumie wszystko juz mamy poza posciela- tą bede zamawiac (w wersji full z baldachimem i ochraniaczem)na allegro ale to dopiero w kwietniu a taka na zmiane bede szyla sama- taniej wyjdzie a szyc potrafie :) Pozdrowionka

My te duże zakupy: łóżeczko, wózek, wanienka itp. planujemy kupić za jednym zamachem na początku kwietnia (po wypłacie ;)). Też mam nadzieję, że przed Świętami już ze wszystkim się uporamy i wyprawka będzie prawie kompletna.

reklama
Do góry