reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Jaki wózek, łóżeczko i inne akcesoria wybrac?

Ja mam tyle dobrze, ze oprocz becikowego dostaniemy z mezem po 600zl z ubezpieczenia grupowego PZU. A mate edukacyjna dostaniemy.
Lilith ten stojaczek z Fisher Price jest superowy i tak jak mowisz przyda sie tez dla starszego dzieciaczka.

reklama
My tez sie prawdopodobnie załapiemy na becikowe 2000 zł ale to bedzie dopiero pewnie ze 2 miesiace po urodzeniu, zanim oni wszystke dokumenty zbiora i przyznaja... Tak mi sie wydaje.

to fajnie dziewczyny, ze dostaniecie po 2000 i u ciebie Agusiaaa tez fajnieze z PZu wam zapłacą.
A co tempa w jakim dają te pieniądze to chyba jeszcze nikt nie wie jak szybko to dają.

Angie bez obrazy ale nie wiem o co ci chodzi....
potrzebny ci pit z 2004r o waszych dochodach podziel w domu ten wasz dochod jaki jest(chyba ze pamietasz) na 12 miesiecy a potem ta sume na 3 osoby w rodzinie! no i juz wiesz! po urodzeniu dziecka czekasz pewien okres potem idziesz do mopsu (przynosisz zaswiadczenie z pracy meza ze nie pobral tam tez pieniedzy) i mops ma czas do miesiaca wyplacic ci pieniadze! dodatkowo wypelniasz papiery o dodatek na dziecko i co miesiaco dostaniesz 44 zl.

reklama
No prosze nikt nie wie w jakim tepie to przyznaja...oprucz Lilith ;) Rozumiem to Lilith tylko chodziło mi o to, ze nie orientuje sie własnie w jakim czasie po porodzie dostaniemy pieniazki. Dzieki za wyjasnienia :)

Do góry