reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Jaki wózek, łóżeczko i inne akcesoria wybrac?

Głuszek to jest takie od 0 do 1 roczku ok 75 na 75 cm ale kupiłam je z miesiac temu jak były te promocje.
A co do lezaczkow to mnie sie wydaje ze jesli bede miałam fotelik samochodowy to moge go uzywac jako lezaczek w domu, przynajmniej moja siostra tak robiła. No w kazdym badz razie nie bede kupowała tego i tego, bo juz mi mozg deba staje od tych wydatkow ::)

reklama
Jeżeli chodzi o leżaczki to wiem że dzieci zazwyczaj nie chcą w nim siedzieć, jest to idealne rozwiązanie do ok początku 5 miesiąca  :)
zresztą "gwiazdka" fajnie tu opisała https://www.babyboom.pl/forum/index.php/topic,3011.0.html
Natomiast mata edukacyjna też słyszałam od mam, najzwyczajniej na świecie nudzi się. Dlatego też zdecydowałam się na zakup maty edukacyjnej z canpola. Sa one zachwalane przez mamy, niedrogie - jakby co to można bez żalu kupić drugą (inny wzór i zabawki) zresztą też chwalone przez mamy.
http://www.allegro.pl/item88857089_mata_edukacyjna_4_wzory_canpol_tanio_.html
widziałam je w sklepi i naprawde są bardzo ładne.
Lililh to co ty pokazałas też jest śliczne jednak jest to dosyć droga wersja, a dzieci jak to dzieci wszystkim szybko się nudzą. Ostatnio widziałam kilka takich w komisach, jakby co to wysępie od jakiegoś sponsora  ;) ale używane  :)
Angie, ja tam jestem jeszcze niedoświadczona ale słyszałam że dzieci nie mogą za długo przebywać w fotelikach samochodowych i lepiej zaopatrzyć się w najtańszy leżaczek.

Angie ja słyszałam to samo. Do 1,5 godziny tylko - boi m sie kręgosług wygina :( Już lepiej połyć dzidzię na kocyku na podłodze

nie bój się ona wogóle nie wypadała jest tak wielka ze sie trzymała jakoś
zresztą po porodzie to będziesz chodziła noga przy nodze i będziesz dreptała
nawet w domu jeszcze pare dni lezałam bez majtek naprawde wygodniej jest i rana ma oddychać
a pro po kup też sobie korę dębu bardzo przyspiesza gojenie

A może takie majtki przydają się już w domu ::) jak są jeszcze krwawnienia. Ja chyba sobie kupie tak na wszelki wypadek

Moze i tak ja nie słyszałam o tym. Zobaczymy jak to bedzie...jak juz dzidzia bedzie co bedzie chciała i co bedzie wygodne. Narazie nie kupuje bo sa poprostu wazniejsze wydatki i trzeba ustalic jakies priorytety przy ograniczonym budzecie. A tez nie wyobrazam sobie zeby dziecko chciało dłuzej lezec na tym czy na tamtym ale to sie okaze najwyzej kupimy cos pozniej jak bedzie niezbedne.

Ło matko! Ale napisałam bedzie, bedzie, bedzie...Sorki czasem tak klikam bez ładu i składu :-[ ;)

angie  doskonale Cię rozumiem  ;). Ostatnio ciągle się gimnastykuje co kupić, kiedy i za ile. Nie ukrywam ze nie zdąze kupić takiej maty przed porodem - poprostu licze też na prezenty.   :laugh: może ktoś się zapyta. Tak samo jeżeli chodzi o karuzele, to też nie wiem czy zdąże  :( najwyżej kupie po porodzie, przecież od razu nie będzie potrzebna tylko po jakiś dwóch tygodniach. NO i oczywiście jest awaryjne becikowe  ;)  :p
Fotelik na szczęście już mam  :)

prezenty dobra rzecz :)
Wązne tylko zeby się ktoś zapytał a nie kupowal 50-te śpioszki czy pajacyk :)
Ja nie kupuję przed porodem maty i chyba nie kupię leżaczka przed porodem - i tak takiego maleństwa tam nie włożę. jak się ktoś zapyta co mi kupić to powiem o tej macie Canpolu za 80 zł a lezaczek moze kupię potem...

reklama
Do góry