reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Jaki wózek, łóżeczko i inne akcesoria wybrac?

Głuszek - ja tak gościnnie z marca - kupiliśmy takie łóżeczko, dobry wybór - jest naprawdę fajne. No i niedrogie ;D

reklama
Głuszek! Jeszcze jedno. Podobno to zależy od dzidzi - niektóre lubią leżeć ciasno w rożku, a inne tego nie cierpią. Koleżanka, która urodziła w listopadzie mówiła, że jej córeczka została przewieziona w rożku tylko ze szpitala do domu - potem za nic w świecie nie chciała dać się do niego zapakować. Mnie się tez bardzo podobają rożki, ale może lepiej zaczekać z kupnem drugiego rożka do czasu, gdy sie okaże jaki charakterek ma nasza dzidzia?  :laugh:

ja lozeczko mam Klupś Radek I ale w ciemnym kolorze (teak). Od II różni się tylko tym że nie ma zaokrąglonych boków ale ich i tak u mnie nie widać. Jestem bardzo z niego zadowolona. Wanienke kupilam ostatnio w Tesco, sliczna blekitna, za 19,90 :)

kurcze, może i racja z tym przewijakiem (faktycznie lepiej kupić większą wanienkę). Ale gdzie ja wtedy położe wanienkę jak bedę myc malutką? może na kiomodzie - ale ona ma 33,5 cm szerokości a 67 długości to nie wiem czy się zmieści. A Mandarynka co wam mówili w kwestii wanienek na taki stelażu (czy one są duże?) B wtedy można kupić wanienke na takim stelazu a najwyżej przewijak taki nakładany na łóżko - a to wyjdzie dużo taniej. jak myślicie?
Dzieki iwosz - widziałam takie łozeczka w Entliczku Pentliczku też mi się wydaje że za 130 zł jest nqprawdę super - nie będe wydawać na łóżeczko pięciu stów czy nawet 1000 zł (taa, tak takie ceny tez widziałam - MASAKRA). Wolę dołożyć i kupić porządny materacyk - bo uważam, że to jest bardzo wazne (moja mama jest fizjoterapeutą i mówiła żeby abslotutnie nie kupować miękkich materacyków piankowych - tylko koniecznie dobrej jakości i twardy)

Ja Piotrka kąpałam najpierw z wanienką na taboretach, a potem na podlodze. Moja siostra swojego synka kąpie w wanience w wannie. Każdy sposób jest dobry. A wanienkę na stelażu widziałam - wydawala mi się taka malutka :-)

ja musze mieć wanienkę na takiej wysokości żeby się nie schylać (dyskopatkia kręgosłupa :( ). Więc przewijak na łóżeczko by się sprawdził. Chyba, zę faktycznie wanienę na komodę?

Popatrzcie to jest fajne:

Odpada problem opuszczania przewijaka po umyciu małej.

Marka: Primi Sogni
Opis rozszerzony: Przewijak z wanienką Open Pratic ma dwie półeczki, wanienkę i przewijak. Wanienka jest wyciągana, oparciem jest dłuższy bok przewijaka oraz dodatkowa nóżka.
Wymiary:
- głębokość 45 (plus 70 cm przy wyciągniętej wanience),
- szerokość 77 cm,
- wysokość 94 cm.

tylko cena nie fajne 399,00 zł, oj bardzo nie fajna.

A może by cos znaleźć tańszego?

Ale chyba nadal zostaje problem wielkości bo 77 cm to dzidziuś ma szybko. Więc jaka powinna być długość wanienki żeby starczyła na dłużej? - 100 cm?
Z drugiej strony jak kupię przewijak na łóżeczko - to łóżeczko ma 60 cm głębokości - to młoda mi zaraz wyrośnie z takiego przewijaka.
Czyli chyba najlepiej by było kupić taki półko - przewijak jak wyżej tylko większy!!!!

reklama
Dużo jeździmy, a dzieci lubią mieć coś swojego i nie lubią zmian.
Może teraz uda mi się wkleić zdjęcie.

Do góry