reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Jaki wózek, łóżeczko i inne akcesoria wybrac?

Moj sie spokojnie miesci w spacerowce fokusa i bedzie sie miescił jeszcze długo...teraz moja znajoma kupiła spacerowke typowa dla swojego prawie 2 latka a on nie chce w niej jezdzic tylko pakuje sie do fokusa i ostatnio jak byłysmy na spaceze to sobie tak porownałysmy jak wyglada jej byczek upakowany w ten wozek a jak moj mały szkrab:-) No ale we zwgledu na wygode to tez za jakies poł roku moze bedziemy chcieli kupic jakas lekka spacerowke ktora sie łatwo składa.

reklama
Nie Ewe hihi! ten wozek i ten quinny nad ktorymi sie zastanawialismy nie sa ani wywrotne ani nie maja problemow z nawierzchcnia(jak np buzz).maja duze kola i swietnie sie nadaja do lasu - o co mi chodzi i na piach :)
Wlasnie sa bombowe na normalne spacery bo banalnie sie je prowadzi i dzieki duzym kolka latwo pokonuja nierownosci..
Nam tez sie nigdy nie podobaly ale chce wozek skretny a te co maja skretne osie mis ie nie podobaja i sa duze po zlozeniu,te tak w sam raz by do auta sie zmiescily jak do sklepu czy gdzies bys ie szlo.cas wazy 9.8 kg wiec i w razie potrzeby latwos ie go wnosi :)

Nasza spacerowa juz wersja wyglada bombowo ale prowadzi mis ie ja tragicznie jak jest raczka z tylu mimo iz zmienie zawieszenie na twarde.masakra.po takim 4 godzinnym lazeniu rece mnie naprawde bola:(

Ja tam chcę jak najszybciej przyzwyczajać Polę do chodzenia na nóżkach. Nie muszę z nią chodzić gdzieś dłużej, żeby coś załatwić, bo mam samochód. Wózek potrzebuję tylko na spacery, więc jak najszybciej chcę, żeby sama chodziła. Plac zabaw mam pod blokiem. Myślę, że już latem będę z nią chodziła bez wózka- ten zostawię na dłuższe wypady:tak: Zobaczymy jak to wyjdzie w praniu:-p

My naszczęscie mamy jeden wozek od poczatku z którego robi sie spacerówke wiec nie musimy sie martwic zakupem nowego pojazdu. Jedynie musielismy kupic nowy fotelik bo z obecnego młody zaraz wyrosnie a noszenie go w nim to już niezły wyczym bo coraz jest cieższy:tak: . Ale i to już mamy z głowy bo kupilismy i płynie do nas z USA:-)

I@nka, jak wy kupujecie w USA. Ktoś wam tam kupuje. Czy przez e-bay??? Ale jak to cenowo wychodzi, opłaca się ??? I daj linka do tego fotelika.
Przepraszam za tyle pytań, ale już dawno miałam pytać:tak:

Kolezanka tez tak kupuje i baaardzo sie oplaca ! ogolnie to chyba wysylka drozsza jest od rzeczy...ale niestety tez nie wiem dokladnie jaks ie kupuje.chyba sie patrzy czy wysylka tez jest za granice...no i na e bayu oczywiscie!

Nie będę przekonywac zwolenniczek 4 kołowców na 3 kołowce, ale naprawdę wózki 3 kołowe nie sa wywrotne!!! Prowadzi się je leciutko i nigdy bym nie kupiła 4 kołowca (pierwszy miałam 4 kołowy Mikrus robiona na wzór Mutsy). Nie piszczcie, że są wywrotne bo to bzdura, żadna matka nie jeżdziłaby z niebezpiecznym wózkiem ze swoim skarbem! Ja spacerówkę też kupię 3 kołową, ze względu na design i wygodę! 3 kołowca prowadzisz jedną ręką, żeby nie napisac jednym palcem :-)

I@nka, jak wy kupujecie w USA. Ktoś wam tam kupuje. Czy przez e-bay??? Ale jak to cenowo wychodzi, opłaca się ??? I daj linka do tego fotelika.
Przepraszam za tyle pytań, ale już dawno miałam pytać:tak:
Znajdujemy sobie na stronie to co sie nam podoba i znajomy znajomych nam zamawia oni przesyłaja do niego a on do nas, obecny fotelik tez tak kupiliśmy choc jn e-bay tez mozna ale akurat jak tam znlaelizsmy fotelik to juz aukcja była zakończona a ze czasu nie mielismy zbyt duzo bo to troche płynie do polski to kupilismy w sklepie. mamy troche sprzetów z USA sa bardzo dobrej jakosci i przede wszystkim o wiele tańsze niz w polsce. Wczesniej kupilismy wózek razem z fotelikiem samochodowym który montuje sie do wózka i to jest cudowna sprawa wyciagasz malca w foteliku z samochodu i wkładach jednym "kliknieciem" do wózka , łozeczko (graco), torby na tzw pieluchy, nosidło, krzesełko do karmiernia (Fischer Price) i to wszytko razem z przesyłkami i ubezpieczeniem paczek a były 3 paczki kosztowało nas ok 1800 zł.n Sprzęty sa super
a tu link do fotelika który płynie:tak:
Amazon.com: Generations Maison Booster: Baby

reklama
Kolezanka tez tak kupuje i baaardzo sie oplaca ! ogolnie to chyba wysylka drozsza jest od rzeczy...ale niestety tez nie wiem dokladnie jaks ie kupuje.chyba sie patrzy czy wysylka tez jest za granice...no i na e bayu oczywiscie!
Wysyłka nie jest droższa od rzeczy (tzn my sie z tym nie spotkaliśmy) jesli kupuje sie przez sklep internetowy to trzeba miec kogoś w USA bo oni wysyłaja tylko na teren stanów. A na e-bay tak jak pisałam kwestia dogadania sie ze sprzedawca.

Do góry