reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Jaki wózek, łóżeczko i inne akcesoria wybrac?

renhi, wydaje mi się że 15 kg to wcale nie tak duzo. Np wózki Tako Julia ważą coś koło 25 kg więc nie jest źle. Ja też się zastanawiam nad tym wózkiem bo rzeczywiście jest niedrogi.

reklama
Chyba lekarz bardziej martwi się o dopływ kasy, niz o zdrowie Twoje i Twojego dziecka. Ja z mojego jestem bardzo zadowolona. Przepisuje mi leki najbardziej skuteczne (m.in. no-spę, magnez Bemag), a za wizyty bierze niezbyt dużo (60zł. z USG, 100zł z USG, cytologią i badaniem). Mam chodzić do niego co miesiąc, a poza tym wydaje się sympatyczny i kompetentny.
Chyba warto zastanowić się nad zmianą :-)

Kropecka, ja ostatnio też zmieniłam gina. Chodziłam do babki i byłam z niej bardzo niezadowolona i czułam się jak trybik w maszynie do robienia pieniędzy. Potem znalazłam gina, który jest podobno świetny specjalistą. Przyjmuje i państwowo i prywatnie. Spróbowałam państwowo i jak sie okazało jest super, musiałam zrobić sobie u niego w prywatnym gabinecie USG połówkowe (wcale nie mówił że u niego trzeba). Z L4 nie ma problemu. Spróbuj zapytać twojego gina w państwowym czy da ci L4??? może się uda. Ja dzieki temu jestem miesięcznie ok 80 złotych do przodu i za to mogę kupić cos dla bejbika :) . Państwowy wcale nie oznacza gorszy. Tak wogóle na marginesie to przynajmniej u nas jest dużo prywatnych gabinetów, które przyjmują na kasę chorych.

dziewczyny czy juz wiecie jakie lozeczko bedziecie kupowac?jakie jest najlepsze bo niewiem moze ktos wie

Strasznie duzo tych pytan i bez obrazy nie potrzebnie tyle watkow zaczynalas:(:(
Co do lzeczka to zalezy ile masz pieniedzy...napewno musi miec regulacje wysokosci i byc dobrze wykonane...stbilne...zeby nie odstawaly zadne kanty drzazgi itd...tu trzeba poprostu pomyslec...
mozesz kupic takie lozeczko ktore pozniej przerabiasz...wraz z wiekiem dziecka...to zalezy tylko od ciebie jakie chcesz!

witaj helunia, widze ze mamy nowa majowke:):):)
no wiec wczoraj wlasnie bylismy w mamas and papas(Maxin z tego co pamietam, mialas tam niedaleko bo to w brent cross park, kolo tego centrum shoppingowego)i tam moj maz wypatrzyl caly komplet dla malej fasoli naszej, no wszystko mu sie podobalo, poczawszy od lozeczka poprzez komode i szfe, na zyrandolu skonczywszy. Przeraza mnie cena, bo w sumie podobne mozna kupic o wiele taniej, no ale on sie uparl i powiedzial ze bedzoe dzien i noc pracowal, zeby to kupic. Serio, nie w tym sek zeby harowac i nie miec na siebie czasu:(, a z drugiej strony cieszy mnie to, ze tak barzdo mu zalezy na tym , zeby fasola miala ladne rzeczy:)
no a wracajac do lozeczka, to tamto ma regulowana wysokosc, mozna ustawic materac na 3wysokosci, im dzicko wieksze tym bardziej sie opuszcza, poza tym jak juz dziecko jest zupelnie duze to sie zdejmuje scianki dwie boczne i robi sie lozko dla duzego dziecka. No i materac czytalam ze ma buyc twardy, kokos badz gryka??? tego jeszcze dokladnie sie nie dowiedzialam, ale slyszalam ze oba sa dobre i gryka chyba drozsza jest, ale dlaczego???nie wiem.
no to na razie na tyle, mam katalog z tym to moger przeslac, ale nie wiem czy jest sens, bo w sumie, to chyba lozeczko kupuje sie tak jak ki lozko dla siebie, ladne, wygodne, zdrowe, te same kryteria:) ale jak bedziecie mialy ochote, chociazby zeby zobaczyc to nie ma sprawy, skanuje i wysylam.
a iloscia watkow sie nie przejmuje:)

hej
ja mam wprawdzie więcej czasu na szukanie łóżeczka niż majóweczki, ale nie mogę się zdecydować między składanym, turystycznym a drewnianym, stacjonarnym.

składane to inczej turystyczne, według mnie :)
czy takie turystyczne zastąpi normalne, stojące łóżeczko drewniane, czy są to zamienniki, czy lepiej do domu normalnie używać drewnianego a turystyczne tylko na wyjazdy?

reklama
ja na początku chciałam turystyczne ale teraz już wolę drewniane, zresztą przy kotach to takie turystyczne bym miała w krótkim czasie całe rozszarpane albo bym musiała się nieźle nakrzyczeć żeby do niego nie podchodziły, więc wolę drewniane. Myślę że z ładnym kompletem pościeli i ochraniaczami będzie wyglądać naprawdę ładnie. A tak przy okazji zgadzam się z dziewczynami że powstało za dużo wątków i można się pogubić :/

Do góry