reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

jaki używacie proszek do prania?

magdalenakowalska

Zaciekawiona BB
Dziewczyny powiedzcie mi... używałam proszek do prania do 1 i 5 miesięcy dla Jakuba - LOVELA, już od dłuższego czasu używam proszku wizir sensitive i ma lekkie uczulenie... jaki proszek stosujecie żeby go nie wysypało? ma 2 lata

reklama
Ja obecnie używam zwykłej Bryzy - tylko ciuchy młodej płuczę dwa razy. Nie ma żadnej alergii. Na początku tylko - do 8 miesiąca używałam Jelpa a potem Vizir Sensitive ale jej ciągle płukałam dwa razy. Ale że dobre płukanie mam to od pół roku piorę w naszym proszku i jest ok.

Zmień Vizir na zwykły.Wbrew rozsądkowi to co jest sensitive moze bardzo często uczulać.Może też tak jak radzą dziewczyny płucz dwa razy.Ja od zawsze płukałam raz w czystej wodzie a drugi raz w wodzie z płynem do płukania(używamy E).
Spotkałam się też z przypadkiem kiedy chusteczki pampers, właśnie sensitive, uczulały.Jak widać nie ma reguły.

Ja jestem uczulona na wszelkie proszki i piorę tylko w płynach typu Perwool. Dziewczynkom też piorę rzeczy w tym samym płynie (odkąd skończyły 4m) i nie zauważyłam reakcji alergicznej. Nie robię dodatkowego płukania.
Pozdrawiam :)

Bardzo czesto jak ktoś ma uczulenie na proszki nie ma na żel ( persil np ) żel się lepiej wypłukuje z ubrań niż proszek .

reklama
Do góry