reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

WYPRAWKA dla malucha (i mamy do szpitala)

Ja na starynkiewicza i nie można było pić, a cała ciążę na karowej prowadziłam i mówił mi gin że też tam nie będę mogła pić.
No nie ważne, teraz też nie będę mogła pić ani jeść bo na 90% chcę cc ( chociaż wciąż mnie kusi sn - ale chyba za bardzo się boję po pierwszym porodzie i z opowieści "plastycznych dolnych części ciała" koleżanek)
No a ja wedle waszych wskazówek piorę i piorę i prasuję. zostały mi jeszcze po Bartku ciuchy na 74-86 ( ale te chyba zostawię na kiedyś tam po porodzie).
Wywaliłam 80% Bartka ciuchów co dla dziewczynki nie bardzo - tak od 0 - 2 lat ( gdzie większość na 62 - 74) i zrobił się z tego gigantyczny karton ważący 6kg ! a dla małej mam drugie tyle i jeszcze sporo odłożone po Bartku. Teraz się zastanawiam co z tym mega kartonem zrobić - bo nie chce mi się robić zdjęć i wystawiać i prać i prasować ( a można by było kurcze trochę zarobić :( ale leń ze mnie) więc pewnie oddam komuś.
Poszłam dzis po rękawiczki dla Bartka i tyle pięknych malusich ciuchów było dla małej w kuszących przecenach - ale dalam radę nic nie kupić :tak: - no bo mam od cholery od koleżanek ciuszków.

reklama
poczytałam ciut...
i jestem w szoku, ze gdzieś nie pozwalają pić podczas porodu! bez jaj;]
u nas też zalecają branie malej buteleczki z dzióbkiem , a do tego czekoladę czy mleczko w tubce...

MaMicurina w razie gdybyś musiała mieć CC i być znieczulana ogólnie - lepiej jak jesteś na czczo bo wtedy łatwiej dobrać znieczulenie i dużo lepiej się czujesz po wybudzeniu :sorry:tak przynajmniej nam mówili na szkole rodzenia cztery lata temu

Raczej chodzi o to ze wrazie cc tak jak przy kazdej operacji czlowiek musi byc naczczo bo jak by doszlo do przeviezcia jelita to jak sa puste to jest szansa przezycia a jak pelne to juz po ptakach.

Maria chyba nie bardzo bo można być na czczo i mieć pełne jelita :-)
Bardziej lewatywa by była obowiązkowa niż nie jedzenie :-D:-D:-D

Mini normalnie przed kazda operacja kaza byc na czczo i chca robic lewatywe. Mialam juz 7 operacji roznych i za kazdym razem ten sam proceder.

reklama
Maria do operacji nogi też każą być na czczo a tam chyba nie istnieje ryzyko przecięcia jelita :-D
no chyba że trafi się zamaszysty chirurg :-D:-D:-D

Do góry