reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Jak wybrać bezpieczny fotelik samochodowy dla dziecka ? - Poradnik

reklama
Dzień dobry. Niedługo przed nami zmiana fotelika gdyż synek waży już ponad 17 kg. Zamierzamy kupić nowy z przedziału 15-36kg. Dlatego zwracam się z prośbą o polecenie najlepszego fotelika w tym przedziale wagowym. Posiadamy forda focusa 2000 rok bez systemu isofix.

Z góry dziękuję za odpowiedź

Czekam na odpowiedź.
Jednak jedna drobna zmiana. Posiadamy Opla Astre IV z 2010 roku ale poza tym mamy służbowy samochód Skode Fabie - nie najnowszy model i raz bedziemy tym jeżdzić raz tym i moje pytanie brzmi: Jaki bezpieczny fotelik wybrać? Proszę o pomoc, bo gdzie pójde do sklepu, to chwalone są modele, które chyba panią się podobają. O Romerze - ze dziecko wpada i niewygodny, a chwalony bardzo maxi cosi Tobi. A mi zalezy na bezpiecznym foteliku, i takim , który bedzie i tu i tu pasował, aby go można przekładać. Zaraz musimy kupić fotelik i tak zalezy mi na odpowiedzi pana z wczesniejszej mojej wiadomości i tej.

Witam,
Proszę o poradę jaki fotelik 9-18 kg by pasował do Mazdy 626 ('99), która ma długe klamry pasów. W konkurencyjnych sklepach miałem przymiarki i wynika że pasuje Maxi Cosi Priori XP ale w drugim sklepie już tylko Maxi Cosi Tobi :). I komu wierzyć? :). Foteliki z "poduszką" np Cybex Pallas też by pasował, ale chciałbym tradaycyjny z pasami oraz do jazdy przodem (bo powiedziano mi, że mógłby pasować np Britax MaxWay, ale nie było go na stanie).
W przypadku Maxi Cosi Priori XP niepokoi mnie słabe stosunkowo bezpieczeństwo przy zderzeniach czołowych :(. Tobi wypada tu lepiej.

Ludzie o co tu chodzi! czemu jedne maja 3 a drugi 4?Ten rok to rocznik fotelika czy testu?
producentmodelgrupa
sort-1.gif
ocenabezp.obsl.komf.czysz.rokśrednia cenagdzie kupić?
Maxi-CosiTobi (2009)9-18 kg444432009831 PLN
Maxi-CosiTobi (2006)9-18 kg444442006869 PLN
Maxi-CosiTobi9-18 kg334542007859 PLN
producentmodelgrupa
sort-1.gif
ocenabezp.obsl.komf.czysz.rokśrednia cenagdzie kupić?
spacer.gif
spacer.gif
spacer.gif
spacer.gif
spacer.gif
spacer.gif
spacer.gif
spacer.gif
spacer.gif
spacer.gif
spacer.gif
spacer.gif

Bardzo proszę o pomoc w wyborze fotelika 15-36 do samochodu Honda Civic 2004 hatchback.
Najlepiej z isofixem.
Myślałam o cybex solution x2 fix z uwagi na wyniki testów, ale kilkukrotnie czytałam krytykę, że cybexy maja kiepską tapicerkę i są niewygodne.
Z góry dziękuję za pomoc.

Polecam wszystko co ma 4 gwiazdki: sunshine kids monterey booster, romer kid, romer kid plus, romer kid plus sict, romer kidfix i romer kidfix sict (oczywiście jest jeszcze cała masa dobrych produktów od maxi cosi, concorda, recaro itd itp)

Co do auta to najlepiej jest zawsze przymierzyć.

W tej kwocie wg mnie najlepszym wyborem jest MC Priori SPS i MC Priori XP

pozdrawiam

Dzień dobry. Niedługo przed nami zmiana fotelika gdyż synek waży już ponad 17 kg. Zamierzamy kupić nowy z przedziału 15-36kg. Dlatego zwracam się z prośbą o polecenie najlepszego fotelika w tym przedziale wagowym. Posiadamy forda focusa 2000 rok bez systemu isofix.
Z góry dziękuję za odpowiedź

Co do auta - jak zawsze najlepiej przymierzyć, a moim osobistym faworytem z 15-36 bez isofix jest Romer Kidfix SICT z racji na dobrą ochronę boczną.

Czekam na odpowiedź.
Jednak jedna drobna zmiana. Posiadamy Opla Astre IV z 2010 roku ale poza tym mamy służbowy samochód Skode Fabie - nie najnowszy model i raz bedziemy tym jeżdzić raz tym i moje pytanie brzmi: Jaki bezpieczny fotelik wybrać? Proszę o pomoc, bo gdzie pójde do sklepu, to chwalone są modele, które chyba panią się podobają. O Romerze - ze dziecko wpada i niewygodny, a chwalony bardzo maxi cosi Tobi. A mi zalezy na bezpiecznym foteliku, i takim , który bedzie i tu i tu pasował, aby go można przekładać. Zaraz musimy kupić fotelik i tak zalezy mi na odpowiedzi pana z wczesniejszej mojej wiadomości i tej.

Dzień dobry,

Muszę wiedzieć czy w obu autach jest system Isofix i Toptether? Nasz magazyn jest w Komorowie (koło Pruszkowa pod Warszawą) - Piaseczno to tylko papierki i biuro :tak: . Czasem zdarza nam się otworzyć magazyn w specjalnych wypadkach w weekend kiedy ktoś jest pod ścianą, ale nie obiecuję bo ostatnio w weekendy słabo stoję z czasem...

Mimo wszystko ustalmy to jakie systemu ma Pani w autach (niestety nie kojarzą żadnych sklepów poza Warszawą)...

reklama
Witam,
Proszę o poradę jaki fotelik 9-18 kg by pasował do Mazdy 626 ('99), która ma długe klamry pasów. W konkurencyjnych sklepach miałem przymiarki i wynika że pasuje Maxi Cosi Priori XP ale w drugim sklepie już tylko Maxi Cosi Tobi :). I komu wierzyć? :). Foteliki z "poduszką" np Cybex Pallas też by pasował, ale chciałbym tradaycyjny z pasami oraz do jazdy przodem (bo powiedziano mi, że mógłby pasować np Britax MaxWay, ale nie było go na stanie).
W przypadku Maxi Cosi Priori XP niepokoi mnie słabe stosunkowo bezpieczeństwo przy zderzeniach czołowych :(. Tobi wypada tu lepiej.

Witam,

Pewnie chodzi Panu od długie taśmy zamków ;-) - tak tak to częsty problem w autach z tamtych lat z tamtego kontynentu... Romer King Plus rzeczywiście może mieć ciężko - oczywiście stawiam na MC Tobi lub jeszcze lepiej RWF czyli np Max Way (najlepiej go przymierzyć). Odnośnie pasowania w różnych sklepach :-D to najlepiej wtedy samemu to ocenić - im stabilniej tym lepiej, wg mnie czysto teoretycznie MC Tobi powinien dać się tam dobrze zamontować.

Pozdrawiam

Do góry