reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Jak wybrać bezpieczny fotelik samochodowy dla dziecka ? - Poradnik

Witam,

dziękuję za informacje.
W dniu dzisiejszym oglądałam foteliki w sklepie. BMW ma isofix, Mercedes nie. Musimy zatem wybierać spośród fotelików mocowanych pasami. Zastanawiamy się pomiędzy Roemer King Plus a Maxi Cosi Tobi. Jakaś podpowiedź lub inna propozycja?

Pozdrawiam

Jeżeli King Plus będzie kompatybilny z oboma autami to zdecydowanie jestem za nim (powody omawiane x razy...)

Pozdrawiam

reklama
wlasnie ze nie mam mozliwosci sprawdzic osobiscie fotelikow. szczegolnie zalezy mi na Romerze:( i liczylam na Pana..:( a moze inni uzytkownicy Romera wiedza cos na ten temat?

No i słusznie, że Pani liczyła :tak: dlatego też podpowiedziałem, że w tym modelu i roczniku spotkałem się z pewną niestabilnością niestety...

Proszę się nie bać MC Tobi - po King Plusie to jeden z lepszych fotelików 9-18 montowanych pasami...

teraz to mogę dostać po nosie... Ale zastanawiam się który z fotelików jest w tym wypadku bezpieczniejszy.... UZYWANY 2 LETNI z 4 gwiazdkami, czy tez NOWY ale mający powiedzmy 3 gwiazdki za cenę 300zł......

:-D

Oba w tej samej grupie wagowej?

Czy na ten używany jest gwarancja absolutnie bezwypadkowej historii ?

Witam
Jestem zmuszony kupić nowy fotelik dla mojej córeczki z przyczyn ode mnie nie zależnych :)
Córka ma skończone 5 miesięcy i waży 8,5kg... Fotelik będzie użytkowany w VW Passat B5 kombi 2003 rok. Jaki fotelik będzie najlepiej pasował do tego auta?
Co kupić czy zostać jeszcze przy foteliku 0-13 czy ewentualnie mogę kupić już fotelik 9-18?
Proszę o propozycje fotelików?

Oczywiście w 0-13 tak długo jak to tylko możliwe i dopiero jak się dziecko nie będzie mieścić bądź przekroczy próg wagowy (co rzadko się zdarza) można pomyśleć o 9-18.

VW Passat B5 - z moich doświadczeń doskonale sprawdza się w nim King Plus (świetna stabilność).

Pozdrawiam

tak w tej samej grupie 9-18 kg. Tak bezwypadkowy, 3 letni, ale mający jeden uszkodzony styropian tzn. zaklejony z prawej strony głowy.

Hmmmm ciężki wybór - ten styropian mnie nie pokoi, ciężko to ocenić zdalnie.

Jeżeli oba będą równie stabilne to osobiście bym wybrał tego pewniaka 4 gwiazdkowego pod warunkiem, że uszkodzony styropian zostanie wymieniony.

Np w King Plusie są części zamienne i da się wymienić każdy element.

Może warto ujawnić modele tych fotelików to sprawdzimy oceny składowe bo być może ocena ogólna jest niższa a np bezpieczeństwo będzie na tym samym poziomie?

Hmmmm ciężki wybór - ten styropian mnie nie pokoi, ciężko to ocenić zdalnie.

Jeżeli oba będą równie stabilne to osobiście bym wybrał tego pewniaka 4 gwiazdkowego pod warunkiem, że uszkodzony styropian zostanie wymieniony.

Np w King Plusie są części zamienne i da się wymienić każdy element.

Może warto ujawnić modele tych fotelików to sprawdzimy oceny składowe bo być może ocena ogólna jest niższa a np bezpieczeństwo będzie na tym samym poziomie?

Uzywany to romer king plus - 3letni, lub maxi cosi tobi, natomiast nowy to maxi cosi Priori SPS. W tym foteliku martwi mnie jedynie to ze nie ma zagłowka przy głowie.
A w ogole to dziekuje za Pana pomoc:)

Uzywany to romer king plus - 3letni, lub maxi cosi tobi, natomiast nowy to maxi cosi Priori SPS. W tym foteliku martwi mnie jedynie to ze nie ma zagłowka przy głowie.
A w ogole to dziekuje za Pana pomoc:)

Ok - zatem w bezpieczeństwie różnica jednej gwiazdki również jest więc podtrzymuję swoją opinię. W razie gdyby decyzja padła na Kinga to mogę Pani pomóc w wymianie uszkodzonej części.

Polecam się na przyszłość :tak:

reklama
Bardzo proszę o pomoc w wyborze fotelika 15-36 do samochodu Honda Civic 2004 hatchback.
Najlepiej z isofixem.
Myślałam o cybex solution x2 fix z uwagi na wyniki testów, ale kilkukrotnie czytałam krytykę, że cybexy maja kiepską tapicerkę i są niewygodne.
Z góry dziękuję za pomoc.

Do góry