reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Jak wybrać bezpieczny fotelik samochodowy dla dziecka ? - Poradnik

reklama
Witam serdecznie prosilabym bardzo o pomoc poniewaz mam fotelik besafe izi sleep niby ono jest do 13 kg ale moje dziecko ma 6mc i 8kg i juz sie nie miesci w tym foteliku strasznie jest jej ciasno a w kurtce to juz jej nie idzie wsadzic :( Jestem zmuszona do kupienia nowego aby corce bylo wygodnie chcialabym zakupic fotelik w przedziale 9-18kg ale nie wiem czy ona jeszcze nie jest za mala??? Czytajac to forum widze ze najczesciej polecane jest ROMER KING PLUS biore to pod uwage a co sadzicie jeszcze o bebe confort axis oraz romer duo plus ???
tak ogolnie to czym sie rozni king od plus???
pozdrawiam serdecznie i czekam z niecierpliwoscia na odpowiedz :) :-)

Witam serdecznie prosilabym bardzo o pomoc poniewaz mam fotelik besafe izi sleep niby ono jest do 13 kg ale moje dziecko ma 6mc i 8kg i juz sie nie miesci w tym foteliku strasznie jest jej ciasno a w kurtce to juz jej nie idzie wsadzic :( Jestem zmuszona do kupienia nowego aby corce bylo wygodnie chcialabym zakupic fotelik w przedziale 9-18kg ale nie wiem czy ona jeszcze nie jest za mala??? Czytajac to forum widze ze najczesciej polecane jest ROMER KING PLUS biore to pod uwage a co sadzicie jeszcze o bebe confort axis oraz romer duo plus ???
tak ogolnie to czym sie rozni king od plus???
pozdrawiam serdecznie i czekam z niecierpliwoscia na odpowiedz :) :-)

Witam,

Wałkowane mnóstwo razy - tyłem tak długo jak to tylko możliwe.

Romer King Plus jest numerem jeden jeżeli chodzi o montaż pasem.

Romer Duo Plus - czym się różni ? Otóż można go zamontować pasami lub za pomocą systemu isofix, dodatkowo też można dokupić do niego pas toptether i mamy bunkier ( duo plus też ma czwórę w adacu )

pozdrawiam

dziekuje czyli na moim miejscu nie kupowalby pan fotelika na wprost do kierunku jazdy???
Jesli zdecyduje sie na taki fotelik przodem do kierunku jazdy to wiem ze romer jest nr 1 a co pan jeszcze sadzi o besafe izi confort x3 ???

dziekuje czyli na moim miejscu nie kupowalby pan fotelika na wprost do kierunku jazdy???
Jesli zdecyduje sie na taki fotelik przodem do kierunku jazdy to wiem ze romer jest nr 1 a co pan jeszcze sadzi o besafe izi confort x3 ???

Nie wiem czy bym nie kupował bo to to zależy od wielu czynników ( auta itp ) - ale tyłem jest bezpieczniej ( jeżeli fotelik jest bezpieczny )

BeSafe skupiony jest na bezpieczeństwie w ogromnym stopniu więc jego produkty jak najbardziej polecam. ( sporo modeli nie ma testów, ale ja im ufam - drugim minusem jest z reguły skomplikowany montaż wielu modeli tej marki )

to pan na moim miejscu wybralby kinga czy comfort x3 ??? ktory ma pozycje bardziej lezaca???

50 stron już pękło i miałem nadzieję, że już wiadomo jak wybierać:

nie odpowiem Pani dokładnie który - wybiera się fotelik:

- ten który ma lepsze wynik testów ( najlepiej ze dwa modele )
- później ten, który lepiej pasuje do auta
- pozycja z reguły jest podobna więc na to bym nie patrzył

PS
Gdyby Romer King Plus pasował do auta to osobiście bym wybrał właśnie ten fotel ( zawsze stawiam na niego jeżeli pasuje do auta i nie możliwości montażu isofix )

pozdrawiam

chciałabym kupic fotelik dla syna, ma 3,5 roku i wazy 15 kg. Myślę nad cybex Solution x ,albo Maxi cosi Rodi-oba maja 4 w testach a różnia sie cena znacznie.W aucie nie mam isofixa czy któryś z powyższych jest lepszy od drugiego?

reklama
Do góry