Witam ponownie po wielu meczarniach, w końcu dokonalismy wyboru. Kupiliśmy MC Tobi i przyznam szczerze że jest to najlepszy w naszym przypadku wybór, mówi się że fotelik może się przemieszczac po kanapie do 2cm, a u nas Tobi nie przesuwa się nawet o milimetr, jest jak wmurowany. Mam tylko jedną wątpliwość, tzn. po zapięciu fotelika, napinacze które są na dole podstawy powoduja skręcenie pasa, który biegnie dołem, czy tak się powinno dziać? Czy może popełniliśmy jakiś błąd.
reklama
e-foteliki
doradca ds bezpieczeństwa
ok, miałam raczej na myśli lepszy pod wzgledem technicznym i konstrukcyjnym ,ale dzieki za odpowiec, aczkolwiek sama bym na nią wpadła...
W takim razie cieszę się, że byłem pomocny ;-)
( cudów w żadnym nie ma - to są proste konstrukcje )
e-foteliki
Witam ponownie po wielu meczarniach, w końcu dokonalismy wyboru. Kupiliśmy MC Tobi i przyznam szczerze że jest to najlepszy w naszym przypadku wybór, mówi się że fotelik może się przemieszczac po kanapie do 2cm, a u nas Tobi nie przesuwa się nawet o milimetr, jest jak wmurowany. Mam tylko jedną wątpliwość, tzn. po zapięciu fotelika, napinacze które są na dole podstawy powoduja skręcenie pasa, który biegnie dołem, czy tak się powinno dziać? Czy może popełniliśmy jakiś błąd.
Pas nie powinien się skręcać - proponuję zrobić zdjęcie i wkleić w tym wątku to zobaczymy o co come on...
dokonalam wyboru kupuje ROMER !!! tylko prosze mi powiedziec ktora bedzie lepsza tapicerka trendline jet czy classicline billy???
Witam
Czy nie brała Pani pod uwagę fotela montowanego tyłem do kierunku jazdy?? Pani córeczka ma zaledwie 6 m-cy, może warto by było jeszcze przemyśleć opcję tyłem, zmiana fotela to nie tylko kwestia wagi dziecka.
Pozdrawiam
e-foteliki
Witam
Czy nie brała Pani pod uwagę fotela montowanego tyłem do kierunku jazdy?? Pani córeczka ma zaledwie 6 m-cy, może warto by było jeszcze przemyśleć opcję tyłem, zmiana fotela to nie tylko kwestia wagi dziecka.
Pozdrawiam
Przyłączam się - gdzieś mi umknęło te 6 m-cy. Wkładka pogłębiająca została już wyjęta z tego 0-13 ? ( wiele rodziców nawet o niej nie wie )
Jak konkretnie dziecko nie mieści się w tej 0-13tce ? Głowa, nóżki wystają ?
pzdr
Witam!
Proszę o pomoc w wybraniu fotelika dla 8-mio miesięcznego syna, który waży 8,5 kg i ma ok 80 cm wzrostu. Posiadam samochód marki Hyundai Getz. Po przeczytaniu niektórych postów i zebraniu info z sieci rozważam zakup fotelika Britax King Plus (9-18) lub Britax EVOLVA 1-2-3 plus (9-36). Chyba,że ma Pan inne propozycje co do modelu i marki fotelika.Zależy mi na: jak najbardziej wygodnej pozycji do spania, by fotelik był dobrze dobrany do samochodu.
Będę wdzięczna za szybką odp. Pozdrawiam
Proszę o pomoc w wybraniu fotelika dla 8-mio miesięcznego syna, który waży 8,5 kg i ma ok 80 cm wzrostu. Posiadam samochód marki Hyundai Getz. Po przeczytaniu niektórych postów i zebraniu info z sieci rozważam zakup fotelika Britax King Plus (9-18) lub Britax EVOLVA 1-2-3 plus (9-36). Chyba,że ma Pan inne propozycje co do modelu i marki fotelika.Zależy mi na: jak najbardziej wygodnej pozycji do spania, by fotelik był dobrze dobrany do samochodu.
Będę wdzięczna za szybką odp. Pozdrawiam
Witam
Jestem samotną mamą, stoję przed kupnem fotelika z grupy 9-18kg mam samochód marki audi a4 z 2001r model b6 czy można w nim zamontować fotelik Jane Exo? Jest on opisany jako fotelik z systemem Isofix ja jestem umysłem humanistycznym więc czarną magią są dla mnie takie tematy proszę o pomoc.
Jestem samotną mamą, stoję przed kupnem fotelika z grupy 9-18kg mam samochód marki audi a4 z 2001r model b6 czy można w nim zamontować fotelik Jane Exo? Jest on opisany jako fotelik z systemem Isofix ja jestem umysłem humanistycznym więc czarną magią są dla mnie takie tematy proszę o pomoc.
Witam, chciałabym prosić o radę w jakim fotelik powinno jeździć dziecko, które ma 2 lata i 3 miesiące a waży 19 kg. Mam fotelik z grupy wagowej do 18 kg. Synek przekroczył już granicę 18 kg a wiec fotelik powinnam zmienic. postanowiłam kupic fotelik z grupy 9-36 kg. ale czy to dobre rozwiązanie? wiem, że dziecko dwultenie nie powinno jezdzic jeszcze w foteliku z grupy 15-36 kg poieważ nie jest jeszcze na tyle roziwniete by moglo byc zapiete pasami samochodowymi tylko. porosze o rade.
reklama
bardzo proszę e-foteliki o odpowiedź na pytanie zadane na stronie 54!!! zwłaszcza że nie jestem z tym problemem tutaj sama i odpowiadając na mojego maila od razu udzieli Pan odpowiedzi czarodziejce87 i ani kowal :-)
szczerze.... to rozwiązanie z kupnem kolejnego fotela z grupy I (ale tym razem do 25kg) średnio mnie satysfakcjonuje... więc bardziej odpowiada mi opcja kupna dobrego fotela 15-36 kg który spełnia wymagania P. Kurpiewskiego: "wymusza przebieg p. biodrowego płasko po wierchu ud nie obciążając miednicy" - pytanie za 100 punktów jaki to fotelik??????? nazwa chociaż by się przydała!! będę ogromnie wdzięczna
pozdrawiam
Justyna