Witam,
pewnie Pana zaskoczę, ale stoję przed wyborem fotelika samochodowego
zaznaczę, ze 2 dni studiowałam ten wątek.
Zaraz przejde do podsumy, ale we wstępie sie przedstawię:
Córka ma 11miesięcy, 9kg, zaczyna wystawać z fotelika 0-13, jeździmy skodą fabią 2002 wersja elegance, cokolwiek to znaczy, mieszkamy w duzym mieście - szczecin, jest to dość istotna informacja, bardzo słabo wygląda tu oferta fotelików, ale coś tam jest, ew, sklep moze sprowadzić. Dziś jedziemy się mierzyć.
Trochę już się męczę z tematem, wybrałam fotelik Maxi cosi Mobi, niestety nie ma go w żadnym szczecińskim sklepie i juz nie można go sprowadzić, bo nie ma go w magazynach maxicosi. Chciałam go więc sprowadzić "z Polski", ale solidna firma z poznania mi odradziła, bo trzeba przymierzyć
Poza tym dowiedziałam się że fotelik montowany tyłem zajmie mi pół samochodu, a w jakims tutejszym salonie usłyszałam, że montaż tego fotelika to jak alfabet chiński - do końca życia nie opanujesz
Moje pytania:
1. Czy recoro polaric byłby lepszym rozwiązaniem?
Uparcie stoję za przewożeniem dziecka tyłem, pomyślałam więc, ze rozwiązaniem są
foteliki 0-18 z możliwością przewożenia dziecka do 13kg tyłem. Moje typy
- Maxi cosi Opal
- Britax First class (wiem, wiem, nie jest pan zwolennikiem, ale moze gdzieś będzie, może uda się go stabilnie zamocować)
-
Concord Ultimax
2. Co Pan sądzi o tym ostatnim? Chyba nie pojawił się w wątku
Poza tym biorę również możliwość KLASYCZNIE
dla fotelików 9-18 King Plus, Tobi (te akurat są w Szczecinie i mogę przymierzyć, nie pytam zatem, bo były wałkowane przez cały wątek)
A jeśli nie będzie wyjścia to z przedziału
9-36 Raccaro Young Sport (przymierzymy),Graco Nautilius(też) cybex palles i zostaje mi jeszcze typ
Britax Evolva 1-2-3, nie ma nigdzie, nie wiem czy brać go pod uwagę, bo nie znalazłam informacji
3. na ile się on rozkłada, tzn czy nadaje się na dłuższe podróże?
Czy z dużym prawdopodobieństwem może Pan powiedzieć, że któryś z wymienionych fotelików z przedziału 0-18 mogę zamówić nie ryzykując utraty zaliczki, tzn, że będzie pasował?
pozdrawiam!