e-foteliki
doradca ds bezpieczeństwa
No to w środowisku fotelikowym spadła bomba! Czekałem na taki film, bo nigdy nie darzyłem takich rozwiązań zaufaniem. Chociaż nie powiem sam kiedyś brałem je pod uwagę wybierając fotelik dla córki. Ten film i doniesienia o domniemanym hackingu manekinów przekonuje mnie w zupełności. Fotelikom z osłoną tułowia mówię zdecydowane nie! Podkreślam że problem dotyczy fotelików z osłoną tułowia.
Dzięki za świetną wrzutę - ja również jestem zwolennikiem klasycznych uprzęży chodź poduszek nigdy nie skreślałem i dalej ich nie skreślam
Tu mamy rolkę Kiddiego bez regulacji odsadzenia poduchy - niestety wynik rolki cienki, ciekaw jestem jak w takim przypadku wyszedłby Cybex Juno lub Pallas, który z kolei posiada regulację tej osłony i da się ją dosyć precyzyjnie dopasować chociaż oczywiście nigdy nie będzie to precyzja nawet zbliżona do uprzęży ale być może mając regulację wysokości siedziska oraz poduchy Cybex wyszedłby obronną ręką - ciekawe czemu ruszyli tylko Kiddiego i czy zbada ktoś 5 gwiazdkowe Cybexy i co na to ADAC, może wprowadzą kiedyś rolki
Z tyłu jak zwykle jako wzór firma Romer , a dziwią się że ciągle polecam ;-)
Generalnie nie ma co popadać w rozpacz, ale warto zwrócić uwagę na to, że problem istnieje i jak najlepiej dobierać foteliki odpowiednie do dziecka i auta, a następnie oczywiście idealnie montować dziecko w foteliku i fotelik w aucie - proste, ale i tak jeszcze dłuuuuuga droga przed nami bo większość narodu robi po swojemu...