Witam,
po pierwsze przyznaję, że nie przeczytałam wszytskich stron tego wątku... przeczytałam wstęp i od razu przeszłam na 105 stronę
Zaczynamy się rozglądać za następnym fotelikiem dla naszego synka. Fotelik, którym aktualnie jeździ to fotelik 0-10 kg z zestawu "wózek 3w1". Wstyd przyznać, ale gdy byłam w ciąży to bardziej interesował mnie funkcjonalny i polecany wózek niż fotelik
Teraz jestem bardziej świadoma
A więc wiem już, że mamy jeszcze trochę czasu na zakup fotelika, ponieważ synek ma 8 miesięcy i waży 8,5 kg i w ogóle nie siedzi i jeszcze mu daleko do momentu gdy głowka będzie wystawała poza fotelik. Wiem też, że trzeba przymierzyć fotelik do auta (a mamy Xsarę Picasso 2004 podobno z isofix)
Wiem też, że chcemy kupić fotelik 9-18 kg, ew 9-25 kg. Najpierw chcielismy od razu fotelik od 9-36 kg i to Recaro young sport ale wtedy jeszcze nie czytaliśy tego forum....
I powiem szczerze, że im wiecej czytam tym mniej wiem! Czacha dymi!
Chciałabym fotelik tyłem do kierunku jazdy i ktoś polecam MC Mobi ale nie ma go w ogóle w testach no i kosztuje ok 800 zł a wolałabym aby oba foteliki kosztowały nie wiecej niż 1000 zł.
Czy znajdę fotelik tyłem do kierunku jazdy, testowany, w cenie około 500 zł? Jeśli nie, to jaki fotelik przodem do kierunku pan poleca w kwocie do 500 zł? Może MC Priori?
BTW czy foteliki firmy Nania, które kosztuja ok 200 zł i mają 3 w testach są naprawdę bezpieczne? Skoro to Francuska firma to czy francuzi naprawdę kupują fotelik za ok 50 euro?
Mam duzo pytań i wątpliwości ale nie chcę sie rozpisywać
Proszę, panie ekspercie czy też pani Huhu, o jakieś rady