reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Jak usypiać maluszka... ?

Mój pije mleko róznie o 6 czy 5 rano i potem okolo 9 drugie sniadanie typu serek z chlebkiem czy jajecznica. Czasem twardo spi i dopiero o 9 wstanie to pije mleko. Potem to juz obiad, owoce i na dobranoc znów mleko. Raz na ruski rok obudzi sie tez w nocy na mleczko.

reklama
Moja pije mleko po przebudzeniu koło 9-10.... Kaszkę podjada siostrze, jak ta nie skończy , ale tylko Sinlaca, poza tym po 17 zaczyna się napychać na noc... ;)

Dziewczeto powiedzcie mi ile wasze dzieciolki śpią w dzień ? O której ida spac na noc i rano wstaja i pozniej jak sen rozkłąda sięw ciągu dnia?? :)

Moja już od prawie trzech miesiecy nie je w nocy, budzi sie tylko zeby dac jej smoka, bo nie moze go znalesc :)
Ale niestety spi z nami, nie ma mozliwosci zeby spala w łózeczku, nawet w dzien...:/
Juz sie do tego w sumie przyzwyczailam, ale czasmi tesknie za przytuleniem się do męza...:/

Moja zasypia ok. 21 śpi do ok. 9-10 wczoraj zaszalała i wstała po 11, ale w nocy się tłukła, śpi przeważnie koło 14 - godzinkę - stąd to zdjęcie w albumie jak padło dziecko... Wczoraj jej się przesunęło i miała jedną drzemkę koło 16 do 17.

Dziewczeto powiedzcie mi ile wasze dzieciolki śpią w dzień ? O której ida spac na noc i rano wstaja i pozniej jak sen rozkłąda sięw ciągu dnia?? :)

Moja już od prawie trzech miesiecy nie je w nocy, budzi sie tylko zeby dac jej smoka, bo nie moze go znalesc :)
Ale niestety spi z nami, nie ma mozliwosci zeby spala w łózeczku, nawet w dzien...:/
Juz sie do tego w sumie przyzwyczailam, ale czasmi tesknie za przytuleniem się do męza...:/

Ja się przytulam do A. On z jednej strony, Asia pod ścianą , ja po środku:-) Fakt niezbyt dużo miejsca ;-)
Asia chodzi spać ok. 21, śpi do ok 10, z tymże o 1 jest przeprowadzka do naszego łóżka, a o 6-7 cycek.
Następnie drzemka 11-12 dwie godziny i ok.15-17 godzinę lub dwie.

ALE od kilku dni sypia góra dwie godziny w dzień (dwa razy po godzince) a od 2 dni budzi się z nami o 7 rano... mam wrażenie że to dobry moment na wprowadzenietylko jednej drzemki w dzień, tylko jeszcze nie wiem jak to zrobić:-D

Kurcze a moj K za nic nie chce rano juz mleka:-( ani kaszki nawet dawalam mu to smakowe nan waniliowy to wszystkim pluje:-(

Asia moj spi roznie raz dwa razy w dniu a raz jedna drzemka i nie ma ustalone ile bedzie spal:-(

U mnie mały od jakiegoś czasu wstaje 7-8 ma jedną drzemkę albo po 10 albo ok 12 trwa z 2h albo 1,5 (wczoraj wstając o 7.30 zasnął na drzemkę o 10.30 do 12.30 dzis biegał do 12 i o 12.10 zasnął). Kładziemy sie spać ok 20 lub po, mamy jedno jedzonko ok 2 i kolejne w okolicach 6-8) Cos nam sie juz poukładało, samiusienko :)

Pytam bo moja Hania sporo chyba spi :)

- idzie spać przeważnie ok. 21
- wstaje 7
- pierwsza drzemka 9 (ok. 1,5h)
- druga drzemka 14 (ok.2h)

- w nocy zero jedzenia

Teraz w chorobie się wszystko pozmieniało ale mam nadzieje ze wróci na stary tor, bo juz sie przyzwyczaiłam :)

reklama
Do góry