reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Jak usypiać maluszka... ?

u nas postepy. od okolo tygodnia nieco oduczam amelke od jedzenia w nocy, tzn, jak sie budzi to daje smoka i przytulam i zaraz zasypia. zero marudzenia, placzu. czasami sie troche pokreci. mniej wiecej co drugi dzien daje butle o 5 rano (idzie spac 19 - 20) ale przewaznie wowczas malo na noc zjadla (120 zamiast 210). jak nie o 5 to 6-7 dostaje butle, bo piersi juz prawie puste i rzadko daje.
z minusow- nie zauwazylam,zeby zaczela jesc wiecej w dzien. je i malo i w kolko to samo. praktycznie samo bialko -szynka, ser,serek, jogurt, paluszki krabowe. makaron (bez sosu, sosem nie chce). owoce z saszetek, surowe jablko,rzadziej banana.warzywa to glownie groszek. zupy, bee, kasza jeszcze bardziej. lyzeczka tylko i wylacznie jogurt... masakra...

reklama
Paweł coraz lepiej spi w nocy jestem zadowolona ze zdecydowalam sie na te oduczanie jego :) widze poprawe w nocy nie wstaje wogole [po mleko nawet teraz pic nie chce tez... tylko ok.6 rano po mleko i spimy do 8 :)
czasem w nocy sie przebudzi to dam smoka i zasypia ... wiec chyba treaz czas na oduczanie smoka ... aaaaaaa w nocy tez wstał dzis nie wiem ktora godzina byla ... wstał przy łóżeczko z 1 strony chwile postał później w moja stronę sie obrócił i stał i patrzył na mnie jak spie ja oczywiście nei zwracałam uwagi i udawałam ze spie po paru chwilach wział położył sie i zasnał :)
i co najwazniejsze nie biore go do łozka :) spi calutka noc do 8 rano u siebie :)

nie pamietam czy sie chwaliłam ale 2 noce wstecz przespałam prawie 12h !! nie pamietam kiedy tyle spałam :) no byla jedna pobudka tylko po 10h na dosłownie 5 minut i dalej w spanie :)

Kasiiula - gratulacje,,, nasze dzieci dojrzewają ;-), ja niestety ostatnie dwie nocki koszmar.. jak nie jedna daje koncert to druga, cholera jakieś dyżury mają czy co? Dziś zaczęła Hanka o 2 , potem Gośka do 4 miałam jazdę...

no to mój dzisiaj tez zbudził sie o 4 i zasnelismy przed 5 u nas w lozku bo te zeby choinka nie daja mu spokoju. Kurcze, fajnie niektórym Waszym maluchom zęby hurtem wychodza praktycznie z dnia na dzien lub niezauwazalnie i bezbolesnie, a mojemu?? juz 2 tyg. jedynka i dwójka idzie i powoooooli powoooli, po milimetrze dziąsełko pęka. Ech sie biedaczek namęczy. Ale i tak znosi to dzielnie i wiele nie cuduje. odpukac :tak:

Ja wczoraj zaczelam zmiany wlasnie od smoczka, przespal noc bez niego, obudzil sie tlyko raz o 2 i wstal 6:30 :) jestem zadowolona, mam nadzieje tylko, ze to nie jednorazowa historia :)Tak pewnie jeszcze jakis czas, a potem zawalcze z przestawieniem nocnego jedzenia na wode :D

reklama
Zauważyłam, że problem Alicji ze spaniem polega na tym, że jak się przebudzi - co jest normalne - to w 99% przypadków od razu siada, widzi że jest w łóżeczku i mnie nie ma i zaczyna płakać. Czyli szwankuje ten element, ze dzi9ecko przebudza się, widzi że wszystko ok i zasypia...
Ona się budzi co godzina, zanim zdążę się położyć ok północy zaliczamy 5 pobudek i 5 cycków...

Do góry