reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Jak usypiać maluszka... ?

u nas postepy. od okolo tygodnia nieco oduczam amelke od jedzenia w nocy, tzn, jak sie budzi to daje smoka i przytulam i zaraz zasypia. zero marudzenia, placzu. czasami sie troche pokreci. mniej wiecej co drugi dzien daje butle o 5 rano (idzie spac 19 - 20) ale przewaznie wowczas malo na noc zjadla (120 zamiast 210). jak nie o 5 to 6-7 dostaje butle, bo piersi juz prawie puste i rzadko daje.
z minusow- nie zauwazylam,zeby zaczela jesc wiecej w dzien. je i malo i w kolko to samo. praktycznie samo bialko -szynka, ser,serek, jogurt, paluszki krabowe. makaron (bez sosu, sosem nie chce). owoce z saszetek, surowe jablko,rzadziej banana.warzywa to glownie groszek. zupy, bee, kasza jeszcze bardziej. lyzeczka tylko i wylacznie jogurt... masakra...

reklama
Paweł coraz lepiej spi w nocy jestem zadowolona ze zdecydowalam sie na te oduczanie jego :) widze poprawe w nocy nie wstaje wogole [po mleko nawet teraz pic nie chce tez... tylko ok.6 rano po mleko i spimy do 8 :)
czasem w nocy sie przebudzi to dam smoka i zasypia ... wiec chyba treaz czas na oduczanie smoka ... aaaaaaa w nocy tez wstał dzis nie wiem ktora godzina byla ... wstał przy łóżeczko z 1 strony chwile postał później w moja stronę sie obrócił i stał i patrzył na mnie jak spie ja oczywiście nei zwracałam uwagi i udawałam ze spie po paru chwilach wział położył sie i zasnał :)
i co najwazniejsze nie biore go do łozka :) spi calutka noc do 8 rano u siebie :)

nie pamietam czy sie chwaliłam ale 2 noce wstecz przespałam prawie 12h !! nie pamietam kiedy tyle spałam :) no byla jedna pobudka tylko po 10h na dosłownie 5 minut i dalej w spanie :)

Kasiiula - gratulacje,,, nasze dzieci dojrzewają ;-), ja niestety ostatnie dwie nocki koszmar.. jak nie jedna daje koncert to druga, cholera jakieś dyżury mają czy co? Dziś zaczęła Hanka o 2 , potem Gośka do 4 miałam jazdę...

no to mój dzisiaj tez zbudził sie o 4 i zasnelismy przed 5 u nas w lozku bo te zeby choinka nie daja mu spokoju. Kurcze, fajnie niektórym Waszym maluchom zęby hurtem wychodza praktycznie z dnia na dzien lub niezauwazalnie i bezbolesnie, a mojemu?? juz 2 tyg. jedynka i dwójka idzie i powoooooli powoooli, po milimetrze dziąsełko pęka. Ech sie biedaczek namęczy. Ale i tak znosi to dzielnie i wiele nie cuduje. odpukac :tak:

Ja wczoraj zaczelam zmiany wlasnie od smoczka, przespal noc bez niego, obudzil sie tlyko raz o 2 i wstal 6:30 :) jestem zadowolona, mam nadzieje tylko, ze to nie jednorazowa historia :)Tak pewnie jeszcze jakis czas, a potem zawalcze z przestawieniem nocnego jedzenia na wode :D

reklama
Zauważyłam, że problem Alicji ze spaniem polega na tym, że jak się przebudzi - co jest normalne - to w 99% przypadków od razu siada, widzi że jest w łóżeczku i mnie nie ma i zaczyna płakać. Czyli szwankuje ten element, ze dzi9ecko przebudza się, widzi że wszystko ok i zasypia...
Ona się budzi co godzina, zanim zdążę się położyć ok północy zaliczamy 5 pobudek i 5 cycków...

Do góry