reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

Jak usypiać maluszka... ?

Mój pije mleko róznie o 6 czy 5 rano i potem okolo 9 drugie sniadanie typu serek z chlebkiem czy jajecznica. Czasem twardo spi i dopiero o 9 wstanie to pije mleko. Potem to juz obiad, owoce i na dobranoc znów mleko. Raz na ruski rok obudzi sie tez w nocy na mleczko.

reklama
Moja pije mleko po przebudzeniu koło 9-10.... Kaszkę podjada siostrze, jak ta nie skończy , ale tylko Sinlaca, poza tym po 17 zaczyna się napychać na noc... ;)

Dziewczeto powiedzcie mi ile wasze dzieciolki śpią w dzień ? O której ida spac na noc i rano wstaja i pozniej jak sen rozkłąda sięw ciągu dnia?? :)

Moja już od prawie trzech miesiecy nie je w nocy, budzi sie tylko zeby dac jej smoka, bo nie moze go znalesc :)
Ale niestety spi z nami, nie ma mozliwosci zeby spala w łózeczku, nawet w dzien...:/
Juz sie do tego w sumie przyzwyczailam, ale czasmi tesknie za przytuleniem się do męza...:/

Moja zasypia ok. 21 śpi do ok. 9-10 wczoraj zaszalała i wstała po 11, ale w nocy się tłukła, śpi przeważnie koło 14 - godzinkę - stąd to zdjęcie w albumie jak padło dziecko... Wczoraj jej się przesunęło i miała jedną drzemkę koło 16 do 17.

Dziewczeto powiedzcie mi ile wasze dzieciolki śpią w dzień ? O której ida spac na noc i rano wstaja i pozniej jak sen rozkłąda sięw ciągu dnia?? :)

Moja już od prawie trzech miesiecy nie je w nocy, budzi sie tylko zeby dac jej smoka, bo nie moze go znalesc :)
Ale niestety spi z nami, nie ma mozliwosci zeby spala w łózeczku, nawet w dzien...:/
Juz sie do tego w sumie przyzwyczailam, ale czasmi tesknie za przytuleniem się do męza...:/

Ja się przytulam do A. On z jednej strony, Asia pod ścianą , ja po środku:-) Fakt niezbyt dużo miejsca ;-)
Asia chodzi spać ok. 21, śpi do ok 10, z tymże o 1 jest przeprowadzka do naszego łóżka, a o 6-7 cycek.
Następnie drzemka 11-12 dwie godziny i ok.15-17 godzinę lub dwie.

ALE od kilku dni sypia góra dwie godziny w dzień (dwa razy po godzince) a od 2 dni budzi się z nami o 7 rano... mam wrażenie że to dobry moment na wprowadzenietylko jednej drzemki w dzień, tylko jeszcze nie wiem jak to zrobić:-D

Kurcze a moj K za nic nie chce rano juz mleka:-( ani kaszki nawet dawalam mu to smakowe nan waniliowy to wszystkim pluje:-(

Asia moj spi roznie raz dwa razy w dniu a raz jedna drzemka i nie ma ustalone ile bedzie spal:-(

U mnie mały od jakiegoś czasu wstaje 7-8 ma jedną drzemkę albo po 10 albo ok 12 trwa z 2h albo 1,5 (wczoraj wstając o 7.30 zasnął na drzemkę o 10.30 do 12.30 dzis biegał do 12 i o 12.10 zasnął). Kładziemy sie spać ok 20 lub po, mamy jedno jedzonko ok 2 i kolejne w okolicach 6-8) Cos nam sie juz poukładało, samiusienko :)

Pytam bo moja Hania sporo chyba spi :)

- idzie spać przeważnie ok. 21
- wstaje 7
- pierwsza drzemka 9 (ok. 1,5h)
- druga drzemka 14 (ok.2h)

- w nocy zero jedzenia

Teraz w chorobie się wszystko pozmieniało ale mam nadzieje ze wróci na stary tor, bo juz sie przyzwyczaiłam :)

reklama
Do góry