reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Jak usypiać maluszka... ?

Madziek - moja dostaje kaszke na noc lyzeczka na gesto na mleku mod. (bo cyc nie wystarcza), ale niestety, zjada max. 80ml (zazwyczaj robie z 60ml wody) i wiecej nie chce, a zasnie tylko przy cycu poki co. W nocy sie wiec budzi. Ale masz racje z tymi ciuchami, sprobuje jej jutro podlozyc jakas moja bluzeczke i moze naprawde bedzie spac spokojniej.

Banana - super to zoganizowalas. Mam nadzieje, ze teraz mala bedzie spala jak aniolek:)

U nas dzis znow porazka, odlozylam do lozeczka o 11 spiaca i obudzila sie po 15 min, druga drzemke (ok. 1h) zaliczyla na spacerze, teraz uspilam na noc i odlozylam. Ale nie poddaje sie, nadal odkladam do lozeczka:)

reklama
Madziek - moja dostaje kaszke na noc lyzeczka na gesto na mleku mod. (bo cyc nie wystarcza), ale niestety, zjada max. 80ml (zazwyczaj robie z 60ml wody) i wiecej nie chce, a zasnie tylko przy cycu poki co. W nocy sie wiec budzi. Ale masz racje z tymi ciuchami, sprobuje jej jutro podlozyc jakas moja bluzeczke i moze naprawde bedzie spac spokojniej.

Banana - super to zoganizowalas. Mam nadzieje, ze teraz mala bedzie spala jak aniolek:)

U nas dzis znow porazka, odlozylam do lozeczka o 11 spiaca i obudzila sie po 15 min, druga drzemke (ok. 1h) zaliczyla na spacerze, teraz uspilam na noc i odlozylam. Ale nie poddaje sie, nadal odkladam do lozeczka:)
witam, heh dawno tu nie byłam... widzę że jest problem ze spaniem maluszka? moja córcia nie chciała spać do 3 miesięcy też drzemka na 15 minut a później wrzask, zaczęłam ją usypiać w wózku w domu, bujam ją aż zaśnie gdy się obudzi po krótkim czasie daję smoczek i znów bujam, zasypia wtedy nawet na 2 godziny

napisalam sie, post dlugi ze hej, i moje kochane szczescie podeszlo i wyrwalo mamusi kabel laczacy laptopa z monitorem (w laptopie zbilam ekran ) :/ musialam resetowac kompa

w skrocie: kupilam malutkiej dzisiaj lozko, niskie dla malych dzieci, okolo 20cm wysokosci, siega jej do bioderek.w lozeczku ciezko ja uspic, wrecz niemozliwe, a przenoszona budzi sie albo od razu albo po 15 min. z kolei bardzo boje sie,ze mi spadnie z lozka pomimo podkladania kolyski. tu jak spadnie, to z polowy wysokosci(moje lozko dwa razy wyzsze), i jeszcze podkladam jej takie dmuchane kolko,a w srodku poduszka.
nowe lozko jest w mojej sypialni i dzieli nas komoda
na razie zaliczyla 1,5 h dzrzemke- sukces, a pol h temu zasnela na noc. prawdziwy sprawdzian tak naprawde to beda nocne karmienia, zobaczymy.
wrzucam fotki dla zobrazowania. lozeczko jest z ikei,ale kupilam uzywane na car bootsie
no i Kubusia Puchatka ma takiego jak Patryk :) a łóżko super:)

Banana super łóżko. Mój wędrwonik to pewnie zamiast spać śmigałby po pokoju :/
Dziś około 4.40 obudził się z dzikim wrzaskiem . Mleka nie chciał. Płakał jakby cos go bolałao. Połóżyłam sobie na brzuchu jego ulubiony kocyk , na to małego i tak zasnal , odłozyłąm do łozeczka i juz do 8 spał. dziwne

Pianista podziwiam Twoja postawe!!!! nie poddawaj się

Banana super łóżko. Mój wędrwonik to pewnie zamiast spać śmigałby po pokoju :/
Dziś około 4.40 obudził się z dzikim wrzaskiem . Mleka nie chciał. Płakał jakby cos go bolałao. Połóżyłam sobie na brzuchu jego ulubiony kocyk , na to małego i tak zasnal , odłozyłąm do łozeczka i juz do 8 spał. dziwne

Pianista podziwiam Twoja postawe!!!! nie poddawaj się

Martolinka mialam dzis podobna sytuacje. Z tym ze Oli taka akcje zrobil o 2 w nocy. Tez nie chcial ani pic ani mleka. Wzielam go ululalam na brzuchu u siebie i odlozylam i spal grzecznie pozniej ;)

Banana fajne to lozeczko. U mnie pewnie by sie nie sprawdzilo bo Oli zamiast spac to by chodzil po pokoju a podczas snu pewnie by spadl bo on sie rzuca na kazda strone ;-)

Dla Julki miałam łóżko z barierką do skończenia 3 r.ż. Dopiero wtedy dostała już prawdziwe bez barierek a i tak zdarzyło jej się spać.

Śliczne to łóżeczko Banana!

reklama
Do góry