reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Jak usypiać maluszka... ?

Madziek a próbowałaś o stałej porze go kłaść?? Może on jest już tak zmęczony ze nie może zasnąć.
Ja moją mała przyzwyczaiłam, ze po ok 2 h od wstania idziemy spać tzn ona idzie-klade ja do łózeczka, daje lalke, pieluszke i czekam az zasnie. Zazwyczaj zasypia bez wiekszych problemów, a czasami szaleje az wkoncu sie zmęczy i zasypia. Póżniej ok 15.00 kłade ja znowu na drzemke, śpi ok 1h i dopiero wieczorem po 20.00

reklama
no to od jutra zacznę go kłaść o jednej porze na popołudniową drzemkę, może się nauczy. To prawda ze zmęczenia tak marudzi :-(
Kasiu może to przez pełnię, że Pawełek w nocy był niespokojny.

Pianistka i jak? u nas ze spaniem w dzień pełen sukces. Tylko w nocy wciaz dwie pobudki

Oj, to super! Dwie pobudki to i tak super!

U nas nadal to samo: odkladam i sie budzi po 15 min:( przedwczoraj juz nie wyrobilam, byla pozniej w dzien tak marudna, ze po 17 przylozylam do cyca i spala prawie 2h (rano tylko 15 min.), wczoraj rano drzemka 15 min. i po poludniu znow 15 min. Na razie wiec zero postepu, jak nie trzymam na podusi to sie wybudzi i nie dospi:( No a na noc zasypia przy piersi, odkladam i jak sie obudzi (ja juz zazwyczaj spie) to niestety, biore do nas bo mi sie nie chce wstawac i siedziec z poduszka. Zamiary byly inne, ale inaczej sie w ogole nie wyspie.
Kurde, kiedy ona polubi to lozeczko???
Nic, grunt to sie nie poddawac:)

Edit: mowia, ze najprosciej dawac dziecku wode zamiast mleka w nocu i oduczy sie ciaglego wstawania, ale co jak dziecko nie tyka butli? Trzeba wstawac za kazdym razem, podnosic, dawac wode z kubka i usypiac na rekach???

Ostatnia edycja:
Oj, to super! Dwie pobudki to i tak super!

U nas nadal to samo: odkladam i sie budzi po 15 min:( przedwczoraj juz nie wyrobilam, byla pozniej w dzien tak marudna, ze po 17 przylozylam do cyca i spala prawie 2h (rano tylko 15 min.), wczoraj rano drzemka 15 min. i po poludniu znow 15 min. Na razie wiec zero postepu, jak nie trzymam na podusi to sie wybudzi i nie dospi:( No a na noc zasypia przy piersi, odkladam i jak sie obudzi (ja juz zazwyczaj spie) to niestety, biore do nas bo mi sie nie chce wstawac i siedziec z poduszka. Zamiary byly inne, ale inaczej sie w ogole nie wyspie.
Kurde, kiedy ona polubi to lozeczko???
Nic, grunt to sie nie poddawac:)

Edit: mowia, ze najprosciej dawac dziecku wode zamiast mleka w nocu i oduczy sie ciaglego wstawania, ale co jak dziecko nie tyka butli? Trzeba wstawac za kazdym razem, podnosic, dawac wode z kubka i usypiac na rekach???

A może jak na noc zrobisz jej kaszkę na gęsto na mleku modyfikowanym lub swoim odciągniętym, bardziej się nasyci i może będzie spać spokojnie i sama w łóżeczku. Mojej kuzynki mały tez byl długo na piersi i nie chciał butli, Patryk tez na poczatku nie chciał, ale podpasowała mu Tommee Tippee, a potem to jeszcze parę razy mu zmieniłam i w końcu pije z avent.
A i może niech śpi na jakimś Twoim ubraniu, wiesz Twój zapach, może to chodzi o to, że ona potrzebuje bliskości z mamusią :-)
U nas z samodzielnym spaniem w nocy nie ma problemu, bo mały śpi sam, tzn z Kubusiem Puchatkiem w łóżeczku, ale w ciągu dnia prawie nic nie śpi :-(

No ale w nawiązaniu do mojego postu wyżej, dziś jak zawsze bawił się do upadłego, no i go takiego ululanego płaczącego szybko wzięłam na ręce, dałam butle, zjadł i poszedł spać, tzn zrobił to w trakcie jedzenia i na śpiocha pił butle, no i wielki sukces spał ponad godzinę w domu :-) nie w wózku na spacerze, ale ja z obawy, że się obudzi siedziałam przy kawie jak mysz pod miotłą.

napisalam sie, post dlugi ze hej, i moje kochane szczescie podeszlo i wyrwalo mamusi kabel laczacy laptopa z monitorem (w laptopie zbilam ekran ) :/ musialam resetowac kompa

w skrocie: kupilam malutkiej dzisiaj lozko, niskie dla malych dzieci, okolo 20cm wysokosci, siega jej do bioderek.w lozeczku ciezko ja uspic, wrecz niemozliwe, a przenoszona budzi sie albo od razu albo po 15 min. z kolei bardzo boje sie,ze mi spadnie z lozka pomimo podkladania kolyski. tu jak spadnie, to z polowy wysokosci(moje lozko dwa razy wyzsze), i jeszcze podkladam jej takie dmuchane kolko,a w srodku poduszka.
nowe lozko jest w mojej sypialni i dzieli nas komoda
na razie zaliczyla 1,5 h dzrzemke- sukces, a pol h temu zasnela na noc. prawdziwy sprawdzian tak naprawde to beda nocne karmienia, zobaczymy.
wrzucam fotki dla zobrazowania. lozeczko jest z ikei,ale kupilam uzywane na car bootsie

Załączniki

• 100_2100.jpg
    100_2100.jpg
    30,5 KB · Wyświetleń: 60
  • 100_2098.jpg
    100_2098.jpg
    21,9 KB · Wyświetleń: 54
lozko mozna przedluzyc rozkladajac ta barierke (?) w nogach. jak kupowalam to na zdjeciu byla taka nizsza barierka w poprzek, ale w domu jak zlozylismy lozko to jej nie bylo, moze ona byla tylko pokazana,ze w ikei mozna dokupic,sama juz nie wiem. ale boje sie,ze mala by probowala przez nia przejsc, bo byla za nisko,zeby to uniemozliwic, a z kolei wtedy spadlaby z wiekszej wysokosci.
zobaczymy, jak bedzie problem to dokupie bed guard , cos takiego Summer Double Bed Guard Blue BNIB! on eBay (end time 26-Sep-10 21:49:14 BST)

to jest ikea vikare bed

reklama
Do góry