reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Jak usypiać maluszka... ?

Madziek - moja dostaje kaszke na noc lyzeczka na gesto na mleku mod. (bo cyc nie wystarcza), ale niestety, zjada max. 80ml (zazwyczaj robie z 60ml wody) i wiecej nie chce, a zasnie tylko przy cycu poki co. W nocy sie wiec budzi. Ale masz racje z tymi ciuchami, sprobuje jej jutro podlozyc jakas moja bluzeczke i moze naprawde bedzie spac spokojniej.

Banana - super to zoganizowalas. Mam nadzieje, ze teraz mala bedzie spala jak aniolek:)

U nas dzis znow porazka, odlozylam do lozeczka o 11 spiaca i obudzila sie po 15 min, druga drzemke (ok. 1h) zaliczyla na spacerze, teraz uspilam na noc i odlozylam. Ale nie poddaje sie, nadal odkladam do lozeczka:)

reklama
Madziek - moja dostaje kaszke na noc lyzeczka na gesto na mleku mod. (bo cyc nie wystarcza), ale niestety, zjada max. 80ml (zazwyczaj robie z 60ml wody) i wiecej nie chce, a zasnie tylko przy cycu poki co. W nocy sie wiec budzi. Ale masz racje z tymi ciuchami, sprobuje jej jutro podlozyc jakas moja bluzeczke i moze naprawde bedzie spac spokojniej.

Banana - super to zoganizowalas. Mam nadzieje, ze teraz mala bedzie spala jak aniolek:)

U nas dzis znow porazka, odlozylam do lozeczka o 11 spiaca i obudzila sie po 15 min, druga drzemke (ok. 1h) zaliczyla na spacerze, teraz uspilam na noc i odlozylam. Ale nie poddaje sie, nadal odkladam do lozeczka:)
witam, heh dawno tu nie byłam... widzę że jest problem ze spaniem maluszka? moja córcia nie chciała spać do 3 miesięcy też drzemka na 15 minut a później wrzask, zaczęłam ją usypiać w wózku w domu, bujam ją aż zaśnie gdy się obudzi po krótkim czasie daję smoczek i znów bujam, zasypia wtedy nawet na 2 godziny

napisalam sie, post dlugi ze hej, i moje kochane szczescie podeszlo i wyrwalo mamusi kabel laczacy laptopa z monitorem (w laptopie zbilam ekran ) :/ musialam resetowac kompa

w skrocie: kupilam malutkiej dzisiaj lozko, niskie dla malych dzieci, okolo 20cm wysokosci, siega jej do bioderek.w lozeczku ciezko ja uspic, wrecz niemozliwe, a przenoszona budzi sie albo od razu albo po 15 min. z kolei bardzo boje sie,ze mi spadnie z lozka pomimo podkladania kolyski. tu jak spadnie, to z polowy wysokosci(moje lozko dwa razy wyzsze), i jeszcze podkladam jej takie dmuchane kolko,a w srodku poduszka.
nowe lozko jest w mojej sypialni i dzieli nas komoda
na razie zaliczyla 1,5 h dzrzemke- sukces, a pol h temu zasnela na noc. prawdziwy sprawdzian tak naprawde to beda nocne karmienia, zobaczymy.
wrzucam fotki dla zobrazowania. lozeczko jest z ikei,ale kupilam uzywane na car bootsie
no i Kubusia Puchatka ma takiego jak Patryk :) a łóżko super:)

Banana super łóżko. Mój wędrwonik to pewnie zamiast spać śmigałby po pokoju :/
Dziś około 4.40 obudził się z dzikim wrzaskiem . Mleka nie chciał. Płakał jakby cos go bolałao. Połóżyłam sobie na brzuchu jego ulubiony kocyk , na to małego i tak zasnal , odłozyłąm do łozeczka i juz do 8 spał. dziwne

Pianista podziwiam Twoja postawe!!!! nie poddawaj się

Banana super łóżko. Mój wędrwonik to pewnie zamiast spać śmigałby po pokoju :/
Dziś około 4.40 obudził się z dzikim wrzaskiem . Mleka nie chciał. Płakał jakby cos go bolałao. Połóżyłam sobie na brzuchu jego ulubiony kocyk , na to małego i tak zasnal , odłozyłąm do łozeczka i juz do 8 spał. dziwne

Pianista podziwiam Twoja postawe!!!! nie poddawaj się

Martolinka mialam dzis podobna sytuacje. Z tym ze Oli taka akcje zrobil o 2 w nocy. Tez nie chcial ani pic ani mleka. Wzielam go ululalam na brzuchu u siebie i odlozylam i spal grzecznie pozniej ;)

Banana fajne to lozeczko. U mnie pewnie by sie nie sprawdzilo bo Oli zamiast spac to by chodzil po pokoju a podczas snu pewnie by spadl bo on sie rzuca na kazda strone ;-)

Dla Julki miałam łóżko z barierką do skończenia 3 r.ż. Dopiero wtedy dostała już prawdziwe bez barierek a i tak zdarzyło jej się spać.

Śliczne to łóżeczko Banana!

reklama
Do góry