reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Jak usypiać maluszka... ?

Oj jedna moja koleżanka do dziś mi mowi żebym przestała karmić piersią bo pewnie brzuch małego boli przez to albo źle śpi itd. W święta cała się gotowałam po takich komentarzach calo dniowych i dlatego się wam tu wyżaliłam.
Ale kilokek chętnie przeczytam ta ksiażkę bo zawsze coś ciekawego sie znajdzie.

reklama
Maria28 - ja tez miałam problemy ze snem małej. Kilka tygodni temu mała potrafiła całe dnie nie spac. Po takich dniach padałam z nóg i miałam wszystkiego dość.

W moim przypadku okazało się, że potrzebuje pomocy w zasypianiu. Jak widze, ze jest marudna to przenosze ją w ciemniejsze/ciche miejsce, przykrywam kocykiem, daje smoka, trzymam za rączke i cicho spiewam. W ten sposób udaje mi się małą uśpić. To zmieniło o 180 stopni moje życie :) :) :)

Śpi zwykle 3 razy dziennie od 30 - 40 min. Wasze 2x 25min to chyba nie aż tak mało - po prostu chyba tylko tyle potrzebuje.

Mój nie chce smoka niestety - jestem pewna ze jak by jadł smoka to by spał i zasypiał itd. ale mam 12 rodzai i żadnego nie chce.

Mój nie chce smoka niestety - jestem pewna ze jak by jadł smoka to by spał i zasypiał itd. ale mam 12 rodzai i żadnego nie chce.

Moja mala tez nie bierze smoka wcale, od poczatku nie chciala, je z piersi wiec mysle ze to normalne ze to jedyne, przy czym chce usypiac i co chce jak sie obudzi:) obserwuj, daj malenstwu wiecej czasu, juz pisalam ze moja spala w lozeczku do 5 m-ca, potem ze mna i tylko przy cycu wiec kladlam sie z nia, a ostatnie 3 dni znalazlam inny sposob, klade sie z nia, usypiam cycem, potem cichutko wymykam sie z lozka i mam troche czasu dla siebie:) oczywiscie nadal spimy razem, ale mala nie potrzebuje cyca jak spi, tylko zeby zasnac.

aj... mam dylemat lekki .... moj synek nie daje sie przykryc kołdra ... kopie nogami i ją sciaga ... jak uśnie i go przykryje to przez sen kopie :| i nie wiem co robic... mam spiworek i w nim jest ok ale jak zabrudzil go to musialam wyprac i 3 dni w nocy spi bez kołdry ... nawet kocyk go denerwuje :| wasze dzieci tez tak maja ?

aj... mam dylemat lekki .... moj synek nie daje sie przykryc kołdra ... kopie nogami i ją sciaga ... jak uśnie i go przykryje to przez sen kopie :| i nie wiem co robic... mam spiworek i w nim jest ok ale jak zabrudzil go to musialam wyprac i 3 dni w nocy spi bez kołdry ... nawet kocyk go denerwuje :| wasze dzieci tez tak maja ?

hehe moj to przez sen ciagle daje nogi do gory:/ i cwiczy przerzut na brzuszek;) dlatego daje go na brzuszek zeby spal;)

Kasiula moj tez spi na brzuszku i problem z glowy ale w dzien gdy lezy w lozeczku na pleckach to o przykryciu nie ma mowy. Twoj Pawelek lubi spac na brzusiu???? moze sprobuj go przekladac na brzuszek jak zasnie jezeli nie lubi zasypiac na brzuszku? Oli rano sie budzi na brzuszku ale pozniej sam sie przewraca na plecki i zaczyna sie bawic zabawkami z lozeczka :)

Kasiula moj tez spi na brzuszku i problem z glowy ale w dzien gdy lezy w lozeczku na pleckach to o przykryciu nie ma mowy. Twoj Pawelek lubi spac na brzusiu???? moze sprobuj go przekladac na brzuszek jak zasnie jezeli nie lubi zasypiac na brzuszku? Oli rano sie budzi na brzuszku ale pozniej sam sie przewraca na plecki i zaczyna sie bawic zabawkami z lozeczka :)
moj na brzuchu nie lubi spac ;/ ale zerkne dzis jak usnie i moze da sie przełozyc ale w nocy bałabym sie zeby spał na brzuchu yh ...

reklama
Do góry