reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Jak usypiać maluszka... ?

Dokładnie! Moja teściowa też te moce posiada:tak: Asia się sama kładzie i śpi 2,5 godziny - gdzie w domu tak długie spanie jest rzadkością!

reklama
Och i my śpimy razem :) Mariśka zajmuje większą część łóżka jako etatowa koparko - spycharka. Zasypia wieczorem w systemie: cyc na zmianę z "mama ćytaaaać kumki kacią!" czyli książeczka o żabkach. W dzień "mama pleciaka" i mama krąży w kółko z dzieciem na plecach. A u babci bez uprzedzenia idzie do wózka i mówi "tu pać" i zasypia po 2 minutach bujania. Babcia ma tajemne moce

lagajka to już chyba tylko my dwie i Iza zostałyśmy na placu boju jako karmiące matki :)
Alicja w dzień też zasypia przy cycku, albo w wózku na spacerze. Moja mama nie chce nawet spróbować jej uśpić jak Ala jest u niej, tylko od razu w wózek i na spacer. Z M do tej pory ladnie usypiała, ale ostatanio nie chce i czeka na mnie wieczorem - ostatanio o 22 przyszlam a Ala siedzi na łóżku i czyta ksiażki :)

mała mi spi w ciagu dnia tak z godzinkedłuzej nie ale zdaza sie to po godzince zafladam bo jakspi godinke to juz jest długo strasznie przewaznie tak do 40minut wiec w tymczasiemusze zdazyc wszystkoporobic hehe a nieusypiam jej jakjest spiacamowie jeje idzsie połozyc i samaidzie po chwili sprawdzamco robi czasemsamasie bawi cichutko a czasen ja tylko przykrywam bo zasnie odrazu wieczorkiem jestt podobnie mam starszego syna on kładzie sie na piętrówce na górze aolkana dole i mowie dobranoc i wychodze czasem muszeich jeszcze spamietac bospiewaja czyzaszynaja szalec po łózkach alewwiekszosci jaksie kłada terazskorolatoi dałuzj jasnotoi tak o 21 juz spia słodka alemaksdo8smej rana ehh

kurcze staram sie jak moge ale niemamtutaj polskiej klawiatórki i wszystkomusze tłumaczyc przez translatora chyba ze niebedzie wam przeszkadzac jezyk arabski to napewno bedzie bez łedó alektotowtedy poczyta cio?

reklama
Do góry