reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Jak usypiać maluszka... ?

Kasiula moja kiedys miala misia do spania, ale kiedy zaczela sie bardziej interesowac to potrafila w nocy (jak sie obudzila) usiasc i gadac do misia, bawic sie itp. Teraz nie ma pluszaka, ma pieluszke.

Wczoraj mala nas zaskoczyła. Moj N poszedl ja uśpić, położyl ja do łóżeczka, dal mleko, później smoka i mówi : dobranoc , do zobaczenia jutro i wyszedl. Wrócił do mnie i pyta: jak myślisz, przejdzie to?? Ja w śmiech, no i czekamy az mala zacznie plakac. A ona nic-zasnela. Szok
super !! u nas Pawełek tez tak zasypia :) i tez tata nauczył :)

reklama
Kasiula Antek ma sowjego misaia , sam go sobie wybrał i teraz to jego "senny" towarzysz :)
dzis noc -zombi!!! budził sie co 2 godziny i mleczko... w dzien 6 godzin bez jedzenia wytrzyma a dzis w nocy nie... od dzis zaczynam wlake z nocnym jedzeniem

u nas dzis zbudził sie ok. 2 ale nie wstawał tylko pochlipywał no i dałam smoka usiadłam na lozku i smyrałam po plecach az zagłaskałam go na sen ;) z 5 min hehe ;P pozniej ok 4 ale juz wzielam go do siebie bo wstawać zaczał w lozku dalam pic troche siorbną i zasnelismy wtuleni :) i jak maz wstawał Pawliś sie zbudził ok. 6.30 to dostał mleko i spalismy do 8 :) a i zauwazylam ze jak spie z Pawełkiem to musze swoja twarza dotykać jego buźki inaczej sie strasznie kreci :)

Kasiula moja kiedys miala misia do spania, ale kiedy zaczela sie bardziej interesowac to potrafila w nocy (jak sie obudzila) usiasc i gadac do misia, bawic sie itp. Teraz nie ma pluszaka, ma pieluszke.

Wczoraj mala nas zaskoczyła. Moj N poszedl ja uśpić, położyl ja do łóżeczka, dal mleko, później smoka i mówi : dobranoc , do zobaczenia jutro i wyszedl. Wrócił do mnie i pyta: jak myślisz, przejdzie to?? Ja w śmiech, no i czekamy az mala zacznie plakac. A ona nic-zasnela. Szok

SUPER!

Kasiula Antek ma sowjego misaia , sam go sobie wybrał i teraz to jego "senny" towarzysz :)
dzis noc -zombi!!! budził sie co 2 godziny i mleczko... w dzien 6 godzin bez jedzenia wytrzyma a dzis w nocy nie... od dzis zaczynam wlake z nocnym jedzeniem

Zęby? Asia tylko robi tak przy zabkowaniu:tak: Ssanie uspokaja, znieczula, trochę sobie tam dziąsłami po butli pojeździ i zasypia, żeby zadwie godziny znów się obudzić.Może lepiej poczekajcie jeszcze? Albo zamiast jedzenia wodę? Julia do tej pory budzi się na picie, tak jak ja więc już jej się nie dziwię;-)

Asia śpi z owłosioną, dużą lalką - co by mnie zastąpiła ;). Mój A się uparł na poduszkę ale tak jak myślałam - nie zdało egzaminu na szczęście!

Identyczne zachowanie Jasiek ma przy ząbkowaniu. Teraz na chwile sie uspokoiło to budzi sie raz na jedzenie.

U nas podobnie jak zeby ida to budzimy sie czesto w nocy :( niestety dzis byla taka noc, a juz widze ze kolejne 'zabkowe noce' przed nami. Na szczescie temperaturki nie mamy :)
Jesli chodzi o przytulaki, to Stas sam sobie wybral niebieskiego kotka do spania oraz kocyk ktory smyra paluszkami, podgryza zabkami itp zasypiajac - bez kocyka ani rusz :)

U nas też kocysie :) Kocyki są miętolone w łapkach, Olis kocha kocysie mięciutkie, wyciąga je z łożeczka i chodzi z nimi po domu jak jest spiący, jak wstanie też musi miec jeszcze w buzi smoczka i kocyk-upomina sie o niego jak go wyciągam z lozeczka. Jak Olis jest spiący bierze kocyk i z nim chodzi, juz sie nauczył troszkę bo wczesniej sie potykał o niego. My w nocy nie mamy przytulaka bo mamy kocyki mięciutkie. Chociaż od paru dni (zasypia mi od niedawna sam w dzien) wkłądam mu dwa pluszaki-prosiaczka i pieska do zasypiania zeby mu nudno nie było. Dzis zasnał z książeczką, myslalam ze mi nie usnie bo dzis wyjątkowo dwie drzemki bo wstalismy wczesnie o 7 a ja chcialam cos zjesc w spokoju wiec wsadzilam do lozeczka z książeczką, tak sie chyba tym oglądaniem zamulil ze usnął :) Mamy sukces-zasypiamy w ciagu dnia sami, pewnie mogło to byc duzo wczesniej ale ja ciągle na rękach go tuliłam w dzien, w koncu sprobowalam i bez problemu sie obyło, po prostu jak nie chce jeszcze spac wyjmuję z lozeczka i probuje za jakis czas.

Zęby? Asia tylko robi tak przy zabkowaniu:tak: Ssanie uspokaja, znieczula, trochę sobie tam dziąsłami po butli pojeździ i zasypia, żeby zadwie godziny znów się obudzić.Może lepiej poczekajcie jeszcze? Albo zamiast jedzenia wodę? Julia do tej pory budzi się na picie, tak jak ja więc już jej się nie dziwię;-)
!

Tak dziunka bedziemy mu podawac wode , ew.nad ranem mleko. Moze budzi sie bo chce pic a ja mu mleko ładuje:tak:
Identyczne zachowanie Jasiek ma przy ząbkowaniu. Teraz na chwile sie uspokoiło to budzi sie raz na jedzenie.
pathanka myślałam , ze bedziemy miec troche spokoju. Mamy komplet 1, 2 i 4.
Ostatnio troche znowu sie slini wiec moze macie racje

reklama
super !! u nas Pawełek tez tak zasypia :) i tez tata nauczył :)

Kasiula u nas mała od dawna zasypia sama, tyle że trzeba było przy niej siedzieć. Był taki czas ze plakala strasznie nawet jak szlam po mleko, wstawala rano i jak nikogo nie bylo to krzyczala-przechodzila lek separacyjny . Teraz lęk minał i widać ze nie jestesmy jej przy zasnieciu potrzebni. Wczoraj była moja kolej usypiania, wiec dalam mleko, smoka i wyszlam, a ona sama zasneła. Ciesze sie bardzo, chociaż wiem ze ten stan nie potrwa dlugo, bo jak zaczna wychodzic kolejne zeby to znowu bedzie sajgon.

Do góry