Kasia ja sie zgadzam z Ilona przyzwyczaisz Pawelka do sokow w nocy i to tez nie jest dobre odrazu na wode przejdz..ja zagotowana wode mialam na ciepym grzejniku. u mnie K do dzis sie ok 2razy w nocy poplakuje ale dlatego ze smoka nie moze znalezc jak dostanie to spi dalej. po ok tyg bedzie juz lepiej.ja juz widze duza poprawe w spaniu Kacpra. wiec warto sie przemeczyc tez mialam chwile aby sie zlamac jak jeczal ale wiem ze moje dotychczasowe starania poszly by na marne.Kasiula ja myśle ze bez sensu jest przyzwyczajac dziecko do picia soczków noca. Zagotuj sobie wode w termos i na cała noc Ci wystarczy. Myśle ze łatwiej jest przyzwyczaic dziecko do wody niz oduczyć picia soku.
reklama
W
wyjatkowaonaa
Gość
Od kiedy dziecko może spać samo w łóżku?
Chciałabym małemu pokoik zrobić ale prawie cały pokój łóżko nasze zajmuje (Ja i mały w nim śpimy) w łóżeczku śpi tylko w dzień.
Chciałabym małemu pokoik zrobić ale prawie cały pokój łóżko nasze zajmuje (Ja i mały w nim śpimy) w łóżeczku śpi tylko w dzień.
Od kiedy dziecko może spać samo w łóżku?
to zalezy od Ciebie kiedy go wygonisz do swojego pokoju ja planuje jak tylko pokoj nasz wyremontujemy
agrafka80
Fanka BB :)
4 nocy <dziś> Paweł dostawał do picia granulowana herbatke jakos tak nie bardzo wstawał z 4 razy popił chwile i dalej w spanie do 7 wiec poszlam po mleko i spalismy do 8.30
podsumowanie:
Paweł moze wytrzymac cala noc bez jedzenia tylko na piciu. Dłuzej daje rade na marchewkowych bo pewnie troche brzuch napełnia i te picie to duze ułatwienei dla mnie bo nie musze isc do kuchni robic mleko tylko trzymam na kaloryferze i jest ciut cieplejsze poczekam jeszcze troche i mam nadzieje ze pawel nie bedzie budził sie w cale narazie moze pic ;-)
Kasiula na pewno łatwiej dać pić niż iść robić mleko, ale ja bym się chyba troszkę bała, że mały się przyzwyczai do picia tych słodkich herbatek i soków w nocy, a to bardzo szkodliwe dla zębów :/.
U Alicji dziś cała noc jęczenia u budzenia się co chwilkę. Jak łóżeczko było przystawione do naszego łóżka to czasami udawało się ją ululać tatusiowi - przytulał się, "szyszał" i usypiała. Teraz jak znowu śpi w łóżeczku niestety to nie działa - jak się zporientuje gdzie jest i że ktos jest nad nią to płacze jeszcze bardziej i musze wyciągać i dawać cyca....
Wyjatkowa chyba nie ma jakiś sztywnych reguł co do samodzielnego spania w łóżku. Myśle ze na poczatek wyciagnij szczebelki z łóżeczka i obserwuj . Ja nie moge zdecydowac sie na łózko, poniewaz moja królewna wedruje w nocy jak szalona i podejrzewam ze lądowałaby na ziemi co 5 min.
W
wyjatkowaonaa
Gość
No właśnie u nas to sam z tym 'wędrowaniem'.
dziubasek08
Fanka BB :)
Kasiula, dziewczyny mają rację! Nie przyzwyczajaj do picia soczków w nocy, będzie to samo co z mleczkiem. Przemęcz się raz a dobrze i od razu wodę serwuj, szkoda ząbków!
Powodzenia
Powodzenia
No właśnie u nas to sam z tym 'wędrowaniem'.
No to nie radze zmieniac łóżka, może naucz go spania w łóżeczku a pozniej dopiero łóżko.
Moja rada dziewczyny im szybciej dziecko przyzwyczaicie do spania w łóżeczku, tym lepiej i dla Was , i dla dziecka... moja starsza Hanka niestety dalej jest do nas przyklejona, nawet w tym swoim dużym łóżku ... łóżko jej jest znów dosunięte do naszego i ... kiedy chce to się przesuwa i ląduje u nas. Za to Gośka nie chce zasypiać z nami, tylko we własnym łóżeczku sama...
Kasiiula tak jak dziewczyny pisały, ja bym dawała samą wodę, nawet w temp. pokojowej.
Kasiiula tak jak dziewczyny pisały, ja bym dawała samą wodę, nawet w temp. pokojowej.
reklama
martolinka
Mama i nie tylko :-)
Antek sie przestawiła na jedna drzemke około 12-13 tak jest od kilku dni.
Wyjatkowa nie ryzykowałabym skoro młody wciąż Ci sie tak przemieszcza
Wyjatkowa nie ryzykowałabym skoro młody wciąż Ci sie tak przemieszcza
Podziel się: