reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Jak usypiać maluszka... ?

ja to grzezne w bagnie po uszy
mały nie dość że zasypia przy cycku to jeszcze ze mną...jak to zrobić odstawić cycka i żeby spał w łożeczku??nie wiem:-(
poczekam az nastepny weekend bedzie mial D wolny cały to bedzie go usypiał...odstawiał do łóżeczka..nie wiem co jeszze...serce albo mi pęknie i wytrzymam albo się poddam...

jestem wykończona :-(

Cleo rozumiem twój ból, ja się chwilowo poddałam. Usypiam Alicję na naszym łóżku cyckiem i potem przenoszę do łóżeczka - czasami się budzi i wszystko od początku. W łóżeczku budzi się raz po 2-3 godzinach i potem znowu po północy i wtedy jest tak rozbudzona, że musze ją brać do naszego łóżka.

Kręgosłup boli mnie rano tak, że ledwo mogę się ruszać.

reklama
eh wróciłam z samego rana ;P
Noc jak Noc ;-)
Paweł przed 2 zbbudził sie i wziełam odrazu do lozka i dałam pic z niekapka wsunał kilka wielkich łyków i dalej w spanie troche krecił sie i pojekiwał ale dosłownie z 5 min i zasnelismy i tak bylo z 3 razy <chyba ;P> no i przy kolejnej pobudce ja na zegarek 5.50 :o wiec poleciałam po mleko <180ml> no i wsunał wszystko tam na dnie ciut zostało ale sam wypluł przewrócił sie na bok i luli ... 7.30 zbudził sie i jeczał wiec poszlam znow po mleko wsunał 150ml :o Jestem wyspana :) tzn nie do konca ale juz lepiej podac picie 3 razy nie wstajac z lozka niz leciec mleko robic ;/ ... zobaczymy jaka dziś bedzie noc ...

Ja mam wrażenie ze odkąd atmosfera w domu sie polepszyła mala śpi lepiej-możliwe to??? Możliwe zeby ona czuła ta czarna chmure wiszaca w powietrzu i zdenerwowanie nasze??

Ja mam wrażenie ze odkąd atmosfera w domu sie polepszyła mala śpi lepiej-możliwe to??? Możliwe zeby ona czuła ta czarna chmure wiszaca w powietrzu i zdenerwowanie nasze??

Ilona zdecydowanie tak!!!!:tak: dzieci czują , wiedzą wiecej niz nam sie wydaje!!!! jak jedziesz do kogos do domu i gospodarze sa poklocenie to tez sie czuje , ze cos jeste nie tak. Tym bardziej dziecko czuje

my od piatku na piciu w nocy:)
1 nocy było ok. Paweł spał ze mna i pił 2 razy picie dopiero przed 6 mleko
2 nocy było strasznie ;/ płakał pić nie chciał ;/ ale nie dałam mleka musialam byc twarda
3 nocy dałam soczek z marchewki wypił ze 150ml w 2 porcjach cala noc w lozeczku budził sie na picie i odrazu spac o 5.30 wstał ale dałam pić i spał prawie do 7 to dałam mleko i wziełam do lozka i spalismy wszyscy do 9 !!!!!!! SZOK !!!!!
4 nocy <dziś> Paweł dostawał do picia granulowana herbatke jakos tak nie bardzo wstawał z 4 razy popił chwile i dalej w spanie do 7 wiec poszlam po mleko i spalismy do 8.30 :)

podsumowanie:
Paweł moze wytrzymac cala noc bez jedzenia tylko na piciu. Dłuzej daje rade na marchewkowych bo pewnie troche brzuch napełnia i te picie to duze ułatwienei dla mnie bo nie musze isc do kuchni robic mleko :) tylko trzymam na kaloryferze i jest ciut cieplejsze poczekam jeszcze troche i mam nadzieje ze pawel nie bedzie budził sie w cale :) narazie moze pic ;-)

my od piatku na piciu w nocy:)
1 nocy było ok. Paweł spał ze mna i pił 2 razy picie dopiero przed 6 mleko
2 nocy było strasznie ;/ płakał pić nie chciał ;/ ale nie dałam mleka musialam byc twarda
3 nocy dałam soczek z marchewki wypił ze 150ml w 2 porcjach cala noc w lozeczku budził sie na picie i odrazu spac o 5.30 wstał ale dałam pić i spał prawie do 7 to dałam mleko i wziełam do lozka i spalismy wszyscy do 9 !!!!!!! SZOK !!!!!
4 nocy <dziś> Paweł dostawał do picia granulowana herbatke jakos tak nie bardzo wstawał z 4 razy popił chwile i dalej w spanie do 7 wiec poszlam po mleko i spalismy do 8.30 :)

podsumowanie:
Paweł moze wytrzymac cala noc bez jedzenia tylko na piciu. Dłuzej daje rade na marchewkowych bo pewnie troche brzuch napełnia i te picie to duze ułatwienei dla mnie bo nie musze isc do kuchni robic mleko :) tylko trzymam na kaloryferze i jest ciut cieplejsze poczekam jeszcze troche i mam nadzieje ze pawel nie bedzie budził sie w cale :) narazie moze pic ;-)

Kasia ale to chodzi o to zeby dawac wode bo jak dajes herbate czy sok to nie oduczysz go jedzenia w nocy moj juz w ogole nie pije i nie je w nocy ale ja bylam twarda i nie dawalam juz nic oprocz wody w nocy na poczatku tez plakal i plol ta woda a teraz jest duzo lepiej...je najwczenniej o 5.30 i to czaami troche a czasami cal butle.Kasia najgorsze sa 3-4dni pierwsze.

Kasia ale to chodzi o to zeby dawac wode bo jak dajes herbate czy sok to nie oduczysz go jedzenia w nocy moj juz w ogole nie pije i nie je w nocy ale ja bylam twarda i nie dawalam juz nic oprocz wody w nocy na poczatku tez plakal i plol ta woda a teraz jest duzo lepiej...je najwczenniej o 5.30 i to czaami troche a czasami cal butle.Kasia najgorsze sa 3-4dni pierwsze.
mi narazie dobrze bo nie chodze i mleka nie robie... narazie poczekam az całkiem na picie przejdzie i pozniej wode bede dawala
a ile u ciebie to trwało puki przestal budzic sie wwogole?
i wode grzalas czy taka pokojowa temp.?

Kasiula ja myśle ze bez sensu jest przyzwyczajac dziecko do picia soczków noca. Zagotuj sobie wode w termos i na cała noc Ci wystarczy. Myśle ze łatwiej jest przyzwyczaic dziecko do wody niz oduczyć picia soku.

reklama
Do góry