reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Jak usypiać maluszka... ?

reklama
To ja z Gośką mam rewelacyjnie... kobita naje się do 20.30 i ok. 21.15 we własnym łóżku zasypia. ( ale to dzięki starszej, która miała zawsze więcej uwagi przy zasypianiu ) i zjada posiłek dopiero o 9 bądź jak się obudzi...

ja to grzezne w bagnie po uszy
mały nie dość że zasypia przy cycku to jeszcze ze mną...jak to zrobić odstawić cycka i żeby spał w łożeczku??nie wiem:-(
poczekam az nastepny weekend bedzie mial D wolny cały to bedzie go usypiał...odstawiał do łóżeczka..nie wiem co jeszze...serce albo mi pęknie i wytrzymam albo się poddam...

jestem wykończona :-(

gieoska jak Twoje usypianie :) szczerze liczę na spektakularne efekty i wtedy ja skorzystam z metody "woda w nocy" :)

Marta u mnie generalnie ta metoda zdala egzamin.teraz juz umie przespac jak zje ok 20-21 do tej 4 ciagiem potem steka marudzi i najwczesniej o 5 zjada czasami cala butle a czasami pare lykow. wody juz mu nie daje:-)
Dzis raczyl pojsc spac o 19.30(co sie nie zdarza) i na dodatwk nie raczyl zjesc wiec zobaczymy co bedzie w nocy..

wlasnie tak dawalam wczesniej na spiocha ok.23 jak szlam spac ... i teraz jak przestałam dawac to po jakims czasie minał jedzenie ok 23 i dopiero ok 2
czy nakarmie o 23 czy nie to i tak ok. 2 wstaje ...
a może jakby jadł o tej np 23 a o 2 nie dostał nic albo troszkę wody to 1,2 by wstawał ale w końcu się przyzwyczai i na 3-4 dzień już będzie spał??

u mnie problemy z zasypianiem ale powiedziałam koniec rąk i od dzisiaj tylko łóżeczko , tylko muszę sama to robić bo jak mój próbuje i ja słyszę jak mały płacze to mi serce pęka ( Cleo świetnie rozumiem twoje obawy) , mi jakoś tak nie płacze

ja z czwartku na piatek w nocy dam wode z glukoza :| zobaczymy jaki efekt bedzie

Ania ale chodzi ci o to zeby szedl spac o 23?
czasem nie chce jesc o 19 i idzie spac i daje wlasnie ok 23 to i tak wstaje w nocy ;/

chodzi mi o to że jeśli spróbowałabyś mu zmienić godzinę karmienia np na 23 lub 24 (o ile nie śpisz) a nie dasz mu jeść o 2 to po kilku dniach może przestać się budzić o tej 2
oczywiście karmienie na śpiocha ;)
moja teściowa pracowała w domu małego dziecka to mówiła że one tam właśnie takie maluchy ok 23 zawsze karmią na noc

reklama
chodzi mi o to że jeśli spróbowałabyś mu zmienić godzinę karmienia np na 23 lub 24 (o ile nie śpisz) a nie dasz mu jeść o 2 to po kilku dniach może przestać się budzić o tej 2
oczywiście karmienie na śpiocha ;)
moja teściowa pracowała w domu małego dziecka to mówiła że one tam właśnie takie maluchy ok 23 zawsze karmią na noc
eh no zobacze ja jak to bedzie w weekend jak nie to zrobei jak piszesz...

pozatym Pawel przed chwila sie zbudzil i dać chcialam mleko no i ciagał ciagał ale cos mi nie pasowało i po jakims czasie z 160 zostało 120 ml ;/ dałam smoka wyszlam z pokoju ... teraz słysze kreci sie i kaszle :/:/:/ narazie nie placze eh moze zaśnie ....

Do góry