reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Jak usypiać maluszka... ?

ja mam juz dosc tych nocnych pobudek... ech...przedwczoraj obudziła sie 3 razy i popił po 4-5 łyków mleka i dalej spał. Dzis zmniejszyłam mu stosunek miarki mleka do wody- dałam jedna mniej. Obudzil sie dwa razy. Dzis znowu zmniejsze o jedna i moze taka proporcje przeciagne na dwa dni , potem znowu mniej... podobno mozna tak odzwyczaic od mleka w nocy. Co innego , gdy w nocy jest duszno i młody chciałby sie np.napic

reklama
ja mam juz dosc tych nocnych pobudek... ech...przedwczoraj obudziła sie 3 razy i popił po 4-5 łyków mleka i dalej spał. Dzis zmniejszyłam mu stosunek miarki mleka do wody- dałam jedna mniej. Obudzil sie dwa razy. Dzis znowu zmniejsze o jedna i moze taka proporcje przeciagne na dwa dni , potem znowu mniej... podobno mozna tak odzwyczaic od mleka w nocy. Co innego , gdy w nocy jest duszno i młody chciałby sie np.napic
ja tak robie dzis osttani dzien 3 miarki na 150 ml i jutro dam dwie ... mam nadzieje ze to pomoże ... Paweł wczesniej budzil sie jadl i spał ... a od miesiaca gdzies w nocy jak wstanie musze wziasc do lozka bo inaczej wstaje i placze a jak czuje ze leze obok chwila i spi

U nas pobudka o 4.30 po wczorajszej butli 230 ml - a myslalam ze całą nockę przespi ;/
EH ale też dobrze, z tym ze ja do 23 nie zawsze bede czekała zeby zrobić butlę mannej bo czasami kłądę się z nim o 21.
Katrenki - ja uważam ze jak sie pisze ze dziecko przespało całą noc tzn. ze się nie obudziło i nie chciało nawet kaszki ani mleczka.
Bo w innym rozumieniu moje dziecko przesypia całe nocki od dobrych 8 czy więcej miesięcy, ale ja nie pisze ze przesypia całe nocki bo przecież kręci się i budzi mnie w nocy na buteleczkę. Dla mnie dziecko przesypia całą nockę kiedy nie je w nocy - ja tak rozumiem to pojęcie ;P

U nas pobudka o 4.30 po wczorajszej butli 230 ml - a myslalam ze całą nockę przespi ;/
EH ale też dobrze, z tym ze ja do 23 nie zawsze bede czekała zeby zrobić butlę mannej bo czasami kłądę się z nim o 21.
Katrenki - ja uważam ze jak sie pisze ze dziecko przespało całą noc tzn. ze się nie obudziło i nie chciało nawet kaszki ani mleczka.
Bo w innym rozumieniu moje dziecko przesypia całe nocki od dobrych 8 czy więcej miesięcy, ale ja nie pisze ze przesypia całe nocki bo przecież kręci się i budzi mnie w nocy na buteleczkę. Dla mnie dziecko przesypia całą nockę kiedy nie je w nocy - ja tak rozumiem to pojęcie ;P
dla mnie dziecko przesypia mi noc jak w ogóle nie budzi się i nie muszę wstawać do niego. Olaf nie je w nocy odkąd wyszły mu zęby ale czasem się budzi i wodę pije, a jak mu zęby wychodziły to potrafił się i 2,3 razy w nocy budzić i nie wiadomo było co.

Moja czasami przesypiała całą noc, wstawałam tylko do niej jak szukała smoczka, bo nim strzela i żeby ją przykryć... A czasami niestety ma zwiększone zapotrzebowanie na mleko.
Starsza też budzi nas w nocy, bo śni jej się coś , przeżywa, czasami budzi się i chce wtulenia i zasypia dopiero wtedy, ale przez długi czas sypiała z nami...:szok:

Ja tez uwazam za przespana noc gdy wogole nie musze wstawac do malego, wstawanie i dawanie butli juz przerywa mi nocny sen ;-)

Oliver na szczescie od pewnego czasu budzi sie nad ranem kolo 6:00, zje butle i dalej spi do okolo 9 rano. Na noc zasypia po 20:00. No ale tak dopiero jest od niedawna. wczesniej budzil sie po kilka razy, a wstawal juz kolo 6 rano.

reklama
Do góry