reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Jak usypiać maluszka... ?

Dzisiejsza noc spokojna ... ok.19 poszedl spac bez mleka bo odmówił jedzenia ... dopiero ok 22.30 przebudził sie i dałam mleczko zjadł i poszedł dalej spac ... 2.30 pobudka i mleko z 2 miarek ze 150ml zjadl z 90ml i poszedl spac... ciut sie krecił i piszczał ale zasnał ... pozniej pobudka mysle "zaczyna sie :|" ... ja na zegarek 6 :o :o :o wiec szybko po mleko juz normalne i spalismy do 7.20 :) do 8.30 leniuchowalismy w lozku :) Pawcio wyspany wiec super... no i ja tez w sumie :D ale nie bede chwalic bo 1 noc z 2 miarkami mleka ... ;d w dzien planuje 2 drzemki bo wstał dosc wczesnie :) ... usypianie nocne REWELACJA :) mały spi w ciagu 5 minut sam bez płaczu itp :)

reklama
ja dzis dałam jeszcze cztery miarki.. na noc nie wypil nic . pozniej o 1 - 50 ml, 3-40 ml, 3.40 - 80 ml.. spal dalej do rana... ech dzis 3 miarki , zobaczymy

Trzymajcie kciuki!! :))))))
Tomi zasnal przed chwila po raz pierwszy z dala od mamusi, znaczy w swoim pokoiku :)
z jednej strony sie ciesze,bo nie bede musiala szeptac w swoim pokoju i chodzic na paluszkach, a z drugiej mam maseeeeeeeeeeee obaw.... no i bede musiala dalej chodzic jak sie obudzi.... :) dobranoc! :)

U nas ze spaniem nadal tragedia. Wieczorem jak nie unie przy cycu na naszym lozku to tylko na rekach mojego M. W nocy od jakiegos czasu spi juz z nami :/ bo chce co chwila cyca!!! W dzien jak go usypiam to tylko w wozku(spi 1x 2-3godzinki), niania usypia go w lozeczku(jak ona to robi????). Brak mi sil...
ja słyszałam ze najgorzej matce jest uspac dziecko i naczej niz piers jak karmi ... bo dziecko z daleka czuje ze mama ma cyce i chce ... a inne osoby <tata, niania, babcia> są ok ... i spokojnie im to idzie :)
my z mezem ustalilismy juz na samym poczatku ze wieczorne kąpiele sa moje... ja kąpie ubieram itp .. a on karmi i usypia ... w dzien na drzemki klade ja ... a wieczorem juz maz i Paweł nauczyl sie ze wieczorkiem odkladany do lozeczka z pieluszka w reku idzie spac :)
teraz trzeba otworzyc bok lozeczka i nauczyc syna zeby sam kladl sie ;) hahah ;P

Martolina ale poczekaj do samej wody ...

u nas dzis sama nie wiem jak :eek:
o 19 Paweł zjadl 150ml mleka o 23 jak szłam spac przebudził sie ... wziełam do siebie <maz na wygnaniu> no i nie chcialam dawac mleka.... ale dałam rozcieńczone wypil troche zasnał ... ok 3 tez wstał tez dałam i poszedł spac krecił sie troche ale bylo ok ... o 4 wstał wiec go głaskałam on sie krecił i przysnał po 5 wstał dałam juz normalne mleko i spał prawie do 8 hmmmmmmmmmmm sama ni ewiem ... no napewno lepiej bo nie widze zbyt duzej roznicy a je w nocy mnie .... dzis ostatni dzien 2 miarek ..

reklama
Do góry