reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Jak usypiać maluszka... ?

reklama
Moja przed chwila poszła spac. Chodziła po pokoju, tarła oczy, marudziła. Dałam pić i do łóżeczka. A tam mała odzyskała siłe , jejuu nie rozumiem tego ;-/

Zazwyczaj daje smoka i pieluszke i zasypia dalej. Chociaż ostatnie kilka nocy musialam brac do łózka, podejrzewam ze to zeby sie przebijaja-górne 1 -juz czuc pod palcem.

No wlasnie, moja smoka niet i pieluszki/przytulaka niet, cyc i koniec hehe.
Ale jutro odlatuje tesc i bierzemy sie z mama za tego mojego trzeciego cyca:)

ja od 3 dni chodze na rzesach bo Alutka budzi sie i jeczy jeszcze bardziej niz normalnie.
zasypianie to groteska - juz sama nie wiem czy sie smiac czy plakac :) leze tylkiem na swoim lozku, a glowa i tulowiem w jej lozeczku, glowe mam nizej niz tylek, Alutka przy cycku, taranuje mnie glowa bo probuje jednoczesnie ssac i sie przemieszczac, obracac i siadac :)))) w pewnym momencie te ruchu sajuz przez sen i to bylby dobry moment zeby sie wygramolic z jej lozka, a dzis pierwszy raz udalo mi sie to przez przypadek - wkurzylam sie bo wiercila sie i jeczala, wiec sie odsunelam, ona jeszcze chwile pojeczala, zaczela ciunkac swoj palec i usnela...

ciekawe co bedzie w nocy....

A zwiększone zapotrzebowanie na mleko nocą ma gdy jej idą ząbki i jak ma jakiś skok rozwojowy.

to by wyjasnialo dlaczego przez ostatnich kilka nocy karmie ja co 2h :/

Moja przed chwila poszła spac. Chodziła po pokoju, tarła oczy, marudziła. Dałam pić i do łóżeczka. A tam mała odzyskała siłe , jejuu nie rozumiem tego ;-/

moja tez tak ma io to dosc czesto. czasami odzyskuje sily w pokoju na gorze,a czasami po mleku, ktore mialo ja uspic ;/

pianistka, czekamy na wiesci z poola walki ;))))

reklama
U nas od 3 misiąca życia jest bez zmian jeśli chodzi o noc. Konrad przesypia całą tzn. o 19 ma kąpiel,do 19.30 już śpi i budzi się dopiero koło 7 a czasem 8 rano. Nie budzi się ani na picie ani na jedzenie, śpi jak zabity caluteńka noc. Ostatnio tylko tak jak piszecie od około 3 dni siada i płacze ale daje mu smoka i spi dalej. Robi to na szczęście gdzieś koło 23 gdzie ja jeszcze nie śpie. ciekawe, że tyle dzieci tak ma ostatnio. Jednak u nas to chyba zeby bo się przebijaja górne jedynki. W dzień Konrad ma 2 dzrzemki po około 1 godzinie, o godz. 11 i 16 lub 17. Czasem ta drugą omija to wtedy kąpie go już o 18.30 i o 19 dziecka nie ma, kłade go a on tylko obrót na boczek i odlot...

Do góry