reklama
katrenki
Fanka BB :)
no dokladnie tak samo robi...a czasem lezy spi i placze...sama nie wiem, z zasypianiem to u nas nigdy problemow nie bylo tylo ten placz w nocy....U nas tez nocne płacze, czasem nawet usiądzie i oczka ma zamknięte i płacze.
Kasiiula
mamusia Pawełka :)
i u nas od kilku dni jest tak ze Paweł popłakuje przewraca sie siada i znow sie kladzie .... eh
AniaSm
może to faktycznie taki okres przyszedł dla tych naszych maluchów , u mnie jest podobnie jak u kilolka problem z usypianiem , a i potrafi usiąść w czasie snu i znowu się położyć , póki co nie popłakuje przez sen ale za to lubi sobie pogadać
)
U nas tez nocne płacze, czasem nawet usiądzie i oczka ma zamknięte i płacze.
U nas też tak jest, patrze na nia a ona siedzi i placze, jakby nie umiała z powrotem sie położyć. Wtedy ja kłade i ona zasypia. Dziwne to, ale skoro tak dużo dzieci to robi to moze to znowu jakis skok rozwojowy, albo za dużo wrazen-i tak odreagowuja- hmmmm?????
Uleńka_79
Listopadowa Mamusia
My wczoraj pojechalismy po 18 na zakupy do W-wy i małego zostawiłam u mnie w domu oczywiscie z moimi rodzicami ale zeby moja mama miała czas na inne obowiązki przywiozłam teściów. Teściowa troszkę ma inne podejscie do wychowania ale też dobre i uważa ze dziecko powinno spac w swoim łożeczku itd. Przyjechalismy ok 22 a tesciowa jak juz dojezdzalismy dzwoni ze niedawno wyszli i uspili dziecko w lozeczku wow!!!!!! Przyejchalam pytalam się mojej mamy co i jak a oni po kapieli usiedli z malym chyba bylo po 21 (wczesnie mial drzemkę do 18 wiec dlatego tak pozno), polozyli go do lozeczka zgaslili swiatlo i maly usnął. Bez bujania itd. nie plakał.
Przyjechalam i ok 23 dalam malemu mleczko z kaszaką manną 170 ml dosc gęste (dziurka w smoku przeze mnie zrobiona). Mleczko jadl dlugo, ciągnął mocno, chyba troszkę się meczył bo przysypiał i znowu ssał ale zjadł wszytsko i.................................przespał całą noc. Ok 3 wzięłam go do siebie do łożka bo się przebudził (na wyższą poduszkę, która konczyła mu się na pupie - tutaj byla ciensza, a w głowce grubsza) ale za chwilę zasnął i nakarmiłam go dopiero o 6.
I teraz nie wiem...czy to kaszka tak go nasycila ze ładnie spał-bez kręcenia, popłakiwania itd czy wyższa podusia sprawila ze lepiej mu się spało (kiedys miał problemy z zołądeczkiem, może jeszcze przy pozycji plaskiej mu się coś cofa i go drażni????? Sama nie wiem. Ale dziś też ok 23 dam mu kaszkę manną, teraz przez buteleczkę TT i specjalny smoczek do kaszki ktory jest dosc duzy i nie akceptowany na nieśpiąco, zobaczymy jak mu się bedzie z niego na spiocha jadło.
Dziewczyny a moze Wy kaszkę manną na gęsto róbcie, dziecku na dłużej starczy. Gadałam z koleżanką, Synka ma ok 3 latka i tez robi mu kaszkę manna na gęsciocha bo kiedy zje mały rzadszą budzi się zaraz.
Przyjechalam i ok 23 dalam malemu mleczko z kaszaką manną 170 ml dosc gęste (dziurka w smoku przeze mnie zrobiona). Mleczko jadl dlugo, ciągnął mocno, chyba troszkę się meczył bo przysypiał i znowu ssał ale zjadł wszytsko i.................................przespał całą noc. Ok 3 wzięłam go do siebie do łożka bo się przebudził (na wyższą poduszkę, która konczyła mu się na pupie - tutaj byla ciensza, a w głowce grubsza) ale za chwilę zasnął i nakarmiłam go dopiero o 6.
I teraz nie wiem...czy to kaszka tak go nasycila ze ładnie spał-bez kręcenia, popłakiwania itd czy wyższa podusia sprawila ze lepiej mu się spało (kiedys miał problemy z zołądeczkiem, może jeszcze przy pozycji plaskiej mu się coś cofa i go drażni????? Sama nie wiem. Ale dziś też ok 23 dam mu kaszkę manną, teraz przez buteleczkę TT i specjalny smoczek do kaszki ktory jest dosc duzy i nie akceptowany na nieśpiąco, zobaczymy jak mu się bedzie z niego na spiocha jadło.
Dziewczyny a moze Wy kaszkę manną na gęsto róbcie, dziecku na dłużej starczy. Gadałam z koleżanką, Synka ma ok 3 latka i tez robi mu kaszkę manna na gęsciocha bo kiedy zje mały rzadszą budzi się zaraz.
katrenki
ja robie w tym tyg zaczelam robic malej manne na pol gesto do spania. chce zobaczyc czy to przyniesie jakies efekty, zauwazylam tez ze ostatnio jak robie jej 240 do spania to wciaga wszystko wiec zaczelam robic wiecej i dzis zrobilam 270 mleko z manna na pol gesto i tez wciagnela do dna!!!!! maly zarlok normalnie!!! zobacze czy bdzie lepiej spac...
gesciej juz nie moge bo nie poleci przez dziurke mala juz dawno nie pije z normalnej butli ze smokiem tylko z takiej http://vitamarket.pl/p11065-Butelka-treningowa-Balonik-125-ml-z-silikonowym-ustnikiem.html tam leci w zaleznosci od ciagniecia i super sa te butle polecam, ale tak calkiem na gesto manna to by chyba nie poszla
gesciej juz nie moge bo nie poleci przez dziurke mala juz dawno nie pije z normalnej butli ze smokiem tylko z takiej http://vitamarket.pl/p11065-Butelka-treningowa-Balonik-125-ml-z-silikonowym-ustnikiem.html tam leci w zaleznosci od ciagniecia i super sa te butle polecam, ale tak calkiem na gesto manna to by chyba nie poszla
Ostatnia edycja:
Uleńka_79
Listopadowa Mamusia
A przez jaki smoczek jej dajesz tą mannę?
I jak robisz? Na oko? Bo ja wczoraj dałam 90 ml wody 5 miarek mleczka i kaszki na wodzie uzupełniłam do 170.
Aha a Ty pewnie na zwykłym mleczku?
I jak robisz? Na oko? Bo ja wczoraj dałam 90 ml wody 5 miarek mleczka i kaszki na wodzie uzupełniłam do 170.
reklama
katrenki
o smoku napisalam wyzej....;-)A przez jaki smoczek jej dajesz tą mannę?
jesli chodzi o manne to robie melczko normalnie, robie tak, ze daje polowe manny co normalnie na sniadanie czyli do normalnej konsystencji robie zawsze 1 lyzka manny na 100ml wiec na noc robie 1 lyzka na 200ml i mleczka sypie normalnie 1 miarka na 33ml wody
Podziel się: