reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Jak usypiać maluszka... ?

Kasiula on stale je szok. Może spróbuj mu wprowadzić 5 posiłków w tym 3 mleczne. Np
7-kaszka/mleko
11-sniadanie
15-obiad
19-mleko/kaszka
w nocy-mleko/kaszka

Do oporu woda/herbata + przekaski typu flipsy itp
mysle ze nie zda egzaminu ... on woli w dzien "normalne" jedzenie ... kasze dostaje tylko jak idzie spac ... i to nie zawsze wypija
Kasia a w nocy podajesz mu mleko zagęszczone czy nie?? może spróbuj mu zagęszczać każdą porcję mleka ,Kuba o 23 dostaje ostatni raz mleko zagęszczone kaszą do takiego stopnia żeby przez smoczek przeszło i potem dopiero rano 6-7 znowu zagęszczone ale mniej niż na noc
mleko dostaje z kleikiem ryzowym :/
wow:) je kurcze wiecej od ignasia a jak sie roznia w wadze;)
no no :))

Polecialam wczoraj bo mały sie zbudził .... w nocy było tak ...
jak ok.19.30 zjadł manne to wstał ok 1 ale nei wiedziałąm czemu wiec głaskałam itp .... ok.2.30 poszlam po mleko i zjadł<150ml> pozniej zbudził sie przed 6 tez zjadl 150 ml ... o 7 tez wstał ale nie wiedzialam czemu bo krecił sie starsznie i przysypiał ostatecznei poszłam po butle z mlekiem i wypił kolejne 150ml :o :o nie wiem sama jak mu pomoc :| wiem ze to tez nie zdrowe tyle jesc w nocy bo brzuch musi odpoczac :(

aaaa no i pytanie mam co do mleka jak je rozcieńczać? np 2 dni 1 miarke mniej? kolejne dwa dni 2 miarki mnie? i tak co dwa dni zmniejszać ??

reklama
Kasiula z twojego opisu widac ze Paweł je praktycznie co 2h-3h i tego samego oczekuje noca. Ja bym Ci radziła wydłużyć przerwy miedzy karmieniami. Mozesz oszukac go troche herbata/soczkiem czy woda. Jesli nie chce mleka to dawaj mu 5 posiłków bezmlecznych. Innej rady dla Ciebie nie mam

Kasiula z twojego opisu widac ze Paweł je praktycznie co 2h-3h i tego samego oczekuje noca. Ja bym Ci radziła wydłużyć przerwy miedzy karmieniami. Mozesz oszukac go troche herbata/soczkiem czy woda. Jesli nie chce mleka to dawaj mu 5 posiłków bezmlecznych. Innej rady dla Ciebie nie mam
eh ... no wlasnie ... on ciagle by jadł ... <wiec dziwne ze na wadze nie przybiera nic ;P 9kg tylko ;P > bede próbowala w nocy z tyyym mlekiem :( moze cos da .... i chyba zrobie rozpiske kiedy ma jesc zeby przyzwyczaił sie ... eh .... te dzieci ;P

eh ... no wlasnie ... on ciagle by jadł ... <wiec dziwne ze na wadze nie przybiera nic ;P 9kg tylko ;P > bede próbowala w nocy z tyyym mlekiem :( moze cos da .... i chyba zrobie rozpiske kiedy ma jesc zeby przyzwyczaił sie ... eh .... te dzieci ;P

Mówie Ci spróbuj najpierw nauczyc go jedzenia w dzien co np 4-5h, dopiero pozniej zacznij nauke nocnego jedzenia.

U nas ze spaniem bez zmian - jest teraz u mnie mama, ale nie ma pomysłu jak usypiać Alusię w domu bez cyca, wiec żadnych postępów w tej kwestii.

Łóżeczko obniżone na ostatnio poziom od wczoraj, nadal przystawione do naszego - a ja w dzień usypiam na naszym łóżku i przekładam, a wieczorem i w nocy wiszę nad Alusią z cycem w tym jej łóżeczku. Masakra :)
Nie wiem jak długo tak pociągnę.

Rano mała wstaje o 6.00, łazi po mnie od cyca do cyca - ostatnio ulubiona pozycja to leżenie na mnie w poprzek i dojenie od góry...........

U nas ze spaniem bez zmian - jest teraz u mnie mama, ale nie ma pomysłu jak usypiać Alusię w domu bez cyca, wiec żadnych postępów w tej kwestii.

Łóżeczko obniżone na ostatnio poziom od wczoraj, nadal przystawione do naszego - a ja w dzień usypiam na naszym łóżku i przekładam, a wieczorem i w nocy wiszę nad Alusią z cycem w tym jej łóżeczku. Masakra :)
Nie wiem jak długo tak pociągnę.

Rano mała wstaje o 6.00, łazi po mnie od cyca do cyca - ostatnio ulubiona pozycja to leżenie na mnie w poprzek i dojenie od góry...........

agrafka a ty chcesz dalej karmić?? czy już całkiem chcesz zrezygnować z karmienia??
bo ja Igiego oduczyłam od cyca całkiem, poszłam spać do mojej mamy która spała z Igim a ja spałam obok w pokoju (dlatego u mamy bo mama w domu mieszka a ja w bloku wiec nie chciałam żeby Igor sąsiadów wszystkich stawiał w nocy na nogi) przez pierwsze 2 noce była masakra ale z nocy na noc jest lepiej:tak::tak:

Ja tez podjelam walke z nocnym jedzeniem.... z tym ze cos za prosto idzie. poprzedniej nocy usnal o 21, obudzil sie ok 1 i dalam mu sama wode zamiast mleka, wypil kilka lykow i spal do 7 - obudzil sie od razu z placzem i glodny wciagnal 240ml mleka. tej nocy z kolei znow spanie o 21, ale pobudek bylo wiecej - chyba ze 2 i za kazdym razem woda, a jak juz byla o 6 rano to znow mleko dostal. wiec sama juz nie wiem, czy on do tej pory faktycznie byl w nocy glodny, czy lubi sobie possac.... albo go suszy tylko....
zobaczymy dzis jak pojdzie :)))

reklama
Moja mała dziwna całkiem :D
Bo dziś jak się obudziła po chyba 2 godzinach od zaśnięcia to zamiast cycka dałam mleka z butli - dosłownie chyba z 50ml jak nie mniej, wypiła i zasnęła dalej. Obudziła się w środku nocy i też wypiła trochę mleka i spała. DOpiero nad ranem dla własnej wygody dałam pierś.

Czyli o co tu chodzi? SKoro młodej cyc niepotrzebny do zaśnięcia , to co głodna? Już się zakręciłam i całkiem tego nie kumam :D

Do góry