reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Jak usypiać maluszka... ?

reklama
Dziunka - mi jakoś nie pasuje na zęby , bo chyba jeszcze na następne ma czas , chociaż lekarka mówi , ze to mozliwe.

Małgosia on zjadał do tej pory w nocy na dwa razy po 100-150 ml. Teraz troche wiecej. Spradzałam mu w nocy brzuszek- mieciutki, goraczki nie ma. jak tylko wypija co tam jest w butelce zasypia , za godzine znowu se budzi - pije łyka , albo 15 łyków i idzie dalej spać . Dziś próbuje go oszukac herbatka. Martwie sie zeby sie nie przyzwyczaił , ze zasnie w nocy tylko jak cos wypije :/ zobaczymy co dzis bedzie

moj dzis
19
23
3
5.30
7,30
od 100 do 150ml !! :\ jak nie zje placz i nie idzie nic uspokoic dopiero jak butle dostanie :( z piciem próbowałam i tez nic ... najgorsze ze mu te mleko z butki na max 2.30 zaspokaja głód :( chyba zaczniemy troche inaczej i po kąpieli bedziemy jesc normalna kolacje <kanapeczki czy co innego> i dopiero lulu :( nie mam siły .... macie pomysły co zrobic aby Paweł nie jadł tyle w nocy ??

laski u nas w nocy od kilku dni jest dramat....wciąż się budzi. Dziś od 1 w nocy co godzine. Pociumkał sobie wciąż mleczko - w sumie wypił 400 ml w nocy. bardzo źle sypia, jestem wykończona

U nas dziś w nocy to samo też jedzenie dwa ray po 150ml. Zjadł o 11 później pobudka o 1.30 znowu butla i od tej pory pobudki co godzine u nas możliwe, że to zębole, bo ostatnio jak wychodziły to też takie akcje były. Matko kiedy to się skończy. Chyba zakupie te czopki bo długo tak nie pociągne. W ciągu dnia w miare ok dwie drzemki jedna 2 h i teraz druga. A u was jak ze spaniem.

reklama
(...) macie pomysły co zrobic aby Paweł nie jadł tyle w nocy ??

Twoj na butli wiec sprobuj dawac mleko pol na pol z woda, potem stopniowo coraz wiecej wody i mniej mleka, az sama wode bedzie pil (nie od razu wode). Tak podobno robia i skutkuje - oczywiscie u nas to niewykonalne bo nie tyka butli i nie pija sztucznego mleka (jedynie kasza na gesto lyzeczka).

Do góry