reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Jak usypiać maluszka... ?

u mnie masakra. drzemki ok, ale teraz 1,5h walki. mala padala na pysio, taka zmeczona,ale wiercila sie na maksa. na brzuszek, na plecki, na czworaka i bujala sie w tyl i przod albo bardzo tarla nozkami o lozko. dziasla opuchniete, czerwone, widac kawalek biaego. wedlug mnie ida 2 jedynki gorne na raz, jedna nieco bardziej widoczna.

czy macie jakies podpowiedzi odnosnie dawania paracetamolu w syropie? ona za nic tego nie chce, pluje. nie otworzy buzi, tak mocno zacisnie, ze nie moge jej dac, a wczoraj jak wcisnelam juz na chama, to strasznie plakala i tak przelykala, jak oli ulenki, ze przelyka, przelyka i nie moze oddychac. tak juz bylo przynajmniej dwa razy przy podawaniu syropu.

juz mam dosyc, z samego rana mam do pracy. ostatnio wstala razem ze mna o 4 rano,a jak wychodzilam, to strasznie plakala ze zmeczenia i nie mogla zasnac...
póki nie będziesz mieć czopków może spróbuj strzykawką ten syropek podać

reklama
na widok strzykawki od razu zamyka usta z calej sily :/ bo wlasnie tak jej dawalismy. ostatnio dalam taka specjalna lyzeczka i bylo to samo

Marika chyba zrozumiała że wózek uprany suszy się na balkonie i na pośniadaniową drzemkę zasnęła w 3 minuty po wzięciu na ręce :) hehehe

BANANA współczuję nocek. Nie mam patentu bo Jaś ładnie łyka syrop ze strzykawki. Chyba jedyne wyjscie to czopki.

U nas nocka dzis super z małym wyjątkiem bo ok.23 zaczął łkac przez sen i musiałam troche nosic, ale postęp bo spał w łóżeczku do 6 i jak tata poszedł do pracy to synuś do mamusi.
Zębów u nas brak chyba bo nie da sobie zajrzec do buzi.

moja wlasnie po pol godz lezenia w lozeczku, troszke poplakiwala, dostala picie i zasnela. tez na brzuszku.od kilku dni tak jej chyba lepiej sie zasypia.

musze ja szybko oduczyc spania ze mna, bo jak wstaje do pracy to ona wstaje ze mna :/ i mi jej szkoda,bo pozniej choc sttrasznie zmeczona to nie moze zasnac

nie pamietam czy pytalam juz ale zastanawia mnie po jakim czasie od wstania wasze dzieci maja 1 drzemke ???
czytałam ktoras ksiazke o usypianiu i tam bylo powiedziane zeby nie dawac dziecku zasnac do 2-3 h od rana ... bo dziecko ma w podswiadomosci to ze se wstanie np o 6 i tak czy siak za 1 godzine pojdzie spac ... :| u nas Paweł chodzi spac czasem po 1h raz najdłuzej chyba 3.5h wytrzymal ale on chcial spac tylko jakos mu sie nie udawało ;P ... no i tu nasówa sie pytanie ... czy jezeli bym mu nie dala zasnac z tak mala przerwa od pobudki czy on mi bedzie za jakis czas budził sie "o normalnej godzinie" :D np 8 ;) a nie 6-7 <choc te 6-7 od tyg jest wczesniej nawet 5 a raz 4.30 :| > hmmm

reklama
nie pamietam czy pytalam juz ale zastanawia mnie po jakim czasie od wstania wasze dzieci maja 1 drzemke ???
czytałam ktoras ksiazke o usypianiu i tam bylo powiedziane zeby nie dawac dziecku zasnac do 2-3 h od rana ... bo dziecko ma w podswiadomosci to ze se wstanie np o 6 i tak czy siak za 1 godzine pojdzie spac ... :| u nas Paweł chodzi spac czasem po 1h raz najdłuzej chyba 3.5h wytrzymal ale on chcial spac tylko jakos mu sie nie udawało ;P ... no i tu nasówa sie pytanie ... czy jezeli bym mu nie dala zasnac z tak mala przerwa od pobudki czy on mi bedzie za jakis czas budził sie "o normalnej godzinie" :D np 8 ;) a nie 6-7 <choc te 6-7 od tyg jest wczesniej nawet 5 a raz 4.30 :| > hmmm

ignas wstaje o 5, 6 na pierwsza drzemke idzie ok 8.30, 9.00, im pozniej pojdzie na drzemke tym dluzej spi:)

Do góry