reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Jak usypiać maluszka... ?

reklama
szczesciara :/ :)

edit: skonczylam ogladac. zadziwiajaco wygralo twarde podejscie. zadzialalo od pierwszej nocy i dziecko plakalo krocej. hmmmm.... jedyny szkopul to,ze tamte dzieci mialy po dwa lata i moja chyba jeszcze za mala.

Ostatnia edycja:
my tez z 3 na dwie przeszlismy chociaz wczoraj Paweł sam zasnał w samchodzie na 20 minut ok.17 ;P wiec były 3 ;-) na noc poszedł grzecznie spac zero płaczu :) ... o 23 sie zbudził na mleczko po czym odrazu zasnał ... i wstał ..UWAGA.... o 5 rano !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! cud !!!!! z rana wstalam butelki liczyc ile brudnych :D czy przypadkiem moze w nocy lunatykowalam hahaha :D mimo ze poszlam spac o polnocy jestem wyspana !! :) a no i o 5 wstał 180ml wydudnił ... i dalej luli :) do 8 :D hihihiihh moze sie poprzestawiało te moje dziecko :)

my tez z 3 na dwie przeszlismy chociaz wczoraj Paweł sam zasnał w samchodzie na 20 minut ok.17 ;P wiec były 3 ;-) na noc poszedł grzecznie spac zero płaczu :) ... o 23 sie zbudził na mleczko po czym odrazu zasnał ... i wstał ..UWAGA.... o 5 rano !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! cud !!!!! z rana wstalam butelki liczyc ile brudnych :D czy przypadkiem moze w nocy lunatykowalam hahaha :D mimo ze poszlam spac o polnocy jestem wyspana !! :) a no i o 5 wstał 180ml wydudnił ... i dalej luli :) do 8 :D hihihiihh moze sie poprzestawiało te moje dziecko :)
Ja tez jestem mega zadowolona dzisiaj - SOnia obudziła sie na pierwsze mleczko o 6:30 zamiast o 4:00-5:00 :tak: Teraz tylko kciuki trzymać żeby jej to na dobre zostało ;-)
Myślę że pomogło jej to że spać poszła ok 21:00 i wtedy tez ostatnie mleczko miała :tak:

U nas też dziś lepiej,bo pobudek nie bylo. Tylko do tej pory jak zjadał o 20.30 to budził się o 2/3 na mleczko i pozniej o 6. A teraz pobudka o 23.30/00.00 i pozniej ok.4 a było juz tak pięknie. Nie wiem jak zmusic tego małego drania to jednego jedzonka w nocy, a gdzie tu mowa o niejedzeniu !!!

u mnie dzis samodzielne usypianie nawet bez jednego kweknięcia. No ale niestety wciąz 2 karmienia w nocy, przez co w dzień nie chce jeść stałych pokarmow, bo najedzony, to co troche podziobie zupiny albo kaszki to maleńko

U nas też dziś bardzo ładna nocka. Przed 18 mleczko 180 ml, po kąpieli ok 20 - 100 ml mleczka z kaszką, poszliśmy spać o 21. Mały nie obudził się ok 23-24 tylko ok 2 zaczął się kręcić i dałam mu mleczka 140 ml a następne dopiero o 7. Czyli karmiłam go w nocy tylko 1 raz.

Dziewczyny a może to ma się gwiazdami, księżycem lub Bog wie czy ze nasze dzieci tak ładnie dziś spały? Jak źle śpią to też grupowo ;D

moje wcale ładnie nie spało :(( dzisiaj przez dzień też odmawia spania. Wyje płacze ze zmęczenia a spać nie chce. Nie pomaga noszenie, lulanie, położenie się na łóżku ani wózek. Wstała o 6 rano i przed 12 padła ze zmęczenia na 20 minut i teraz już dalej wyje... masakra... cały dzień u mamy na rękach :(( Już nawet dałam nurofen.

reklama
No własnie dziwne jest to ze przedpołudniowa drzemka zaczęła sie u nas dzisiaj ok 9:30 (po porannej kaszce) a skończyła ponad 2godziny później!!!
To do niej niepodobne... Nie powiem że ja tez na tym skorzystałam i przymknęłam oko bo jakas neidospana dzisiaj chodziłam pomimo porannej kawy.. ;)

niunians
no ale u was to zęby chyba wiec troche inna bajka... ;)

Do góry