reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Jak usypiać maluszka... ?

U nas jest wszystko pogmatwane od kiedy wróciłam do pracy.
Pierwszy dzień - SUPER! Nabrałam pewności że kolejne też będą super, och, jak się myliłam. Jest coraz gorzej.:-(

Asia zaczęła się budzić zamiast 9-10:30 to już o 7:30 - 8:baffled:
Potem cały czas aż do 12 na ręku, bo po odłożeniu wrzask i w końcu pada ze zmęczenia:-( śpi równo 40 minut jak z zegarkiem w ręku, gdzie już powinna mieć za sobą dwugodzinną drzemkę i o 15 szykować się do następnej.

Mówię Wam dziecko mi się poprzestawiało konkretnie.

reklama
U nas jest wszystko pogmatwane od kiedy wróciłam do pracy.
Pierwszy dzień - SUPER! Nabrałam pewności że kolejne też będą super, och, jak się myliłam. Jest coraz gorzej.:-(

Asia zaczęła się budzić zamiast 9-10:30 to już o 7:30 - 8:baffled:
Potem cały czas aż do 12 na ręku, bo po odłożeniu wrzask i w końcu pada ze zmęczenia:-( śpi równo 40 minut jak z zegarkiem w ręku, gdzie już powinna mieć za sobą dwugodzinną drzemkę i o 15 szykować się do następnej.

Mówię Wam dziecko mi się poprzestawiało konkretnie.

dziunka chyba szok ze mamy nie ma:/ mysle ze po jakims czasie sie przyzwyczai:/

dziunka może się znowu wszystko ustabilizuje :)
banana ja podaje nurofen i mała z łyżeczki ładnie go jadła, chociaż na początku musiałam mieszać z odrobiną startego jabłka :)

Kasiula mój chodzi mniej ięcej po 2-3, częściej po 2. Teoretycznie przesunięcie tej drzemki powinno pomóc w dluższym spaniu, ale jak będzie w praktyce, któż to wie? Ponoć zadziaal dopiero po kilku dniach, więc trochę trzeba by się pomęczyć, by się przekonać

Kasiula moj tez wstaje ok 6 i juz o 8 mega marudzi ale zawsze go pzetrzymuje aby poszedl spac po 9 bo wtedy M wychodzi do pracy i ja mam wiecej czasu na kompa hahaha:-)ale zdarza sie tak ak dzis wstal ok 5.30 i o 6 zasnal do 7.30 i dopiero teraz [pszedl spac..wiec to roznie...

Regeneracja mojego dziecka przebiegla dzis ekspresowo i bez zaklocen... od 9.28 do 9.44 ... noszfuck... :( (wlasnie raczkuje do DVD z piskiem - lece...)

reklama
Regeneracja mojego dziecka przebiegla dzis ekspresowo i bez zaklocen... od 9.28 do 9.44 ... noszfuck... :( (wlasnie raczkuje do DVD z piskiem - lece...)
Ja, jak marysia obudzi sie po tak krótkim czasie drzemki, podaje wypadnietego smoka, wychodze z pokoju, a mała zasypia dalej. W 15 min nie ma szans, żeby sie wyspała i zregenerowała :/

Do góry