reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

Jak usypiać maluszka... ?

U nas jest wszystko pogmatwane od kiedy wróciłam do pracy.
Pierwszy dzień - SUPER! Nabrałam pewności że kolejne też będą super, och, jak się myliłam. Jest coraz gorzej.:-(

Asia zaczęła się budzić zamiast 9-10:30 to już o 7:30 - 8:baffled:
Potem cały czas aż do 12 na ręku, bo po odłożeniu wrzask i w końcu pada ze zmęczenia:-( śpi równo 40 minut jak z zegarkiem w ręku, gdzie już powinna mieć za sobą dwugodzinną drzemkę i o 15 szykować się do następnej.

Mówię Wam dziecko mi się poprzestawiało konkretnie.

reklama
U nas jest wszystko pogmatwane od kiedy wróciłam do pracy.
Pierwszy dzień - SUPER! Nabrałam pewności że kolejne też będą super, och, jak się myliłam. Jest coraz gorzej.:-(

Asia zaczęła się budzić zamiast 9-10:30 to już o 7:30 - 8:baffled:
Potem cały czas aż do 12 na ręku, bo po odłożeniu wrzask i w końcu pada ze zmęczenia:-( śpi równo 40 minut jak z zegarkiem w ręku, gdzie już powinna mieć za sobą dwugodzinną drzemkę i o 15 szykować się do następnej.

Mówię Wam dziecko mi się poprzestawiało konkretnie.

dziunka chyba szok ze mamy nie ma:/ mysle ze po jakims czasie sie przyzwyczai:/

dziunka może się znowu wszystko ustabilizuje :)
banana ja podaje nurofen i mała z łyżeczki ładnie go jadła, chociaż na początku musiałam mieszać z odrobiną startego jabłka :)

Kasiula mój chodzi mniej ięcej po 2-3, częściej po 2. Teoretycznie przesunięcie tej drzemki powinno pomóc w dluższym spaniu, ale jak będzie w praktyce, któż to wie? Ponoć zadziaal dopiero po kilku dniach, więc trochę trzeba by się pomęczyć, by się przekonać

Kasiula moj tez wstaje ok 6 i juz o 8 mega marudzi ale zawsze go pzetrzymuje aby poszedl spac po 9 bo wtedy M wychodzi do pracy i ja mam wiecej czasu na kompa hahaha:-)ale zdarza sie tak ak dzis wstal ok 5.30 i o 6 zasnal do 7.30 i dopiero teraz [pszedl spac..wiec to roznie...

Regeneracja mojego dziecka przebiegla dzis ekspresowo i bez zaklocen... od 9.28 do 9.44 ... noszfuck... :( (wlasnie raczkuje do DVD z piskiem - lece...)

reklama
Regeneracja mojego dziecka przebiegla dzis ekspresowo i bez zaklocen... od 9.28 do 9.44 ... noszfuck... :( (wlasnie raczkuje do DVD z piskiem - lece...)
Ja, jak marysia obudzi sie po tak krótkim czasie drzemki, podaje wypadnietego smoka, wychodze z pokoju, a mała zasypia dalej. W 15 min nie ma szans, żeby sie wyspała i zregenerowała :/

Do góry