reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Jak usypiać maluszka... ?

Kasiula to moze i ja tak zrobie . Kiedys musi sie nauczyc , ze noc nie jest od jedzenia.

AGRAFKA i jak rady z ksiazki? trzymam za Was kciuki

reklama
a ja wyhodowałam sobie na własnej piersi terrorystę....przegięłam i teraz muszę oduczać, ale najpierw jeszcze z dwa tygodnie przetrwać, bo w sobotę jedziemy do teściów to im histeryka nie zawiozę:zawstydzona/y: Więc tak....w nocy łóżeczko służy do wstawania i wrzasku co sił w płucach - po co w nim spać, tak więc śpię z piersią na wierzchu, bo przecież trzeba co chwilkę pociumkać....wpakowałam się w kanał:tak: no ale teraz mam czas na dokładne przygotowanie się do odzwyczajania od spania i od piersi, bo to już przed nami

no i my juz po nocy ... maly zbudził sie ok. 1 i przed 3 ale dałam pic i spal dalej ... dopiero jak przed 5 wstal to juz zrobilam mleko i spal do 7.20 :) wiec moze to dobry kierunek :)

Kasiula to moze i ja tak zrobie . Kiedys musi sie nauczyc , ze noc nie jest od jedzenia.

AGRAFKA i jak rady z ksiazki? trzymam za Was kciuki

Ja to bym chciała żeby przestała o tej 5:00 budzić sie na mleko... :sorry:
No ale z drugiej str. ostatni posilek ok 19:00 to do 5:00 i tak niezle..

Najlepiej dziecku podawac wode w nocy jak sie budzi, w ten sposób nauczy sie ze noc jest od spania a nie jedzenia. To teoria a w praktyce to wiadomo ze roznie wychodzi. Moja juz od ok 10 maja przesypia noce bez jedzenia, zmienilam ostania pore karmienia na ok 22.00 i rano je dopiero ok 7.00 . W nocy nie dostaje mleka ani wody, chyba ze jest goraco i sie domaga.

Najlepiej dziecku podawac wode w nocy jak sie budzi, w ten sposób nauczy sie ze noc jest od spania a nie jedzenia. To teoria a w praktyce to wiadomo ze roznie wychodzi. Moja juz od ok 10 maja przesypia noce bez jedzenia, zmienilam ostania pore karmienia na ok 22.00 i rano je dopiero ok 7.00 . W nocy nie dostaje mleka ani wody, chyba ze jest goraco i sie domaga.
Teoria dobra, ale tego juz próbowałam.
Nawet jesli ostatnie mleczko Sonia dostawała przez kilka dni przed północą (przez sen) to i tak budziła sie o 5:00 jak zwykle :cool2:

To spróbuj o 5.00 dac jej wody, moze zadziala
ilooonaaaa
Próbowałam dziesiątki razy. Wody owszem sie napije ale nie zaśnie póki nie dostanie mleczka. Czasem nawet godzine ją "usypiałam na wodzie":sorry:
No i wodę dostaje zawsze jak niespokojnie śpi, wierci sie, przebudza i zawsze działa ale o 5:00 to jest juz jej czas i koniec :sorry:

reklama
Dziewczyny u mnie Oliwierek budzi się z głodu i ja go karmię bo za każdym razem jak mu daję mleczka słyszę takie odgłosy w brzuszku, ze sumienia bym nie miałą gdybym mu jeść nie dała :( I też nie zaśnie jak mleczka nie dostanie, będzie się kręcił z zamkniętymi oczami.

Do góry