reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Jak usypiać maluszka... ?

Mój spi w bodach na długi rękaw i czasmi mi zakładam skarpety bo się odkrywa a później ma zimne nóżki. U nas chyba nie jest aż tak gorąco w nocy jak u was, Mały pod cienim kocykiem śpi.

Dziś wstał mi o 4:30:szok: , bo usłyszał jak tatuś szykuje się do pracy.
Dałam butle a ten nie chciał spać na boczku i mi sie wygina , wygina aż wkońcu poszedł spać na brzuchu pierwszy raz mi tak sam zasnął. Wstaliśmy po 8:tak: a mały baaardzo zadowolony tylko ja się martwiłam i co chwilke patrzyłam czy wszystko ok.

reklama
moja miała dzis wyjatkowo niespokojną noc...:-(
przed snem zwymiotowała (nie wiem po czym bo nie dostała nic nowego)
i budziła się co chwile, ostateecznie zasnęła o 3 a wstała o 8:sorry2:
nie wiem co ejj było... ale nie ma ani temeratury ani ,żadnej begunki czy coś...
może jej 4 ząbek idzie i tak to znosi

u nas 24-25 st, uchylone okno, mala w bodziaku na krotki rekaw i spimy (spi ze mna) pod przescieradlem :) a i tak sie odkrywa,bo jej goraco. pozniej przykrywam

U nas mieszkaniu w nocu około 26, 27 stopni i mały śpi body z krotkim rękawkiem i bez przykrycia. Sprawdzam przed pójściem spać (kolo 1 wnocy) czy ma ciepłe nożki, jak tak to go nie przykrywam.

u nas chyba z temperaturą podobnie i Arek śpi w bodziaku z krótkim rękawkiem i jak idę spać to go okrywam pieluchą

czy wasze dzieci <raczkujace siedzace samodzielnie> tez jak przebudza sie siadaja ? ...?

Paweł dzis 1 noc w łóżeczku po tym jak nauczyl sie siadac samodzielnie i wogole juz chyba 4 raz chodzilam bo płakał ... wchodze a on siedzi połoze pic i spi za jakis czas znow to samo ... lunatykuje? :|

czy wasze dzieci <raczkujace siedzace samodzielnie> tez jak przebudza sie siadaja ? ...?

Paweł dzis 1 noc w łóżeczku po tym jak nauczyl sie siadac samodzielnie i wogole juz chyba 4 raz chodzilam bo płakał ... wchodze a on siedzi połoze pic i spi za jakis czas znow to samo ... lunatykuje? :|

Możliwe, że nowa umiejętność takie na nim zrobiła wrażenie, że aż mu się to śpi, siada przez sen i się biedak budzi w szoku :).

U nas w nocy 28 stopni... Masakra. Alusia śpi w rampersie z krótkim rękawem i nogawkami, kocyk ma przerzucony tylko rożkiem przez korpusik bo czasem go sobie lubi chwycić jak śpi. A potem jak śpi ze mną to nie przykrywamy się niczym, czasem nad ranem trochę bardzo cienką kołdrą.

Tutaj dziś ukrop- trzeba było zmienic czas spaceru na około 16. Mały śpi w body na krótki pod kocykiem - o ile sie nie rozkopie

U nas mała w samym pampersie śpi dzisiaj, w dzień to samo, w nic ją nie ubieram - jaka oszczędność w praniu;-) a i tak z niej leci... to że jest tłusta to nie pomaga absolutnie...

reklama

mój Arek, jak tylko się przebudzi to odwraca się na brzuch i .... raczkuje po łóżeczku

Do góry