reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Jak usypiać maluszka... ?

Kamcia nie przesadzaj:szok: 24 stopnie i przykrywac jeszcze? Mysle ze Agrafka dobrze robi. Ewentualnie moze byc same body + cienka kolderka.

U nas Joasia spi w body na krotki rekaw jak jest tak cieplo czyli np dzis. Jak bylo troche chlodniej to body na dlugi rekaw i kolderka, a zima pajac + body + kolderka lub spiworek.
Z kolei w przyczepie bylo strasznie zimno w nocy i mala miala na sobie body z dlugim, pajac welurowy, spiworek , kolderka a i tak zimna, wiec jeszcze nasza koldra zarzucilam.

reklama
W śpiworku też się zaplącze, bo podrzuca nogi wysoko do góry i wtedy cały materiał wchodzi pod nogi.

Ale szczerze mówiąc jestem pewna że nie jest jej zimno - my śpimy z mężem prawie na golasa i prawie się nie przykrywamy. Kamcia 24 stopnie w sypialni to jest naprawdę bardzo ciepło, a w dodatku duszno.

Agrafka gdy u nas byly przez kilka dni upaly maly spal tylko w bodach na krotki rekawek i doslownie przykrywalam go cieniutkim kocykiem ale to dopiero w nocy. Przy 24 stopniach w bodach i pajacyku uwazam ze napewno jest jej wystarczajaco cieplo.

Moj kuzyn w lecie nigdy nie spal pod przykryciem i wtedy wlasnie zaczal przesypiac cale nocki, wczesniej tez sie budzil co chwila przez zakrecanie sie w kolderke itp

a moj Oli w spiworku tez nie potrafi spac, tak sie pozakreca ze nawet sie ruszyc przez to nie moze.

Kazde dziecko inne a jak widzisz ze nie jest jej zimno, ma cieplutkie raczki to nie widze problemu :)

moja zawsze przesypiała całe noce.. pierwsz 2 msc tylko budziła się o 3 ,ale późnij juz nie:no:
wstaje o 6-7 karmię ją i spi do 9:-D
mówiłam że masz złote dziecko :tak:;-):-)
dziewczyny ja mam pytanie inne ... jak wy kładziecie spać swoje pociechy ? chodzi mi o ubiór i o przykrycie.... nie mam pojecia bo jak ubiore cieplej to boje sie ze mu za gorąco .... jak lżej to ze w nocy rozkryje sie i bedzie mu zimno .:|: :| :|ostatnio myslalam zeby cienka bluzke z długim rekawem i w spiworek ... :| ale nie wiem czy nie za mało ;/
u mnie Kuba śpi w pajacyku i przykrywam go kołderką , ale u mnie noce są zimne , jak się rozkopie to się kręci i ja się zawsze wtedy budzę to go przykrywam i śpi dalej , a śpiworek mu niestety nie przypadł do gustu :sorry:

Kamcia nie przesadzaj:szok: 24 stopnie i przykrywac jeszcze? Mysle ze Agrafka dobrze robi. Ewentualnie moze byc same body + cienka kolderka.

U nas Joasia spi w body na krotki rekaw jak jest tak cieplo czyli np dzis. Jak bylo troche chlodniej to body na dlugi rekaw i kolderka, a zima pajac + body + kolderka lub spiworek.
Z kolei w przyczepie bylo strasznie zimno w nocy i mala miala na sobie body z dlugim, pajac welurowy, spiworek , kolderka a i tak zimna, wiec jeszcze nasza koldra zarzucilam.

no ja jakbym miała 24 st, to założyłabym same body i cienką kołderkę albno kocyk, ale zawsze bym przykrywała..
nie pomyśl znów z bym ją poubierałai pozakrywała ni wiadomo jak grubo :-D bez przesady:-D

W śpiworku też się zaplącze, bo podrzuca nogi wysoko do góry i wtedy cały materiał wchodzi pod nogi.

Ale szczerze mówiąc jestem pewna że nie jest jej zimno - my śpimy z mężem prawie na golasa i prawie się nie przykrywamy. Kamcia 24 stopnie w sypialni to jest naprawdę bardzo ciepło, a w dodatku duszno.
to ubierz ją np lżej i ocyk zarzuć... nie wiem , chyba że jestem staroświecka:sorry:
a coś takiego
Śpiworek BeddieBye ZipAround 0-6m, Kiddopotamus | Ubranka dla dzieci | Śpiworki, otulacze, rożki | BabyClub -Avent | Laktator | Artykuły dla niemowląt | sklep dla dzieci | Monitor oddechu | Medela

Ostatnia edycja:
Tez uwazam ze trzeba przykryc chociaz cienka pieluszka. Zawsze lepiej ubrac cienkie body i przykryc niz cieplo ubrac i nie przykrywac.

A ja nie widzę różnicy :-D i to dwie warstwy i to dwie warstwy ;-)

W każdym razie jeśli ja się nie przykrywam , moje dziecko również i na odwrót - jeśli mi zimno, mojemu dziecku też.

reklama
Do góry