reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• 15.04.2025 o 12:00 zapraszamy Cię serdecznie na live, który poprowadzi psycholożka i psychoterapeutka Agnieszka Dąbrowska (@zdrowo_i_purpurowo), a jej gościnią będzie Anna Ślusarczyk (@kawa_z_uwaznoscia) – dziennikarka, psycholożka zdrowia i jakości życia, trenerka umiejętności DBT, liderka Family Connections i redaktorka naczelna portalu @babyboom_pl. Porozmawiamy o tym: czym tak naprawdę jest uważność w codziennym życiu mamy, jak wspierać dziecko swoją obecnością, nie tylko działaniem, jak zatrzymać się choć na chwilę, nawet jeśli wszystko dookoła pędzi, i dlaczego uważność może być jednym z najpiękniejszych prezentów, jakie dajemy dziecku i sobie. To będzie ciepła, wspierająca rozmowa – bez oceniania, za to z dużą dawką otwartości i akceptacji. Zrób sobie kubek herbaty, usiądź wygodnie i bądź z nami 💛 Do zobaczenia na Instagramie Dołącz, obejrzyj LIVE
reklama

Jak usypiać maluszka... ?

reklama
:D:D:D:D:D:D co za pojedynek :)
no więc ja - póki jest tak gorąco - nie przykrywam, bo to jedyny sposób, żeby moje dziecię przespało 2 godziny bez obudzenia. Łapki ma cieplutkie, serce mi mówi, że jest jej ciepło - poza tym więkoszość nocy śpi obok mnie i ja ją grzeję :)

Ja jestem zmarzlak straszny i nawet latem zakrywam się poszyję :-D
Mały spi w body i pajacyku i pod kocykiem ze mną:-)
Mam wrażenie że z gołymi nóżkami mu zimno...
Zawsze mam rozszczelnione okno w pokoiku i otwarty lekko balkon w drugim

A co do przykrywania.Ja nie usnę bez choćby koca...organizm podczas snu się wychładza i potrzebna dodatkowa warstwa:-) a maluszki chyba lepiej się czują jak coś je otula:-)

a ja zakladam bodziaki na krutki rekawek jak jest chlodniej to przykrywam kolderka,a jakcieplej to tylko takim przewiewnym kocykiem, czasem widze, ze mala bardzo sie rozkopuje bo najwyrazniej jej goraco to ja zostawaiam jesli jej tak ok...zawsze jak sie klade to ja dotykam i jak jest cieplutka to nie ruszam.....a przewaznie jest.... ale kocyka za koniecznego nie uwazam :-) dodam, ze zawsze odkad jest troche cieplej mam uchylone okno :-)

:D:D:D:D:D:D co za pojedynek :)
no więc ja - póki jest tak gorąco - nie przykrywam, bo to jedyny sposób, żeby moje dziecię przespało 2 godziny bez obudzenia. Łapki ma cieplutkie, serce mi mówi, że jest jej ciepło - poza tym więkoszość nocy śpi obok mnie i ja ją grzeję :)

najwazniejsza jest Twoja matczyna intuicja :tak:

A ja nie widzę różnicy :-D i to dwie warstwy i to dwie warstwy ;-)

W każdym razie jeśli ja się nie przykrywam , moje dziecko również i na odwrót - jeśli mi zimno, mojemu dziecku też.

dziunka moze sie myle ale takie maluszki jednak nie dzialaja jak dorosle osoby, w sensie trzymania ciepla w organizmie czy regulacji temperatury swojego organizmu?

reklama
A ja nie widzę różnicy :-D i to dwie warstwy i to dwie warstwy ;-)

W każdym razie jeśli ja się nie przykrywam , moje dziecko również i na odwrót - jeśli mi zimno, mojemu dziecku też.
ja tez uwazam tak .... dla mnie śpiworek to tez nie kołda ;] to to samo co pajac grubszy !! ;] wczoraj wziełam Pawełka ubrałam w body na krótki rękaw i spiworek i było ok :)

Do góry